Σταματίνα Τσιμτσιλή: Γιατί μένει αλώβητη μέσα στον τηλεοπτικό «πόλεμο»

Στην κορυφή για ακόμα μία χρονιά

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Σταματίνα Τσιμτσιλή: Γιατί μένει αλώβητη μέσα στον τηλεοπτικό «πόλεμο»

Δεν είναι μόνον ο τίτλος τής συγκεκριμένης εκπομπής που χαρακτηρίζει το περιεχόμενό της, είναι και οι άνθρωποί της. Αυτοί που την στήνουν, και φωνάζουν την “ευτυχισμένη μέρα τους”, από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς υστερίες και παροξυσμούς, χωρίς παραληρήματα και φωνές, χωρίς τσακωμούς σε αδιέξοδο.

Αυτό είναι το στίγμα του “Happy day”, που δεν οφείλεται μόνο στην Σταματίνα Τσιμτσιλή, αλλά και σε όλη την ομάδα της που έχει χίλιους λόγους να χαμογελά μετά από συνεχόμενα 10 χρόνια, μιας και έγινε η αγαπημένη συνήθεια του κόσμου, που ξεκινά καθημερινά από τις 7.45 το πρωί και για πολλούς και συγκεκριμένους λόγους έγινε όπως φαίνεται και αναντικατάστατη.

Σταματίνα Τσιμτσιλή Δημήτρης Παπανώτας Κώστας Φραγκολιάς Τίνα Μεσσαροπούλου

Πόσο δύσκολο είναι αυτό; Πολύ! Όχι μόνον γιατί υπάρχει υπερπληθώρα άλλων εκπομπών στην τηλεόραση και δη ενημερωτικών που την ανταγωνίζονται την ίδια ώρα σε άλλα κανάλια, αλλά και γιατί με το πέρασμα των χρόνων όλες οι εκπομπές περνάνε τις “κρίσεις” τους, βιώνοντας κακές στιγμές στην τηλεθέαση, όμως το “Happy day” παραμένει ακλόνητο στην κορυφή και δικαιώνει τον τίτλο του. Θα πρέπει λογικά στα γραφεία του ALPHA να έχουν σημειώσει ως ιστορική και να γιορτάζουν την ημερομηνία εκείνη του περασμένου Μάη, όταν η εκπομπή εκτοξεύτηκε στα ύψη με ποσοστό τηλεθέασης 31,3% στο δυναμικό κοινό, φτάνοντας ακόμα και στο τέταρτο στο 42,4% (δείτε εδώ πόσο έκανε εχθές).

Το "μυστικό" της Σταματίνας

Θεματολογία, ρεπορτάζ, αποκλειστικά και ειδήσεις σε πρώτο πλάνο, μια συνταγή ναι μεν πολλάκις δοκιμασμένη, σε αυτήν την περίπτωση όμως όχι ξεθωριασμένη, αλλά εξαιρετικά δοσμένη από το “μαγικό ραβδί” της αρχισυντάκτριάς τους Μαίρης Παλιαλέξη που με απίστευτη μαεστρία συντονίζει τους συνεργάτες της Τσιμτσιλή – ΠαπανώταΦραγκολιάΜεσσαροπούλου, φρενάρει την συζήτηση όταν τραβάει χωρίς λόγο και περνάει στο επόμενο θέμα. Ιδιαίτερη μνεία εννοείται ότι θα δώσουμε στον μετρ του πολιτικού ρεπορτάζ Δήμο Βερύκιο που ξέρει εδώ και πολλά χρόνια να σπάει αυγά και να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά χωρίς να καίγεται.

Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, σημαντικό ρόλο παίζει και η στάση της παρουσιάστριας, που με το πέρασμα των χρόνων έχει ξεπεράσει τον εαυτό της και τις προσδοκίες του καναλιού και έχει εξελιχτεί πλέον σε παρουσιάστρια πρώτης γραμμής που αντέχει τον σκληρό ανταγωνισμό. Πλήρως ενημερωμένη για όλα τα θέματα, με έντονη προσωπική άποψη και πληροφορία, επιχειρηματολογεί και καταφέρνει με μια γλυκιά σοβαρότητα να μην αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον τηλεθεατή που με την σειρά του δείχνει να την ακούει και να μην την προδίδει.

Η Σταματίνα ακόμα και τους τσακωμούς της είτε με τον Βερύκιο, είτε με κάποιον άλλον συνεργάτη της, τους κάνει κομψά και τους χειρίζεται με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία. Καθόλου εύκολη υπόθεση όταν είσαι εν βρασμώ ψυχής. Μα πως το καταφέρνει; Και όμως το καταφέρνει και αυτό κάτι σημαίνει, όπως και κάτι μαγικό συμβαίνει με όλη την ομάδα αυτής της εκπομπής που σίγουρα όταν επιστρέφει στο σπίτι της μιλάει με πραγματικό ενθουσιασμό για μια ακόμα happy day εμπειρία της.