Famagusta - Η «Μεγάλη Εικόνα» συναντάει τη Χαρίτα Μάντολες και τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Έκτακτη εκπομπή-αφιέρωμα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Famagusta - Η «Μεγάλη Εικόνα» συναντάει τη Χαρίτα Μάντολες και τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Μία συγκλονιστική «Μεγάλη Εικόνα» έρχεται εκτάκτως την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 23:00, στο MEGA, αμέσως μετά τη μετάδοση του δεύτερου επεισοδίου της νέας μεγάλης παραγωγής του σταθμού «Famagusta».

Μεγάλη Εικόνα Famagusta

Η Νίκη Λυμπεράκη συναντά τη Χαρίτα Μάντολες και τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη από τη Famagusta

Η δημοσιογράφος ταξιδεύει ως την Κύπρο για να γνωρίσει και να ακούσει από κοντά τη γυναίκα-σύμβολο της Μεγαλονήσου, που εξακολουθεί -όπως η ίδια λέει- να είναι 27 ετών, ακριβώς όσο ήταν την 20η Ιουλίου του 1974, τότε που βίωσε την απόλυτη φρίκη, αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας των ανθρώπων της και της καταστροφής της πατρίδας της, της Κερύνειας. Η περιγραφή της ανατριχιαστική

Δείτε επίσης: Famagusta: Δείτε τον Γρηγόρη Βαλτινό να «μεταμορφώνεται» στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Ανατριχιαστική ήταν όμως και η ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη στη σειρά «Famagusta». Η Νίκη Λυμπεράκη συνομιλεί με τη σπουδαία ηθοποιό που επέστρεψε στην τηλεόραση για να ενσαρκώσει υποδειγματικά τη Χαρίτα Μάντολες και καθήλωσε τους τηλεθεατές με τον συναρπαστικό της μονόλογο, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια στην πρεμιέρα της σειράς.

«Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη

Εκτάκτως την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 23:00

Μεγάλη Εικόνα Famagusta

Ο τραγικός θάνατος της φίλης της που σημάδεψε την Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Η Δέσποινα μεγάλωσε την περίοδο της κατοχής με πολλά «μη» και «όχι» από το σπιτικό της, ένα από αυτά μάλιστα -όχι άδικα- της απαγόρευε δια ροπάλου να παίζει σε χωράφια γιατί υπήρχαν κρυμμένες νάρκες. Εκείνη μεγαλώνοντας παραδέχτηκε πως ένα μεγάλο σοκ που δέχτηκε σε μικρή ηλικία, ήταν όταν έμαθε ότι μια φίλη της πέθανε μόλις πάτησε μια νάρκη και στην κηδεία της την είδε ντυμένη νύφη. Εντελώς τυχαία και για κάποιο λόγο εκείνη την ημέρα η Δέσποινα δεν είχε πάει μαζί της στο χωράφι για να παίξουν όπως έκαναν συνήθως. «Το πρώτο νεκρό σώμα που είδα στη ζωή μου και με συγκλόνισε ήταν η Φανούλα που σκόρπισε και έγινε ρόδι. Οι γονείς μας γενικότερα όμως προσπαθούσαν να μας αποτρέπουν να πηγαίνουμε σε κηδείες παιδιών, που ήταν συχνές γιατί τα παιδιά τότε πέθαιναν και από φυματίωση, από αβιταμίνωση, πέρα από άλλες αιτίες», έχει πει στην ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια».

Μεγάλη Εικόνα Famagusta

Οι γονείς της λάτρευαν το θέατρο. Καθόλου τυχαίο επομένως το γεγονός που το παιδί τους ακολούθησε το επάγγελμα αυτό, καθώς από πολύ μικρή την πήγαιναν να δει παραστάσεις. Στο πρώτο έπιπλο ραδιόφωνο που αγόρασε ο μπαμπάς της για το σπίτι, όλη η οικογένεια συντονιζόταν και άκουγε τις εκπομπές που ήταν αφιερωμένες στο θέατρο. Η μικρή Δέσποινα μαγευόταν και άκουγε τότε εκστασιασμένη την υπέροχη φωνή της Ελένης Χατζηαργύρη και του Νίκου Τζόγια, και -πώς τα έφερε η μοίρα!- αργότερα συνεργάστηκε μαζί με την μεγάλη πρωταγωνίστρια. «Πώς τα φέρνει έτσι ο κύκλος της ζωής! Από εκεί που την φανταζόμουνα ακούγοντάς την, ότι ήταν μια πανέμορφη γυναίκα, την είδα μπροστά μου και γίναμε φίλες», έχει δηλώσει στην ίδια συνέντευξη. Σε μια τέτοια συγκυρία πραγμάτων, συνάντησε και την πρώτη της φορά στο θέατρο την Μαρίκα Κοτοπούλη και πολλά χρόνια αργότερα βραβεύτηκε για την ερμηνεία της με το βραβείο Μαρίκα Κοτοπούλη.