Εικόνες: Μην χάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο (17-18/2) δυο συγκλονιστικά επεισόδια

Όπως πάντα, μαγευτικές "Εικόνες"

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Εικόνες: Μην χάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο (17-18/2) δυο συγκλονιστικά επεισόδια

Όταν οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν τις εικόνες αναλαμβάνουν δράση οι «ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση»! Και αυτή τη σεζόν μέσα από τη συχνότητα του OPEN beyond, ο Τάσος Δούσης με τις χαρακτηριστικά γλαφυρές περιγραφές του ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μας παρουσιάζει με τον μοναδικό του τρόπο χώρες, πόλεις, εξωτικά μέρη, συγκλονιστικά τοπία και καταπληκτικούς ανθρώπους.

Η νέα σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και συνεχίζει έτσι! Μετά το ταξίδι στην Ιορδανία (μπορείτε εδώ να δείτε το πρώτο επεισόδιο, το δεύτερο και το τρίτο) και συνέχισε με το Βιετνάμ… Το πρώτο επεισόδιο στο Ανόι, ήταν συγκλονιστικό όπως και το δεύτερο όπου με ορμητήριο το Ανόι φτάνουν μέχρι τον κόλπο του Χαλόνγκ, ενώ στο τρίτο επεισόδιο βρίσκονται στην επαρχία Μάι Τσάου, στο τέταρτο εξερευνούν τη Χουέ και στο πέμπτο επισκέπτονται τη Χόι Αν, τη μαγευτική πόλη των φαναριών.

Το συναρπαστικό ταξίδι στο Βιετνάμ ολοκληρώθηκε με το 6ο επεισόδιο, με το ρεπορτάζ στη Χο Τσι Μινχ, παλαιότερα γνωστή ως Σαϊγκόν.

Αυτό το Σάββατο (17/02) ο Τάσος Δούσης και οι ΕΙΚΟΝΕΣ μας ταξιδεύουν στη Βενετία!

Μη χάσετε το δεύτερο μέρος του ταξιδιού που θα προβληθεί σε επανάληψη στις 17:45 στο OPEN Beyond. Για να θαυμάσουν την πόλη χωρίς πολλούς τουρίστες επισκέπτονται πολύ νωρίς το πρωί τη γέφυρα Ριάλτο· από τις ομορφότερες της Βενετίας, συναντούν αυθεντικούς Βενετσιάνους στη Ριάλτο Μερκάτο και μας προτείνουν το μαγαζί για να αγοράσουμε τις καλύτερες αποκριάτικες μάσκες.

Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του γεύονται και τοπικές γεύσεις της Βενετίας. Ακολουθούν την παράδοση στο καλύτερο ζαχαροπλαστείο της πόλης και δοκιμάζουν τα παραδοσιακά τσικέτι και τραμετζίνι.

Επίσης κάνουν βόλτα στο Καστέλο· τη μεγαλύτερη γειτονιά της Βενετίας, επισκέπτονται τον Άγιο Γεώργιο· την ελληνική εκκλησία με το «γερμένο» καμπαναριό, και εντυπωσιάζονται από τον γοτθικό ναό των Αγιών Ιωάννη και Παύλου.

Συνεχίζοντας την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου…

Μη χάσετε το νέο επεισόδιο με το τέταρτο μέρος του ταξιδιού στην Κούβα που θα προβληθεί στις 17:45 στο OPEN beyond! O Τάσος Δούσης και οι ΕΙΚΟΝΕΣ ταξιδεύουν στο μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής, τη μοναδική Κούβα!

Με σκοπό να ανακαλύψουν την επαρχία κατευθύνονται προς το Σιενφουέγος, όμως πριν κάνουν μία στάση στη χερσόνησο Ζαπάτα για να δουν το μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, αλλά και το μέρος όπου ζούσαν κάποτε οι αυτόχθονες Ινδιάνοι της Κούβας.

Στο Σιενφουέγος, το αληθινό μαργαριτάρι του Νότου της Κούβας, θαυμάζουν τα εντυπωσιακά αποικιοκρατικά κτήρια όπως το Παλάθιο ντε Βάγιε, ένα πρώην καζίνο που έγινε εστιατόριο.

Στη συνέχεια επισκέπτονται το Τρινιδάδ, την αποικιακή πόλη της Κούβας που σε μεταφέρει νοερά στο παρελθόν. Εκεί έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας με τους πολιτιστικούς θησαυρούς, τη Σάντα Άννα· την ιστορική εκκλησία ισπανικής αρχιτεκτονικής και τα μοναδικής αισθητικής αρχοντικά – μουσεία της πόλης. Επίσης κάνουν βόλτα στην αγορά για να ψωνίσουν χειροποίητα σουβενίρ, απολαμβάνουν ένα ασυναγώνιστο ηλιοβασίλεμα και δοκιμάζουν το la canchanchara· το ποτό των σκλάβων.

Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του φτάνουν μέχρι τη Σάντα Κλάρα για να δουν το επιβλητικό Μαυσωλείο του Τσε Γκεβάρα, αλλά και το Βαραδέρο· το εξωτικό παραθαλάσσιο θέρετρο της Κούβας όπου έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν με δελφίνια!

Δείτε το trailer:

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube για να ανακαλύψετε περισσότερα tips και προορισμούς!

Δείτε όλες τις εκπομπές “Εικόνες με τον Τάσο Δούση” στο επίσημο κανάλι στο YouTube