4 λόγοι για να δεις... χθες το Normal People στο Cinobo

Η σειρά-φαινόμενο των τελευταίων χρόνων

4 λόγοι για να δεις... χθες το Normal People στο Cinobo

Αν ανήκεις σε αυτούς που αγαπούν τα ρομαντικά δράματα, τότε μόλις βρήκες τη σειρά σου. Το Normal People, η σειρά μίας σεζόν που στριμάρει εδώ και τρεις μήνες στην πλατφόρμα του Cinobo, βασίζεται στη best seller νουβέλα της Sally Rooney κι είναι ένα από τα πιο όμορφα love stories που έχεις δει ποτέ στη μικρή οθόνη.

Τι κάνει, όμως, το Normal People να ξεχωρίζει και σου εγγυόμαστε ότι θα το δεις απνευστί; Ακολουθούν 4 καλοί λόγοι:

1) Τα 12 επεισόδιά της, μόλις 25 λεπτών διάρκειας το καθένα, κυλάνε σαν νερό και θα σε κάνουν να κολλήσεις με το... καλημέρα. Είναι από εκείνες τις μαγικές σειρές, που ως θεατής εμπλέκεσαι συναισθηματικά με τους πρωταγωνιστές της και που σε κάνει να αγωνιάς μαζί τους μέχρι το τέλος για την εξέλιξη της αναμφίβολα καρμικής τους σχέσης.

2) Η χημεία του ζευγαριού είναι συγκλονιστική. Paul Mescal και Daisy Edgar-Jones μαγνητίζουν την οθόνη και δεν σε αφήνουν να πάρεις ούτε στιγμή τα μάτια σου από πάνω της. Η σειρά βγήκε στον αέρα πριν τέσσερα χρόνια, μέσω BBC Three και Hulu, κι έκτοτε έχει κερδίσει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλον τον κόσμο- προσφάτως και στην Ελλάδα- ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες του Hollywood στα δύο υπερταλαντούχα αυτά παιδιά (μόλις 24 και 22 ετών αντίστοιχα όταν γυριζόταν η σειρά!).

Το Normal People στριμάρει στο Cinobo

Ακολούθησαν για τον Mescal το πολυβραβευμένο Aftersun, όπου με την σπαρακτική του ερμηνεία απέσπασε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου και το πρόσφατο διαμαντάκι All of Us Strangers, με τον Ridley Scott να του εμπιστεύεται τον ρόλο του Lucius στη συνέχεια του θρυλικού Gladiator.

Αντίστοιχα θεαματική είναι έκτοτε και η πορεία της Edgar- Jones, την οποία επέλεξε η Reese Witherspoon ως πρωταγωνίστρια της κινηματογραφικής μεταφοράς του best seller μυθιστορήματος της Delia Owens "Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες", ενώ την απολαύσαμε και στο πραγματικά υπέροχο -και πραγματικά τόσο "φρέσκο"- αλληγορικό θρίλερ "Fresh".

3) Θα δεις κάτι από τον εαυτό σου. Κι αυτό θα σου φέρει αναμνήσεις και θα σε γεμίσει νοσταλγία. Κι εντέλει, θα σε συγκινήσει. Κι αν αυτό δεν είναι το νόημα της Τέχνης, τότε ποιο άραγε; Στη σειρά παρακολουθούμε δύο εφήβους στο τέλος του λυκείου, που -παρά τις διαφορετικές τους αφετηρίες, μοιράζονται την ίδια ανάγκη για τρυφερότητα, επικοινωνία και συντροφικότητα- έρχονται κοντά και αναπτύσσουν μια σχέση μέσα στα χρόνια που περνά από διάφορα στάδια και χίλια κύματα, κυρίως λόγω των εμποδίων που οι ίδιοι βάζουν άθελά τους λόγω ανασφάλειας και φόβου.

4) Ισορροπεί υποδειγματικά μεταξύ ρεαλισμού και ρομαντισμού. Κι αυτό το οφείλει στο σφιχτοδεμένο της σενάριο και τις βιωματικές πινελιές της Rooney, τη δυνατή σκηνοθεσία και την ατμοσφαιρική φωτογραφία. Εδώ, όλα δίνονται στις σωστές δόσεις και με την τόση-όση υπερβολή, που το νεαρό της ηλικίας των πρωταγωνιστών απαιτεί. Που σημαίνει ότι παρακολουθούμε αληθινούς, "κανονικούς ανθρώπους", που έρχονται αντιμέτωποι με πραγματικά συναισθήματα και ρεαλιστικές, δύσκολες καταστάσεις, όπως η ψυχική ασθένεια, το τραύμα, η απώλεια, το πένθος. Ένα χρονικό μιας μοναδικής ερωτικής, αλλά κυρίως ανθρώπινης, ιστορίας ενηλικίωσης.

Δείτε το τρέιλερ: