Γιώργος Λιάγκας: Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο - Πάει καλεσμένος στο Πρωινό μετά τους άγριους τσακωμούς τους

Το χρονικό μιας μεγάλης κόντρας

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Γιώργος Λιάγκας: Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο - Πάει καλεσμένος στο Πρωινό μετά τους άγριους τσακωμούς τους

Την κόντρα του Γιώργου Λιάγκα με τον Νίκο Παππά την ζήσαμε σε όλο της το μεγαλείο, με εκατέρωθεν εμπρηστικές δηλώσεις και κριτικές που έκαναν ο ένας για τον άλλον, ο πρώτος στον αέρα της εκπομπής του “Πρωινού” και ο δεύτερος με δηλώσεις σε εκπομπές και αναρτήσεις του στα social...

Τώρα πια όμως όλα αυτά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν - και ας μην έχει περάσει πολύς καιρός - και αυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο... Οι δυο τους την Δευτέρα 1η Απριλίου θα συναντηθούν τηλεοπτικά, αφήνοντας στην άκρη τις παλιές έριδες που είχαν και θα παίξουν μπάσκετ, θα κάνουν πλάκα και θα σβήσουν με γομολάστιχα, τις κακές τους στιγμές αγκαλιασμένοι on air.

«Του έκανα κριτική εγώ, απάντησε εκείνος, του ξανάκανα εγώ, ξαναπάντησε εκείνος... Στα πλαίσια της δουλειάς της δικής μου, και στο πλαίσιο της δουλειάς της δικής του, γιατί από ότι αντιλαμβάνομαι θα πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Δεν κρατάω καμία κακία στον Νίκο Παππά. Αν τον δω όμως δεν θα του πω να ρίξουμε σουτάκια, γιατί θα με κερδίσει, αλλά να του μιλήσω μπορώ» ήταν η προφητική ατάκα του Γιώργου Λιάγκα στο “Ενώπιος ενωπίω” του Νίκου Χατζηνικολάου που προμήνυε τι θα γίνει σε μια πιθανή συνάντησή του με τον Νίκο Παππά.

Λιάγκας – Παππάς: Το χρονικό μιας μεγάλης κόντρας

Καμμιά φορά λένε ότι, “μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται” και μάλλον κατά πως φαίνεται αυτό ισχύει, όλα τα άλλα ξεχνιώνται και ξεπερνιώνται... Μετά από τον Κασσελάκη, ο Παππάς... Ο Γιώργος Λιάγκας έχει έναν ιδιαίτερο όπως φαίνεται τρόπο, όχι μόνο να προσεγγίζει τους “εχθρούς” του, αλλά να τους κάνει στη συνέχεια κολλητούς του... Την αρχή έκανε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και όπως όλα δείχνουν ακολουθεί ο Νίκος Παππάς, με τον οποίο είχε ξεκινήσει μια μεγάλη και άγρια κόντρα με αφορμή τον τρόπο προβολής του Στέφανου Κασσελάκη και του κυνηγητού που του έκανε ο δημοσιογράφος, ο οποίος, κατά την άποψη του δεύτερου, ήταν λάθος.

Ως καλεσμένος μάλιστα στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο Mega ο μπασκετμπολίστας επιτέθηκε στον Γιώργο Λιάγκα και στον Άρη Πορτοσάλτε, τους οποίους χαρακτήρισε “γραφικές φιγούρες” λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για μένα ο Λιάγκας είναι a piece of cake» ενώ ειρωνικά συμπλήρωσε πως θα πήγαινε στην εκπομπή του, αλλά δεν ξέρει τι ώρα θα είναι.

Ποτέ μην λες ποτέ... Ο Νίκος Παππάς είπε για τον Γιώργο Λιάγκα: «Ρε συ, σε οποιονδήποτε Λιάγκα που δεν με ενδιαφέρει, ας είναι μια χαρά ο άνθρωπος, είτε λέγεται Λιάγκας, είτε κάτι πιο γραφικές φιγούρες τύπου Πορτοσάλτε, στον βωμό της τηλεθέασης ή δεν ξέρω τι άλλο, παρασκηνιακά εξυπηρετούνε και πουλάνε και την ψυχή τους...»

Η μεταξύ τους αντιπαράθεση είχε όμως και συνέχεια. Ο Γιώργος Λιάγκας απαίτησε από τον πρώην μπασκετμπολίστα μάλιστα κάποια στιγμή στον αέρα της εκπομπής του, ο μπασκετμπολίστας να του ζητήσει δημόσια συγνώμη μετά από ένα podcast με την Ζενεβιέβ Μαζαρί και τον Γιώργο Καραμίχο που τον άκουσε να αναφέρει, μεταξύ άλλων, το όνομά του και να λέει:

«Σκέφτομαι αύριο μεθαύριο, αν κάνω παιδί με μια κοπέλα από το Ζαίρ και μου βγει λίγο πιο μελαμψό, θα φοβάται να βγει από το σπίτι μην το δείρουν; Θα φοβάται μη γίνει γκέι; Θα φοβάμαι μην είναι δαχτυλοδειχτούμενο στο σχολείο ή βάλει τηλεόραση και το κράζει ο Μπέος; Ή άμα βγει χοντρό να το κράζει ο Λιάγκας; Με τρομάζει πολύ αυτή η ιδέα»

Την επόμενη κιόλας στιγμή σε έξαλλη κατάσταση, ο Γιώργος Λιάγκας έκανε ευθεία επίθεση στον Νίκο Παππά στον αέρα της εκπομπής του λέγοντας: «Τον καλώ δημόσια να ζητήσει συγγνώμη. Δεν απειλώ ούτε με μηνύσεις, ούτε με αγωγές, να ζητήσει συγγνώμη και να μου πει πότε κορόιδεψα έναν άνθρωπο που είναι χοντρός. Όλο αυτό το παιχνιδάκι να βγαίνουμε και να πετάμε έναν Λιάγκα για να κάνουμε αναπαραγωγή, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Παιδάκι χοντρό να έχω κοροιδέψει; ντροπή λίγο! Κύριε Παππά βγείτε ζητήστε συγγνώμη με αγάπη σας το λέω».

Η απάντηση από τον Νίκο Παππά ήρθε απευθείας στην συνέχεια με ένα στόρυ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου ανέβασε ένα βίντεο με δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα από το 2019, στο οποίο εκείνος μιλούσε για το plus size μοντέλο από το GNTM Κατερίνα Πεφτίτση, γράφοντας στην λεζάντα του βίντεο «Συγγνώμη Γιώργο μου» και βάζοντας τις δηλώσεις του παρουσιαστή που είχε κάνει τότε για το μοντέλο.

Ο παρουσιαστής τότε υποστήριζε στην εκπομπή του ότι: «δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να πρέπει να δούμε μια κοπέλα με παραπάνω κιλά – δε λέω χοντρή – να πρέπει να πείσει τον εαυτό της ότι είναι υπέρβαρη και να βγαίνει να αλειφθεί με λάδι, να είναι υγρή και να είναι στην παραλία σαν διαφήμιση της Greenpeace»

Κόντρα στην κόντρα, κουβέντα στην κουβέντα οι σχέσεις των δυο αντρών μέχρι πρότινος ήταν ψυχρές, το “σκηνικό πολέμου” όμως καθώς φαίνεται αλλάζει και ας είναι πρωταπριλιά. Όλα θα είναι αληθινά όταν οι δυο τους θα δείξουν ένα άλλο πρόσωπο μεταξύ τους, θα λύσουν τις διαφορές τους και αγκαλιασμένοι στο “Πρωινό” θα τραγουδάνε «περασμένα ξεχασμένα και όλα καλά!». Η συνέχεια στις οθόνες μας...