Το πρώτο trailer για την επιστροφή του «Πρωινού» στον ΑΝΤ1 κυκλοφόρησε, όμως ο Γιώργος Λιάγκας εμφανίστηκε σε αυτό ολομόναχος, αφήνοντας μακριά από το πλάνο τόσο τους παλιούς όσο και τους νέους συνεργάτες του. Σε ρόλο ψαρά και με τη φράση «Μην ψαρώνετε. Επιστρέφουμε. Πιο δυνατοί από ποτέ», ο παρουσιαστής έδωσε το σύνθημα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το παραμικρό για τα πρόσωπα που θα καθίσουν δίπλα του.

Η απουσία της ομάδας από το trailer δεν πέρασε απαρατήρητη, ιδιαίτερα έπειτα από ένα καλοκαίρι γεμάτο μεταγραφές, αποχωρήσεις, ανατροπές και σκληρές διαπραγματεύσεις. Το «Πρωινό» αλλάζει σημαντικά, όχι μόνο μπροστά από τις κάμερες αλλά και στα παρασκήνια, με τον Γιώργο Λιάγκα να επιχειρεί ουσιαστικά ένα νέο ξεκίνημα.

Οι δύο συνεργάτες που παραμένουν

Από την προηγούμενη σύνθεση συνεχίζουν ο Τάσος Τεργιάκης και η Φωτεινή Πετρογιάννη, δύο πρόσωπα που αποτελούν σταθερές της εκπομπής και έχουν αναπτύξει τη δική τους τηλεοπτική χημεία με τον παρουσιαστή. Η παραμονή τους, πάντως, δεν έκλεισε χωρίς διαπραγματεύσεις. Στο πλαίσιο της σημαντικής μείωσης του συνολικού κόστους της εκπομπής, οι δύο δημοσιογράφοι κλήθηκαν να συζητήσουν εκ νέου τους οικονομικούς όρους των συμβολαίων τους. Τελικά επέλεξαν να συνεχίσουν, διατηρώντας τις θέσεις τους στο ανανεωμένο πάνελ.

Φωτεινή Πετρογιάννη
Τάσος Τεργιάκης
NDP

Η μεγάλη επιστροφή του Δημήτρη Ουγγαρέζου

Το πρόσωπο που αναμένεται να φέρει τη μεγαλύτερη αλλαγή στην καθημερινή φυσιογνωμία του «Πρωινού» είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με το «Buongiorno», ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός επιστρέφει στον όμιλο ΑΝΤ1 και ξαναβρίσκεται τηλεοπτικά δίπλα στον Γιώργο Λιάγκα. Η συμφωνία δεν ήταν εύκολη, καθώς χρειάστηκε να ξεπεραστούν σημαντικές διαφορές στο οικονομικό και να καθοριστεί ο ρόλος που θα έχει ο Ουγγαρέζος στην εκπομπή. Ο Γιώργος Λιάγκας, ωστόσο, επιθυμούσε έντονα τη συγκεκριμένη συνεργασία και διατήρησε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα στελέχη του σταθμού, ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών του.

Γιώργος Λιάγκας, Δημήτρης Ουγγαρέζος

Οι δύο άνδρες έχουν διανύσει μια σχέση με πολλές διακυμάνσεις. Υπήρξαν πολύ στενοί φίλοι και συνεργάτες, απομακρύνθηκαν, συγκρούστηκαν δημόσια και αντάλλαξαν αιχμηρές τοποθετήσεις. Η νέα τους τηλεοπτική συνάντηση, επομένως, έχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς καλούνται να αφήσουν πίσω τους όσα τους χώρισαν και να ξαναχτίσουν τη χημεία που είχαν στο παρελθόν.

Το μεγάλο θρίλερ με Νόρα Καούρη και Μαίρη Αργυριάδου

Η τελευταία θέση στο πάνελ παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ερωτηματικό του νέου «Πρωινού». Μπορεί αρκετά δημοσιεύματα να παρουσιάζουν τη Νόρα Καούρη ως κλεισμένη μεταγραφή, ωστόσο, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το youweekly.gr, η υπόθεσή της δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Ο Γιώργος Λιάγκας είχε ξεχωρίσει εδώ και αρκετό καιρό τη δημοσιογράφο και είχε πραγματοποιήσει μαζί της διαδοχικές συναντήσεις, παρουσιάζοντάς της αναλυτικά τον ρόλο που επιθυμούσε να έχει στην εκπομπή. Η Νόρα Καούρη αποφάσισε να αποχωρήσει από το «Χαμογέλα και Πάλι» και υπέβαλε την παραίτησή της, όμως το τυπικό μέρος της αποδέσμευσής της δεν έχει ολοκληρωθεί. Όσο η συγκεκριμένη εκκρεμότητα παραμένει ανοιχτή, δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε η τελική συμφωνία της με τον ΑΝΤ1.

Η Νόρα Καούρη που άνηκε στην ομάδα της Σίσσυς Χρηστίδου
Η Νόρα Καούρη που άνηκε στην ομάδα της Σίσσυς Χρηστίδου

Ακριβώς αυτή η εμπλοκή επανέφερε δυναμικά στο τραπέζι το όνομα της Μαίρης Αργυριάδου. Η δημοσιογράφος, μετά την ολοκλήρωση του «Breakfast@Star», είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στη λίστα των ανθρώπων που εξετάζονταν για το νέο πάνελ. Για ένα διάστημα έμοιαζε να χάνει έδαφος απέναντι στη Νόρα Καούρη, όμως τα δεδομένα άλλαξαν και η περίπτωσή της ενεργοποιήθηκε ξανά. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του youweekly.gr, η Μαίρη Αργυριάδου έχει ενημερωθεί πως παραμένει μέσα στο παιχνίδι και περιμένει την οριστική απάντηση του σταθμού. Στον ΑΝΤ1, ωστόσο, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε τελικές υπογραφές πριν ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση της Νόρας Καούρη. Επομένως, παρά τα όσα γράφονται και ακούγονται, καμία από τις δύο δημοσιογράφους δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί σίγουρη για την τέταρτη θέση. Το γεγονός, μάλιστα, ότι στο νέο trailer εμφανίζεται αποκλειστικά ο Γιώργος Λιάγκας και δεν παρουσιάζεται κανένας από τους συνεργάτες του, διατηρεί ακόμη μεγαλύτερο το μυστήριο γύρω από την τελική σύνθεση.

Μαίρη Αργυριάδου

Μέχρι να υπάρξουν οι επίσημες υπογραφές ή ανακοίνωση από τον ΑΝΤ1, το δίλημμα «Νόρα Καούρη ή Μαίρη Αργυριάδου» παραμένει ανοιχτό και η τελευταία καρέκλα του πάνελ εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα.

Οι αποχωρήσεις από το περσινό πάνελ

Από τη νέα εκδοχή της εκπομπής απουσιάζουν η Δέσποινα Καμπούρη και ο Πάνος Κατσαρίδης. Οι δύο συνεργάτες δεν βρίσκονται στα πλάνα της επόμενης σεζόν, καθώς ο ΑΝΤ1 και ο Γιώργος Λιάγκας επέλεξαν να αλλάξουν τη μισή σύνθεση του πάνελ και να δώσουν περισσότερο χώρο στα νέα πρόσωπα. Πριν καταλήξουν στον Δημήτρη Ουγγαρέζο, είχαν εξεταστεί και άλλες περιπτώσεις. Ο Κωνσταντίνος Βασάλος αποτέλεσε έναν από τους βασικούς στόχους του παρουσιαστή, αποφάσισε όμως να παραμείνει στο «Χαμογέλα και Πάλι». Στο παρελθόν είχε γίνει προσέγγιση και στη Βάλια Χατζηθεοδώρου, χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Η Σίσσυ Χρηστίδου με τους συνεργάτες του στο Χαμογέλα και Πάλι
Μεγάλο «ψαλίδι» και πίσω από τις κάμερες

Οι αλλαγές δεν περιορίζονται στο τηλεοπτικό πάνελ. Η αισθητή μείωση του προϋπολογισμού έφερε αναδιάρθρωση σε ολόκληρη τη δημοσιογραφική και παραγωγική ομάδα. Περίπου οκτώ εργαζόμενοι και ρεπόρτερ ολοκλήρωσαν τη συνεργασία τους με την εκπομπή, άλλοι επειδή δεν αποδέχθηκαν τις νέες οικονομικές προτάσεις, άλλοι λόγω αύξησης των αρμοδιοτήτων τους χωρίς αντίστοιχη αναπροσαρμογή αποδοχών και ορισμένοι έπειτα από απόφαση του σταθμού.

Στην αρχισυνταξία παραμένει η Χρύσα Ζορκάδη, με τον Γιώργο Μπέζα να βρίσκεται στο πλευρό της. Αλλαγή υπάρχει και στη σκηνοθεσία, καθώς ο Περικλής Βούρθης αποχωρεί έπειτα από πολυετή παρουσία και τη θέση του αναλαμβάνει ο Κώστας Υφαντής.

Νέα ομάδα και για την εικόνα του Λιάγκα

Αλλαγές πραγματοποιήθηκαν ακόμη και στον στενό κύκλο των συνεργατών που επιμελούνται την εμφάνιση του Γιώργου Λιάγκα. Ο Βασίλης Στρατηγός, ο οποίος είχε επί σειρά ετών την ευθύνη για το μακιγιάζ και τα μαλλιά του παρουσιαστή, δεν θα συνεχίσει τη νέα σεζόν. Είχε προηγηθεί το τέλος της μακροχρόνιας συνεργασίας με τη στιλίστρια Ειρήνη Βάσσου.

Τη θέση του Βασίλη Στρατηγού αναλαμβάνει η make-up artist και hairstylist Μαρία Παπά, η οποία έχει συνεργαστεί με αρκετά πρόσωπα της ελληνικής showbiz. Πρόκειται, μάλιστα, για στενή φίλη και συνεργάτιδα της Μαρίας Αντωνά, η οποία φέρεται να είχε θετική άποψη για την επιλογή της.

Το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Λιάγκας έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το αυστηρό και περισσότερο κλασικό ύφος των προηγούμενων ετών, κάνοντας πιο νεανικές και χαλαρές επιλογές. Η Μαρία Αντωνά φαίνεται πως τον έχει ενθαρρύνει να πειραματιστεί με την εικόνα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι επαγγελματικές αλλαγές αποφασίστηκαν αποκλειστικά από εκείνη.

Με νέο πάνελ, διαφορετική δημοσιογραφική ομάδα, αλλαγές στο κοντρόλ και ανανεωμένη εμφάνιση, το «Πρωινό» που επιστρέφει στον ΑΝΤ1 θα απέχει αρκετά από την εκπομπή που αποχαιρέτησε το κοινό στο τέλος της προηγούμενης σεζόν. Μπορεί το πρώτο trailer να έκρυψε όλους τους συνεργάτες και να κράτησε μόνο τον Γιώργο Λιάγκα στο πλάνο, το παρασκήνιο όμως αποκαλύπτει ότι πίσω από τη φράση «επιστρέφουμε πιο δυνατοί από ποτέ» βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια η εκπομπή.