Survivor - Γιώργος Κοψίδας: "Είμαι ηθικός αυτουργός σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας"

Όλη η αλήθεια για την ζωή του παίκτη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Survivor - Γιώργος Κοψίδας:

Ο ηθοποιός Γιώργος Κοψίδας είναι ένας από τους 10 που θα συμμετέχουν στην φετινή ομάδα διάσημων του Survivor - δείτε εδώ τους υπόλοιπους. Πάμε να γνωρίσουμε παρακάτω καλύτερα αυτόν και την ζωή του.

Ποιος είναι ο Γιώργος Κοψίδας που μπαίνει στο Survivor

Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Από την εφηβεία του ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το μπάσκετ παίζοντας σε διάφορες ομάδες για συνολικά 15 χρόνια. Στις αρχές του 2000 αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική κάνοντας διάφορα σεμινάρια ενώ αποφοίτησε από το Θέατρο των Αλλαγών.

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2003 στην κοινωνική ταινία του Δημήτρη Ινδαρέ Γαμήλια νάρκη. Το 2004 συμμετείχε στη ρωσική κινηματογραφική παραγωγή Διακοπές στην Ελλάδα ενώ την ίδια χρονιά έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση με ένα σύντομο ρόλο στην καθημερινή σειρά του Mega Channel Απαγορευμένη Αγάπη. Τη σεζόν 2004-2005 συμμετείχε στο ψυχαγωγικό show Ζω ένα δράμα με παρουσιαστή τον Τάκη Ζαχαράτο στο Mega Channel ενώ το 2006 έλαβε μέρος στις ταινίες Ο έτσι, Πανικός και παράνοια μέσα σε μια παραίσθηση και Το πρόσωπο. Μέσα στα επόμενα χρόνια έκανε έκτακτες εμφανίσεις στις τηλεοπτικές σειρές Στο Παρά Πέντε, Το Κόκκινο Δωμάτιο, Amore Mio, Λατρεμένοι μου γείτονες και Καρυωτάκης ενώ στον κινηματογράφο συμμετείχε στο Λούφα και απαλλαγή: I4.

Survivor - Γιώργος Κοψίδας

Την περίοδο 2009-2010 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Μίλα Μου Βρώμικα της Μυρτώς Κοντοβά όπου υποδύθηκε τον εφευρετικό κρεοπώλη Παντελάκη. Το 2012 συμμετείχε στην ιταλική παραγωγή Οι ανώριμοι: Διακοπές στην Πάρο και στο Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη. Το 2014 έλαβε μέρος στον πρώτο κύκλο της μαύρης κωμωδίας Κάτω Παρτάλι ενώ το 2016 έκανε μία έκτακτη εμφάνιση στη βρετανική σειρά The Durrels.

Η αποκάλυψη του Γιώργου Κοψίδα για το "έγκλημα" στο οποίο δήλωσε ηθικός αυτουργός

Σε συνέντευξή του το 2019, ο ηθοποιός μίλησε για την απόφασή του να γίνει vegan, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Έγινα vegan γιατί πριν από 6 χρόνια έγινε μέσα μου ένα κλικ και συνειδητοποίησα ότι είμαι ηθικός αυτουργός σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας. Το ότι σκλαβώνουμε, εκτρέφουμε, αναπαράγουμε με πολύ άσχημο τρόπο ζώα για να τρεφόμαστε. Ο άνθρωπος - και δεν το λέω εγώ, το λένε επιστημονικές έρευνες - είναι από τη φύση του φυτοκαρποφάγο ζώο."

Ο Γιώργος Κοψιδάς μίλησε, επίσης, για την πρώτη του δουλειά στα 18 του χρόνια, στην εταιρεία καθαρισμού του δήμου, ενώ αναφέρθηκε στα χρόνια πριν την ηθοποιία:

"Ήμουν ένα πολύ ντροπαλό παιδί και συνεσταλμένο. Με βοήθησε πολύ ο αθλητισμός, έπαιζα μπάσκετ, μετά δούλεψα νύχτα και μετά ήρθε η υποκριτική".

Επίσης, μοιράστηκε τις απόψεις του για τη συντροφικότητα, για τον γάμο και για τον θεό.