Masterchef 7 highlights 27/01: Αυτοί οι παίκτες πήραν την λευκή ποδιά και μπαίνουν στο σπίτι!

Όλα όσα είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Masterchef 7 highlights 27/01: Αυτοί οι παίκτες πήραν την λευκή ποδιά και μπαίνουν στο σπίτι!

Ένα ακόμη απολαυστικό επεισόδιο του Masterchef 7 παρακολουθήσαμε το βράδυ της Παρασκευής 27/1, μέσα από την συχνότητα του STAR, στο οποίο οι διαγωνιζόμενοι είχαν την τελευταία ευκαιρία να πάρουν τη λευκή ποδιά και να μπουν στο σπίτι. Ποιοι όμως ήταν αυτοί;

Τα 26/1 highlights του Masterchef 7

Τα πρώτα λόγια των κριτών μετά την είσοδο στην κουζίνα - Η πρώτη τους "καμπάνα"

Το Masterchef ξεκίνησε και έκανε για ακόμη μια φορά την διαφορά, από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Tο ριάλιτι μαγειρικής του Star, που άλλεξε ημέρες προβολής (δείτε εδώ τις τελευταίες αλλαγές) είναι στον αέρα και οι μάγειρες που θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση είναι εδώ και ξεκίνησαν την μαγειρκή "μάχη".

Πέντε τελευταίες λευκές ποδιές έμειναν και περιμένουν τους διαγωνιζόμενους που θα καταφέρουν με την επίδοσή τους να εξασφαλίσουν μια θέση στη βίλα του MasterChef 2023. Η διαδρομή προς την κατάκτηση της πολυπόθητης ποδιάς μόνο εύκολη δε θα 'ναι. Οι 14 διαγωνιζόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους 90 λεπτά, για να ετοιμάσουν δύο πιάτα και να δείξουν στους κριτές τις μαγειρικές τους ικανότητες.

Μόλις ενεργοποιηθεί το timer και αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, οι επίδοξοι chefs θα ξεκινήσουν να φτιάχνουν το πρώτο τους πιάτο. Εκείνοι με τις τρεις καλύτερες προσπάθειες θα προκριθούν στην 24αδα του MasterChef 2023, ενώ εκείνοι με τις τρεις χειρότερες θα αποχωρήσουν οριστικά από τον διαγωνισμό.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να μαγειρέψουν το δεύτερο πιάτο τους στον χρόνο που έχει απομείνει στο timer τους.

Βέβαια, ο Λεωνίδας Κουτσόβουλος βρήκε και το πρώτο παρατσούκλι για έναν διαγωνιζόμενο, όπως κάθε χρόνο. Κυρίες κα κύριοι... ο Μότο Μότο!

«Θέλω να με φωνάζεται...» - "Παγωτό" έμεινε ο Κουτσόπουλος με το ψευδώνυμο παίκτη

Οι διαγωνιζόμενοι δίνουν μάχη "πιάτο με πιάτο" για να μην αποχωρήσουν. Βέβαια, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν μπορούσε να μην ξεκι΄νησει τα δικά του και να αρχίζει να μοιράζει "ψευδώνυμα", αλλά ένας παίκτης έκανε την διαφορά και του ζήτησε να τον λέει με συγκεκριμένο τρόπο.

Μόνο πέντε διαγωνιζόμενοι θα έπαιρναν το πολυπόθητο εισιτήριο προκειμένου να βρεθούν στη «χρυσή» 24αδα του φετινού κύκλου στο Masterchef.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Νίκος τον οποίο και πλησίασε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος όσο ετοίμαζε με άγχος το πιάτο του. «Είναι εδώ ο θείος Λεωνίδας για να μοιραστείς μαζί του τις πιο βαθιές σου ανησυχίες. Το άγχος σου, το πως περνάς, το τι θα φάμε. Θέλω επίσης να σε ρωτήσω, αν και είναι πολύ αρχή ακόμη. Έχω ψευδώνυμα για όλους κάθε χρόνο! Πες μου πως θα σε φωνάζω».

«Κοιτάξτε, εμένα οι φίλοι μου με φωνάζουν Μότο. Μότο Μότο» απάντησε με χαμόελο ο νεαρός διαγωνιζόμενος του MasterChef για να επαναλάβει με χαρά ο κριτής το ψευδώνυμο και να προσθέσει πως «αυτό είναι από τη Μαδαγασκάρη ο ιπποποταμάκος! Το κρατάω και το υιοθέτησα»

«Τώρα Ξενέρωσα» - Άναδοι οι κριτές με το κόκαλο που βρήκαν σε πιάτο

Ο Φώτης ετοίμασε με μεράκι ένα κοτόπουλο φιλέτο σοτέ με γκρεμολάτα μαϊντανού και sour cream με μυρωδικά. Μάλιστα, έδειξε να έχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στο πιάτο παρουσιάζοντας το στους τρεις κριτές του MasterChef. Κατά τη δοκιμή, όμως, ο Σωτήρης Κοντιζάς συνάντησε το κόκκαλο.

«Πως ξεκινάμε έτσι; Και δεν είναι και μικρό! Πως έγινε αυτό τώρα;» αναρωτήθηκε ο γνωστός σεφ με τον νεαρό διαγωνιζόμενο να μην κρύβει έντονη αμηχανία του. «Σεφ, απροσεξία! Τώρα ξενέρωσα. Με αυτό το λάθος νομίζω ότι βρίσκομαι στην αποχώρηση. Ας μην το κρίνουμε μόνο μέσα από τον διαγωνισμό, ας το κρίνουμε και σε ένα εστιατόριο».

«Αν δεν είχαμε την αστοχία με το κόκκαλο, επειδή δοκίμασα όλες τις παρασκευές, εκτός από την πίκλα, σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος» πρόσθεσε, ενώπιων των κριτών, ο διαγωνιζόμενος του MasterChef για να εξομολογηθεί στην κάμερα πως «γυρνώντας στη θέση μου σκέφτηκα πως καταστραφήκαμε».

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σωτήρης Κοντιζάς βρίσκει κόκκαλο στο MasterChef, αφού σε όλες τις σεζόν με κάποιον τρόπο… τα μαγνητίζει! Με το που βρήκε το πρώτο κόκκαλο του νέου κύκλου, το Twitter δεν σταμάτησε να τρολάρει το «χάρισμα» του κριτή.

Τέσσερις άντρες και μια γυναίκα - Αυτοί οι παίκτες κέρδισαν την λευκή ποδιά

Οι τρεις λευκές ποδιές θα προέρχονταν από το πρώτο πιάτο της νέας τους δοκιμασίας στην κουζίνα του MasterChef ενώ οι δύο επόμενες και τελευταίες θα δίνονταν στα καλύτερα πιάτα από το δεύτερο πιάτο της δοκιμασίας. Μέσα σε 90 λεπτά έπρεπε οι διαγωνιζόμενοι να ετοιμάσουν όχι ένα, αλλά δύο πιάτα δικής τους έμπνευσης και να τα παρουσιάσουν μπροστά στους Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Ύστερα από την δοκιμή των πιάτων, λοιπόν, οι τρεις κριτές του MasterChef αποφάσισαν σε ποιους θα… μετατρέψουν την μαύρη σε λευκή ποδιά!

Και αυτοί είναι ο Σταύρος, ο Ρωμαίος και η Πωλίνα που μπαίνουν με φόρα στο σπίτι και στον κυρίως διαγωνισμό του φετινού MasterChef!

Οι άλλοι δύο ήταν ο Νίκος ή αλλιώς Μότο μότο, όπως ζήτησε στον Κουτσόπουλο να τον λέει και ο Αριστοτέλης.