MasterChef 7 highlights 6/2: Άσχημο περιστατικό και τραυματισμός στο πλατό

Όσα είδαμε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
MasterChef 7 highlights 6/2: Άσχημο περιστατικό και τραυματισμός στο πλατό

Εντάσεις και εκνευρισμούς είχαμε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο του MasterChef 7. Παίκτες τσακώθηκαν, αναστάτωση προκάλεσε ένα ατύχημα και όχι μόνο...

Τα 6/2 highlights του MasterChef 7

«Πόσος είναι ο πληθυσμός της Κίνας;» - Οι επικές ατάκες των διαγωνιζόμενων

Η νέα εβδομάδα στο MasterChef ξεκίνησε με τεστ δημιουργικότητας. Θέμα της ημέρας ήταν πιάτα με έθνικ χαρακτήρα σε μία αγαπημένη μαγειρική δοκιμασία.

Η κουζίνα γέμισε με διαφορετικά υλικά από όλο τον κόσμο και κάθε διαγωνιζόμενος κλήθηκε να αναδείξει ένα ζευγάρι υλικών που πρωταγωνιστούν σε διαφορετικές εθνικές κουζίνες.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, σε κάθε Mystery Box ή Τεστ Δημιουργικότητας, ο αρχηγός της νικήτριας ομάδας της τελευταίας ομαδικής δοκιμασίας θα έχει στη διάθεση του μερικά πλεονεκτήματα.

Έτσι οι κριτές ζήτησαν από τον αρχηγό των «μπλε» Γιώργο Πορφύρη να αποφασίσει αν θα διαγωνιστεί, καθώς και να δώσει σε έναν παίκτη της επιλογής του το πρώτο ζευγάρι υλικών.

Ο βετεράνος του MasterChef προτίμησε να μην μαγειρέψει και να παρακολουθήσει τη δοκιμασία από τον εξώστη. Αυτό αυτομάτως τον εξαίρεσε από τη διεκδίκηση των 1.000 που θα κερδίσει ο νικητής του τεστ δημιουργικότητας.

Στη συνέχεια Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Πάνος Ιωαννίδης και Σωτήρης Κοντιζάς ζήτησαν από τους επίδοξους σεφ να δείξουν στον χάρτη τη χώρα που τους ανατέθηκε με τους αγεωγράφητους τους διαγωνισμού να κλέβουν τις εντυπώσεις και όχι με τη θετική έννοια.

«Χαζός είσαι; Τι κάνεις ρε;» - Έξαλλος ο Γιώργος Πορφύρης με διαγωνιζόμενο

Ο Γιώργος Πορφυρός ανέλαβε σαν coach την ομάδα του και προέκυψε μια παρεξήγηση μεταξύ αυτού και ενός διαγωνιζόμενου. Συγκεκριμένα, επειδή η ομάδα του Γιώργου Πορφύρη στο MasterChef νίκησε στην πρώτη ομαδική δοκιμασία, ο ίδιος θα έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί μια σειρά από πλεονεκτήματα.

Το πρώτο ήταν η επιλογή του να μη μαγειρέψει και να προκριθεί απευθείας στους top 22 του MasterChef 2023. Το δεύτερο να δώσει σε έναν διαγωνιζόμενο το πρώτο ζευγάρι υλικών που κυριαρχούν σε διάφορες εθνικές κουζίνες.

Το τρίτο και τελευταίο ήταν να επιλέξει ποιοι παίκτες θα ετοιμάσουν πιάτο μέσα σε 60 λεπτά και ποιοι σε 40 λεπτά. Ο Γιώργος έκρινε πως σε λιγότερο από μία ώρα, μπορούν να μαγειρέψουν οι: Πωλίνα, Δώρα, Νίκος Τρ, Άγγελος, Θοδωρής, Δημήτρης, Βαγγέλης, Νικήτας, Γιάννης, Παύλος και Αλέξανδρος.

Στο άκουσμα του ονόματός του, ο Γιάννης έμεινε έκπληκτος, καθώς περίμενε ότι ο Πορφύρης δε θα τον δυσκόλευε στο MasterChef. Οι επιλογές του Γιώργου Πορφύρη δυσαρέστησαν τον Γιάννη
«Έχω νευριάσει. Έχω ξενερώσει μάλλον», είπε on camera φανερά ενοχλημένος, ενώ δε δίστασε να εκφράσει τα παράπονά του και στον αργηγό των «μπλε», που είχε ανέβει στον εξώστη.

Η στάση του Γιάννη εξόργισε τον Γιώργο Πορφύρη. Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ τους, με τον Γιώργο Πορφύρη να λέει μεταξύ άλλων στον Γιάννη «Χαζός είσαι; Τι κάνεις ρε; Μη με νευριάζεις».

«Κόπηκες;» - Το ατύχημα του διαγωνιζόμενου και η αναστάτωση των κριτών

Το πρώτο τεστ δημιουργικότητας για το φετινό MasterChef ξεκίνησε με τους κριτές να υποδέχονται στο πλατό του 23 διαγωνιζόμενους του μαγειρικού ριάλιτι.

Στο νέο επεισόδιο, οι υποψήφιοι για τον τίτλο του επόμενους Έλληνα MasterChef κλήθηκαν να ετοιμάσουν το πιάτο τους, εμπνευσμένο από γεύσεις μια άλλη χώρας.

Όλοι τους ήταν αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο μαγειρικό εαυτό τους για να κατακτήσουν τη νίκη, που προσφέρει πλεονεκτήματα στην επερχόμενη Ομαδική Δοκιμασία αλλά και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ!

Όσοι δεν θα τα κατάφερναν θα περνούσαν στη συνέχεια σε Δοκιμασία Αποχώρησης για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στο διαγωνισμό.

Κατά τη διάρκεια της μαγειρικής δοκιμασίας ο Νίκος είχε ένα ατύχημα με το μαχαίρι του τραυματίζοντας το χέρι του. Αμέσως έσπευσε ο διασώστης της παραγωγής για τος πρώτες βοήθειες.

«Κόπηκες;» ρώτησε αναστατωμένος ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με τον Νίκο να επιστρέφει στη δοκιμασία, αφού ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρός.