Dragons' Den (18/3) highlights: Τα δάκρυα του Πολ Ευμορφίδη και το σκονάκι επενδυτή

Όλα όσα είδαμε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Dragons' Den (18/3) highlights: Τα δάκρυα του Πολ Ευμορφίδη και το σκονάκι επενδυτή

Στο χθεσινοβραδινό (18/3) επεισόδιο του επιχειρηματικού ριάλιτι του ΑΝΤ1, «Dragon's Den» είχε λίγο απ' όλα. Είδάμε τον Πόλ Ευομορφίδη να συγκινείται με την πατέντα μιας διαγωνιζόμενης και να επενδύει - που σπάνα τον βλέπουμε να κάνει προσφορά - στην συνέχεια η Μαρία Χατζηστεφανή έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπι, αλλά δεν δίστασε να ξεμπροστιάσει διαγωνιζ'όμενους για τα "ψίχουλα" που θα της έδιναν και όχι μόνο.

Ακόμη, ο Λέων ήρθε σε σύγκρουση με τον πρόεδρο της coco-mat σε μια περίπτωση διαγωνιζόμενου, αλλά φυσικά και δεν έλειπαν από το επεισόδιο του Dragons Den οι ατάκες του Βαφειά.

Διαβάστε επίσης: «Ξεκίνησα από ένα δωμάτιο...» - Η απίστευτη ιστορία πίσω από την επιτυχία της Dragon, Μαρίας Χατζηστεφάνη

Τα highlights (18/3) του χθεσινοβραδινού Dragon's Den

Η 16χρονη που έκανε τον Πόλ Ευμορφίδη να κλάψει

Η Μάρθα Χαλίλ τους παρουσίασε μια πατέντα την οποία δημιούργησε για πρώτη φορά σε ηλικία 12 ετών και πρόκειται για μια τσάντα διπλής χρήσης.Η Μάρθα με δυναμισμό και πειθώ έκανε τους dragons να λυγίσουν όταν ανάφερε πως τις τσάντες τις φτιάχνει η μαμά της, η οποία έχει ένα θέμα υγείας και ζητά την προσφορά για να μεγαλώσει την επιχείρησή της.

Η 16χρονη έπεισε τους δυο από τους πέντε και έφυγε πολύ χαρούμενη και περήφανη που τα κατάφερε. Φεύγοντας οι επιχειρηματίες ένιωσαν πως ένα κορίτσι 16 ετών είναι έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο.

Πιάστηκε με σκονάκι από τους επενδυτές του Dragon's Den

Ο Βαγγέλης Αντωνίου εκπροσωπώντας πλατφόρμα διαχείρισης πολυκατοικιών πήγε στο Dragons Den, αλλά δεν κατάφερε να κρύψει την αμηχανία του, με το άγχος του να κυριαρχεί καθ’ όλη την παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Ο Χάρης Βαφειάς αντιλήφθηκε πρώτος τις σημειώσει στο χέρι του: «Πρόσεξα έχεις γράψει στο χέρι σου κάτι; Δεν είναι κακό, δείξτο μας από μακριά. Δεν χρειαζόταν, φαντάζομαι τα ξέρεις, αλλά τα έχεις μήπως αγχωθείς και τα ξεχάσεις ε; Καλά έκανε ο άνθρωπος, απλά δεν το έκανε λίγο μυστικά για να μην το καταλάβουμε», είπε ο Χάρης Βαφειάς.

Η Μαρία Χατζηστεφανή ξαφνιάστηκε ευχάριστα θέλοντας να δει τις σημειώσεις στο χέρι του: «Θέλω να δω τα σκονάκια, εγώ ούτε στο σχολείο δεν τα έκανα αυτά. Μπορούμε να τα δούμε; Τι λέει εδώ;», είπε η επιχειρηματίας διαβάζοντας τα keywords που είχε στο χέρι του ο Βαγγέλης Αντωνίου ο οποίος συμμετείχε στο Dragons’ Den.

Ο διαγωνιζόμενος με το σκονάκι στο Dragons Den

Το ξέσπασμα της Χατζηστεναφή με το 2% στο Dragons Den

Στο πλατό του Dragons’ Den βρέθηκαν η Έλενα, ο Τζίμι και ο Σερίφ το βράδυ της Παρασκευής και παρουσίασαν την εταιρία τους, που αντικειμενικά ζητούσαν πολλά και έδιναν "ψίχουλα" κάτι που δεν άρεσε στην Μαρία Χατζηστεφανή.

«Θέλουμε οι οικογένειες να αλλάξουν τις αγοραστικές τους συνήθειες προκειμένου να εξοικονομούν χρήματα και να βοηθήσουν τον πλανήτη» τόνισαν, μεταξύ άλλων, στην κάμερα του πρότζεκτ επενδύσεων. Για την πρωτότυπη ιδέα τους, λοιπόν, οι τρεις συνιδρυτές της Swaplanet ζήτησαν από τους dragons 60.000 ευρώ για το 1% της εταιρίας τους.

«Δεν αξιολογείται τον χρόνο των dragons. Όταν μας δίνετε 1%, εγώ δεν θα ξυπνήσω το πρωί να σηκωθώ και να δουλέψω για εσάς για το 1%. Το 1% είναι τίποτα» σημείωσε αρχικά η Μαρία Χατζηστεφανή δίχως να εκφράζεται θέρμη για να ενδιαφερθεί προς επένδυση. «Μπορώ να σας βοηθήσω πάρα πολύ, μπορούμε να ανοίξουμε την αγορά στην Αγγλία και μπορώ να κάνω πολλά πράγματα για να σας μεγαλώσω. Να πάμε στα εκατομμύρια. Μπορείτε να μου κάνετε μια καλύτερη προσφορά για να ενδιαφερθώ και να κάνω τη δουλειά ώστε μαζί να εκτοξεύσουμε την εταιρία; 25% θα ήταν για μένα το ιδανικό, καταλαβαίνω ότι δεν μπορείτε, οπότε θα ήθελα κάτι πιο κοντά στο 25% παρά στο 1%».

«60.000 ευρώ που ζητάτε και θέλω το 20%» πρότεινε στη συνέχεια η επενδύτρια του Dragons’ Den αλλά η απόκριση των τριών συνιδρυτών της εταιρίες ήταν αρνητική αντιπροτείνοντας… τα ίδια χρήματα για μόλις το 2% της εταιρίας τους.

Για αυτό και εύλογα η ιδρύτρια και πρόεδρος της Rodial Group αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος αν «είστε σοβαροί; Ήρθατε εδώ για να πάρετε μια επένδυση από dragons ή για να κάνετε μια διαφήμιση στην τηλεόραση; Εγώ για 2% δεν ενδιαφέρομαι να κάνω καμία επένδυση και είμαι εκτός.