Masterchef highlights 6/2: Tι συνέβη με Κοντιζά - Ιωαννίδη; Γύρισε ο ένας έφυγε ο άλλος; Ποιος κινδυνεύει με αποχώρηση;

Όσα είδαμε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Masterchef highlights 6/2: Tι συνέβη με Κοντιζά - Ιωαννίδη; Γύρισε ο ένας έφυγε ο άλλος; Ποιος κινδυνεύει με αποχώρηση;

Στο χθεσινό 6/2 επεισόδιο του MasterChef είχαμε απώλειες, ανατροπές αλλά και τον δεύτερο υποψήφιο προς αποχώρηση για αυτή την εβδομάδα. Δείτε τα highlights...

Αναλυτικά τα 6/2 highlights του MasterChef

«Έχουμε πίσω τον Πάνο Ιωαννίδη, αλλά... χάσαμε τον Σωτήρη Κοντιζά!» - Τι συνέβη;

Mετά από αρκετές ημέρες ο Πάνος Ιωαννίδης επέστρεψε. Όπως είχαν εξηγήσει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Σωτήρης Κοντιζάς ο σεφ ήταν αδιάθετος και έπρεπε να παραμείνει σπίτι για να αναρρώσει. Αφού ανέκτησε τις δυνάμεις του, λοιπόν, γύρισε στο πόστο του.

Αποχώρησε, όμως, ο Σωτήρης Κοντιζάς... Ο "θείος" ανέφερε πως, μάλλον, ο Πάνος Ιωαννίδης πρόλαβε να τον κολλήσει πριν μείνει εκτός και έτσι θα χρειαστεί και εκείνος λίγες ημέρες για να μπορέσει να συνέλθει. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για κάτι σοβαρό.

Δείτε επίσης: «Ρε φίλε τι μασάω;» - Αηδιασμένοι Κοντιζάς και Ιωαννίδης έφτυσαν το φαγητό

«Έχουμε πίσω τον Πάνο Ιωαννίδη, αλλά... χάσαμε τον Σωτήρη Κοντιζά! Γιατί αυτό; Γιατί μάλλον ο Πάνος κόλλησε τον Σωτήρη. Μιας και λέμε για τις απώλειες έχουμε και τον Νίκο άρρωστο (σ.σ. Νίκο Κοσμά) ο οποίος δεν είναι μαζί μας σήμερα, να του ευχηθούμε περαστικά», είπε χαρακτηριστικά ο σεφ.

Η "κρυφομουσίτσα", η κλεμμένη ιδέα και ο νικητής

Οι παίκτες συγκεντρώθηκαν για να εκτελέσουν άλλο ένα τεστ δημιουργικότητας. Η Χριστίνα και ο Λευτέρης είναι εκείνοι που αποφάσισαν πως θα χωριστούν οι δύο ομάδες. Τότε είναι που βγήκαν και κάποια "μαχαίρια".

Η πρώτη διάλεξε τον Σταμάτη από τους πρώτους, εξηγώντας: «Τον θεωρώ έναν από τους πιο δυνατούς αντιπάλους, δεν έχω δουλέψει ξανά μαζί του, οπότε ήθελα να συνεργαστούμε». Εκείνος, όμως, δεν πείστηκε, διότι θεωρεί πως κρύβεται κάποιο σχέδιο από πίσω.

«Ήθελα να παίξω με την Χριστίνα στην πορεία του διαγωνισμού, αλλά ξαφνιάστηκα πάρα πολύ γι' αυτά τα λόγια που είπε. Δεν νομίζω να τα εννοεί γιατί είναι λίγο… κρυφομουσίτσα να το πω. Τη φοβάμαι πολύ, όχι σαν παίκτρια, αλλά κάνει πολύ ψυχολογικό πόλεμο», ανέφερε στην κάμερα, συγκεκριμένα.

Παρά τις υποψίες και τις δυσαρέσκειες, όμως, η δοκιμασία συνεχίστηκε κανονικά με τον Λευτέρη να επιλέγει τα ζευγάρια και την γλυκιά ή την αλμυρή εκδοχή της παρασκευής. Ένα από αυτά που δημιούργησε είναι ο Κώστας και η Ζωή, που για κάποιους ήταν σίγουρη αποτυχία όσον αφορά στη δεύτερη.

Οι δύο τους, ωστόσο, παρουσίασαν τα πιάτα τους στον Πάνο Ιωαννίδη και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, και εκείνοι έκριναν πως η Ζωή θα έπρεπε να είναι η νικήτρια της δοκιμασίας.

«Χαίρομαι που κατάφερα και πήρα τη νίκη. Κατάφερα "να βουλώσω κάποια στόματα", που με θεωρούσαν μία μεσαία κατηγορία μαγειρικά. Γενικότερα αναφέρομαι και στον Λευτέρη και στον Κώστα, γιατί είχαν ένα ύφος ότι έχουν σίγουρο τον πόντο», είπε τότε η 24χρονη.

«Μπορεί να ακουστεί κακό αλλά δεν το λέω έτσι. Δεν αξίζει να κάνει κάποιος κάποιες συνταγές που τις έχω μελετήσει τόσο πολύ, να βγάζει απλώς ένα αποτέλεσμα και να μην είναι καν άρτιο. Δική μου ιδέα ήταν το μπισκουί που έφτιαξε η Ζωή», σχολίασε από την πλευρά του ο Ηλίας.

Ο δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση

Η συζήτηση, βέβαια, δεν συνεχίστηκε και το τεστ δημιουργικότητας έληξε, τελικά, με σκορ 6-4 υπέρ της μπορντό μπριγάδας, η οποία καθόρισε τον δεύτερο υποψήφιο προς αποχώρηση για αυτή την εβδομάδα και επέλεξαν τον Χρήστο.