Dragons' Den highlights (9/2): «Διαγνώστηκε στο φάσμα του αυτισμού και...» - "Λύγισαν" οι επενδυτές! Εκνευρίστηκε ο Βαφειάς και εκείνος σχεδόν τα έχασε όλα

Όλα όσα παρακολουθήσαμε χθες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Dragons' Den highlights (9/2): «Διαγνώστηκε στο φάσμα του αυτισμού και...» -

Στο επεισόδιο του Dragons' Den που προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 9/2 εμφανίστηκε μπροστά στους επενδυτές μία γυναίκα, με μία πρωτότυπη ιδέα, η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον τους ξεκινώντας να εξιστορεί την προσωπική της ιστορία. Υπήρξε, όμως και ένας ακόμη, ο οποίος εκνεύρισε τον Χάρη Βαφειά με την συμπεριφορά του.

Όλα όσα παρακολουθήσαμε χθες (9/2) στο Dragons' Den

Η παίκτρια που συγκίνησε

«Η κόρη μου είναι τρεισήμισι χρονών. Έχουμε και τον Ηλία μας, τον γιο μου, ο οποίος είναι μέσα και με περιμένει μαζί με τον σύζυγο και αν δεν κάνω λάθος είναι και ο παππούς μαζί τους. Πριν από την εταιρεία ήμουν ιπτάμενη συνοδός και, αφού απέκτησα τον γιο μου, αποφάσισα ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσω από αυτό που κάνω για να αφοσιωθώ 100% στον ίδιο και τις ανάγκες του. Διαγνώστηκε στο φάσμα του αυτισμού και αποφασίσαμε να τον στείλουμε σε ειδικό σχολείο γιατί πιστεύαμε ότι τον βοηθάει, έτσι είχαμε ακούσει τουλάχιστον. Όντως, όταν τον στείλαμε εκεί, πραγματικά τον βοήθησε και έτσι ήθελα και εγώ να εμβαθύνω και να μπω ακόμα πιο πολύ σε αυτό για να τον βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε στην αρχή του επεισοδίου η Μαριάθη Ωρολογά.

Ο Δημήτρης Μάλλιος, τότε, σχολίασε: «Αυτό που κάνεις είναι μοναδικό και πολύ χρήσιμο. Ο γιος μου, ο δεύτερος, είχε πρόβλημα οπότε το καταλαβαίνω και πιστεύω ότι έχουμε ανάγκη για τέτοια πράγματα».

Και αφού συγκίνησε, η ιδιοκτήτρια του Eager Chick Early Learning κατάφερε να αποχωρήσει από το πλατό έχοντας κλείσει συμφωνία με την Μαρία Χατζηστεφανή.

Δείτε επίσης: «Ξεκίνησα από ένα δωμάτιο...» - Η απίστευτη ιστορία πίσω από την επιτυχία της Dragon, Μαρίας Χατζηστεφάνη

Dragons' Den αυτισμός

Οι επιχειρηματίες που εκνεύρισαν

Έπειτα, εμφανίστηκαν μπροστά στους "δράκους" τρεις επιχειρηματίες από την Λαμία , οι οποίοι παρουσίασαν μία εφαρμογή για κεράσματα που ετοίμασαν και τους ζητούσαν 360.000 ευρώ για το 10% της εταιρείας. Δεν κατάφεραν, ωστόσο να πείσουν, όσο να εκνευρίσουν τους επενδυτές, με τον Χάρη Βαφειά να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που ντύθηκαν.

«Μια συμβουλή. Όταν πας να ζητήσεις χρήματα είτε από επενδυτές, είτε από τράπεζες είτε από οτιδήποτε, ένα από τα σημαντικά πράγματα είναι το πώς θα είσαι ντυμένος. Εγώ όταν είχα πάει στην Αμερική να ζητήσω χρήματα, μου είχαν πει οι Τραπεζίτες "να είσαι με κοστούμι, πουκάμισο, γραβάτα". Δεν μπορεί να είναι οι συνεργάτες σας με πουκάμισο και καλό παντελόνι και εσείς να είστε με τζιν, κοντομάνικο, φανέλα και αθλητικό. Είναι λίγο αγενές προς τους Dragons», είπε χαρακτηριστικά.

Εκείνος που παραλίγο να τα χάσει όλα χωρίς να το καταλάβει

Για τους σωστούς λόγους, από την άλλη πλευρά, εντυπωσίασε ένας νεαρός επιχειρηματίας, ο οποίος παρουσίασε μία μαγειρική εφαρμογή, θέτοντας τρεις όρους στον Ιουστίνο για να επενδύσει. Ζητούσε 200.000 ευρώ με αντάλλαγμα το 4% της εταιρείας του.

Ο Μάλλιος, ωστόσο, κατάφερε και του απέσπασε το 90% της εταιρείας, χωρίς εκείνος να το καταλάβει, προσφέροντάς του ποσοστό στη δική του εταιρεία. Αποχώρησε ευχαριστημένος με την συμφωνία, όμως επειδή οι επενδυτές κατάλαβαν πως δεν αντιλήφθηκε σε τι συμφώνησε, τον φώναξαν ξανά στο πλατό και του εξήγησαν. Τότε πήρε πίσω την συμφωνία και έκλεισε νέα με τον Δημήτρη Μάλλιο, ο οποίος του δίνει 200.000 ευρώ για το 5% της εταιρείας του, ενώ τα έξοδα της κουζίνας θα βαραίνουν τον Ιουστίνο.