MasterChef 2024: Έφτυσε φαγητό ο Σωτήρης Κοντιζάς – Του σέρβιραν ωμά φασόλια

Πόσα να αντέξει ο άνθρωπος;

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
MasterChef 2024: Έφτυσε φαγητό ο Σωτήρης Κοντιζάς – Του σέρβιραν ωμά φασόλια

Με θεματική την «Cucina Povera» - την «Κουζίνα των Φτωχών» σε απλά ελληνικά – κλήθηκαν να διαγωνιστούν στο αποψινό (19/2) επεισόδιο του MasterChef. Δεν είχαν όλα τα πιάτα... ευτυχή κατάληξη ωστόσο, με πιο τρανταχτό δείγμα ότι ένα εξ αυτών έφτυσε ο κριτής και σεφ Σωτήρης Κοντιζάς όταν ήρθε η ώρα να το δοκιμάσει.

Άνχελ και Σταμάτης βρέθηκαν μπροστά στους τρεις κριτές, για τέταρτη φορά αντιμέτωποι, με το σκορ να είναι 2-1 υπέρ του πρώτου. Ο Ανχέλ ετοίμασε σήμερα κροκέτες κοτόπουλο, με κρέμα από μανούρι, σέσκουλο και αντζούγια, σαλάτα από μαυρομάτικα φασόλια και σάλτσα από ροβίτσα.

Από την πλευρά του ο Σταμάτης αφιέρωσε το πιάτο στη γιαγιά του, καθώς είναι το πρώτο που του έμαθε να μαγειρεύει. Συγκεκριμένα μαγείρεψε κοκκινιστή μπαλοτίνα κοτόπουλο, σαλάτα με φασόλια και σέσκουλα, με μους από μανούρι και κόκκινο ξύδι. Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έκανε καλαμπούρι στον διαγωνιζόμενο, λέγοντας ότι αποκλείεται να ήταν τόσο... γκουρμέ όταν το μαγείρευε εκείνη.

Δείτε επίσης: Masterchef 8 highlights: «Ήμουν σίγουρος ότι ήθελες να πεις τη λέξη ''π@π@ρα''!» - Ο τσακωμός και η ειρωνεία πριν την οριστική αποχώρηση

Και οι τρεις κριτές του MasterChef δεν έμειναν ικανοποιημένοι

Τα γέλια κόπηκαν γρήγορα ωστόσο, με την κίνηση του Σωτήρη Κοντιζά κατά τη δοκιμή των πιάτων. Μπορεί να έχει γενικά τη φήμη του αυστηρού, αλλά στην προκειμένη είχε απόλυτο δίκιο, καθώς φαίνεται πως τα μαυρομάτικα φασόλια του Άνχελ είχαν μείνει ωμά. Και οι τρεις έδειχναν προβληματισμένοι, αλλά ο Ελληνοϊάπωνας κριτής συγκεκριμένα έφτυσε το φαγητό σε μία χαρτοπετσέτα.

Όπως παρατήρησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, είχε κάνει σοβαρό λάθος όταν τα έβραζε και ως αποτέλεσμα κράτησαν πίσω το πιάτο του, επομένως του στέρησαν και τον πόντο στη δοκιμασία του MasterChef. «Είναι μαυροτράγανα», είπε με χιούμορ και ο Πάνος Ιωαννίδης. «Στο τέλος επιβεβαιώθηκα ότι τα μαυρομάτικα δεν είχαν βράσει τόσο καλά και τελικά δεν πέρασαν», παραδέχθηκε ο Άνχελ μετά το τέλος της δοκιμασίας.