Survivor: Το χρηματικό ποσό που κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό του Ροναλντίνιο ο Ατζούν για την εμφάνισή του στο ριάλιτι

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Survivor: Το χρηματικό ποσό που κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό του Ροναλντίνιο ο Ατζούν για την εμφάνισή του στο ριάλιτι

Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στο Survivor, έκανε την έκπληξη και παρουσιάστηκε ως guest ο Ροναλντίνιο, ο θρύλος του ποδοσφαίρου, ο οποίος έπαιξε μαζί με τους παίκτες της μπλε και της κόκκινης ομάδας ποδοβόλεϊ και τρέλανε τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους, αλλά και το τηλεοπτικό κοινό, που αυτός ήταν και ο στόχος του Ατζούν Ιλιτζαλί.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν βρέθηκε εκεί εθελοντικά ή απλώς για να κάνει μία "δυνατή" εμφάνιση μετά από τόσα χρόνια. Αντιθέτως, έλαβε αμοιβή από τον Τούρκο παραγωγό και σύμφωνα με τα ξένα μέσα αυτή ήταν, μάλιστα, τεράστια, εφόσον έπρεπε να βρει σημαντικό κίνητρο για να τον πείσει.

Το χρηματικό ποσό που πήρε ο Ροναλντίνιο για να εμφανιστεί στο ελληνικό Survivor

Όπως αναφέρουν τα τούρκικα μέσα, λοιπόν, το ποσό που φέρεται πως κατέβαλε ο ίδιος στον τραπεζικό λογαριασμό του αθλητή κυμαίνεται μεταξύ των 93.000 ευρώ και των 140.000 ευρώ. Ο Ατζούν Ιλιτζαλί, βέβαια, έχει ακόμη μεγαλύτερες βλέψεις για τον ποδοσφαιριστή, αφού είχε δηλώσει μετά την συμμετοχή του στο ριάλιτι επιβίωσης: «Η επίσκεψη του αγαπημένου μου φίλου Ροναλντίνιο στο Survivor μας έκανε όλους πολύ χαρούμενους. Θέλουμε να τον δούμε σε έναν αγώνα της Χαλ Σίτι το συντομότερο δυνατό», μιλώντας για την ομάδα στην οποία είναι πρόεδρος.

Δείτε επίσης: Survivor αποκλειστικό: Άγριος καυγάς με Χρυσαειδή και Περπατάρη πίσω από τις κάμερες - Τι συνέβη

Η οικονομική καταστροφή, η φυλακή και τα πάρτι με όργια

Με αφορμή την εμφάνισή του την Κυριακή 25/2 στο ελληνικό Survivor, το Youweekly.gr σας παρουσιάζει άγνωστες και πικάντικες πτυχές της ζωής του γνωστού σε όλους Ροναλντίνιο.

Το πραγματικό του όνομα είναι Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα και γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1980. Γεννήθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, σε φτωχή οικογένεια. Το ψευδώνυμό του σημαίνει «Μικρός Ρονάλντο». Τον φώναζαν «Ροναλντίνιο», επειδή στην ομάδα υπήρχε ένα μεγαλύτερο παιδί που ονομαζόταν Ρονάλντο και τελικά το όνομα αυτό έμεινε. Ο πατέρας του ήταν και αυτός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τον ώθησε από νωρίς στο άθλημα και εντάχθηκε στις κατώτερες ομάδες της Γκρέμιο σε ηλικία 7 ετών, ενώ την επόμενη χρονιά έχασε τον πατέρα του.

Αγωνίστηκε σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, κυρίως ως αριστερός πλάγιος μέσος και ως επιθετικός μέσος. Θεωρείται από τους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του και από τους καλύτερους Βραζιλιάνους όλων των εποχών.

Από τα 115 εκατομμύρια στα 6 ευρώ

Το 2015, η περιουσία του Ροναλντίνιο εκτιμούνταν ότι κυμαίνονταν μεταξύ 90 και 115 εκατομμυρίων ευρώ. Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, κυκλοφορούσαν φήμες ότι χρεώνονταν περίπου 170.000 ευρώ για κάθε διαφήμιση που ανέβαζε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου είχε 51,5 εκατομμύρια followers. Εν συνεχεία, μόνο το 2019 υπολογίστηκε ότι τα έσοδα του από αναρτήσεις ανήλθαν σε 2,6 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων για Duty Free και εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος.

Το Νοέμβρη του 2018 οι βραζιλιάνικες αρχές άνοιξαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του και βρήκαν μέσα το ποσό των… 6 ευρώ. Ήταν τότε που διατάχθηκε η κατάσχεση του διαβατηρίου του Ροναλντίνιο, αλλά και του αδερφού του Ρομπέρτο, λόγω της ασυνέπειας στο πρόστιμο ύψους 8,5 εκατ. ευρώ που τους είχε επιβληθεί για τη δημιουργία παράνομης εγκατάστασης διχτυών αλιείας στη θαλάσσια περιοχή Γκουάιμπα, όπου είχαν ένα από τα ακίνητα τους. Τα δύο αδέλφια αρνήθηκαν το πληρώσουν και το Ανώτατο Δικαστήριο τους αφαίρεσε τα διαβατήρια, απαγορεύοντας την έξοδο από τη χώρα.

Εκτός από αυτά, εκδήλωνε έντονο ενδιαφέρον για τη συλλογή ακινήτων, οικοπέδων και οχημάτων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν μια Porsche Carerra S, μια Lamborghini Aventador, μια Ferrari 48s, μια Bugatti Veyron, ένα Hummer H2 και ένα Mercedes Benz E class.

Το 2018, αναφορές του βραζιλιάνικου Τύπου έλεγαν ότι οι αρχές είχαν σταδιακά κατασχέσει τα 57 ακίνητα που βρίσκονταν στην κατοχή του εντός της χώρας. Για τέσσερα εξ' αυτών, του επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ λόγω παράβασης περιβαλλοντολογικών κανονισμών. Μια δικαστική απόφαση του απαγόρευσε την πώληση τους, αφαιρώντας του τη δυνατότητα να εξοφλήσει τα οφειλόμενα ποσά.

Η φυλακή

Το 2020 ο Βραζιλιάνος σταρ και ο αδερφός επιχείρησαν να εισέλθουν στην Παραγουάη με πλαστά διαβατήρια, όταν έγιναν αντιληπτοί κατά τον έλεγχο από τις αρχές της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Ο Ροναλντίνιο και ο αδερφός του κατέβαλαν εγγύηση 1,3 εκατ. δολαρίων, ωστόσο δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στη Βραζιλία, καθώς εκκρεμούσε η επανάληψη της δίκης τους. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο ίδιος και ο αδερφός του ήταν υποχρεωμένοι να διαμείνουν σε ειδικό δωμάτιο ξενοδοχείου, στην πρωτεύουσα Ασουνθιόν, για το υπόλοιπο της ποινής τους (δηλαδή περίπου άλλους πέντε μήνες) ή έως ότου βγει η νέα απόφαση από το δεύτερο δικαστήριο που θα πραγματοποιηθεί για την υπόθεσή τους.

Ο άλλοτε μεγάλος σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, είχε αρνηθεί στο δικαστήριο τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε ότι το διαβατήριό του ήταν πλαστό, όπως και του αδερφού του. Ο δικηγόρος του διάσημου Βραζιλιάνου καυτηρίασε την απόφαση του δικαστηρίου στην Παραγουάη, χαρακτηρίζοντας «ανόητο» τον πελάτη του, τονίζοντας ωστόσο ότι όντως δεν γνώριζε ότι τα έγγραφά του ήταν πλαστά. Μετά από 32 ημέρες σε φυλακή της Παραγουάης αφέθηκε ελεύθερος.

Εθισμένος στο αλκοόλ και τα πάρτι με όργια

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2002, που άφησε αναμφίβολα το αποτύπωμα του στα ποδοσφαιρικά χρονικά, τόσο με τις μαγικές του ντρίμπλες, όσο και με το πάντα ζωγραφισμένο στα χείλη του, χαμόγελο παιδικής αθωότητας μετά το 2020 που κρατήθηκε στις φυλακές, κόλλησε κορωνοϊό μαζί με την μητέρα του η οποία μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας φαίνεται πως κατρακύλησε σε έναν άστατο τρόπο ζωής με πολύ αλκοόλ.

«Πλέον κάθε μέρα είναι για εκείνον σαν ένα πάρτι, αλλά είναι θλιμμένος. Διοργανώνει μπάρμπεκιου, αναζητά συντροφιά σε όποιον να ‘ναι και έχει γίνει αλκοολικός. Πίνει κάθε μέρα με το που ανοίγει τα μάτια του.

Πίνει ό,τι βρει μπροστά του, τζιν, βότκα, ουίσκι, μπύρες και το κάνει ασταμάτητα μέχρι να κοιμηθεί. Και την επόμενη ξανά το ίδιο. Ζει σε ένα φρούριο με ό, τι χρειάζεται.

Έχει μια τεράστια καρδιά και προσπαθεί να είναι γενναιόδωρος με τους φίλους του, αλλά δεν είναι όλοι πραγματικoί και δεν βλέπουν ότι κάνει πολύ κακό στον εαυτό του», ανέφερε το 2021 η φίλη του Τζέσικα Κάστρο, με τους οικείους του να ανησυχούν πως ο 41χρονος παλαίμαχος άσος οδηγούνταν στην καταστροφή.

Ο γιος του στην Μπαρτσελόνα

Ο Ροναλντίνιο αποχώρησε από τη Μπαρτσελόνα το 2008 και 15 χρόνια μετά ο γιος του υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της Βαρκελώνης.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Μπαρτσελόνα θα υπογράψει τον Ζοάο, η Μπάρτσα ήταν πάντα μέρος της ζωής μου και της καρδιάς μου και θα συνεχίσει με τον γιο μου. Όπου κι αν πάω παίρνω μαζί μου την Μπαρτσελόνα. Με τον ερχομό του γιου μου στη Μπάρτσα θα είμαι πιο παρών από ποτέ», ανέφερε τότε στο RAC1 ο Βραζιλιάνος.