Το MasterChef 2025 συνεχίζεται με δυνατές μαγειρικές αναμετρήσεις, όμως η αποψινή (12/2) Ομαδική Δοκιμασία αποδείχθηκε καταστροφική για την γκρι μπριγάδα, η οποία υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος που τους στοίχισε το πιάτο τους.

Στο αποψινό επεισόδιο, οι δύο μπριγάδες κλήθηκαν να ετοιμάσουν τρία αλμυρά και ένα γλυκό πιάτο, τα οποία έπρεπε να παραδώσουν στην ώρα τους στους τρεις κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Η γκρι μπριγάδα, ωστόσο, δεν υπολόγισε σωστά τον χρόνο. Το πιάτο τους, ένα αραντσίνι, δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως, αφού το πανάρισμα έγινε κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό. Το αποτέλεσμα; Οι κριτές αρνήθηκαν να το δοκιμάσουν, καθώς στο τέλος του χρόνου το φαγητό έπρεπε να είναι ήδη μπροστά τους, και όχι ακόμα στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας.

Δείτε επίσης: MasterChef: Ο Κουτσόπουλος έφτυσε το φαγητό – «Δεν έχουμε δει ακόμη κάτι που να τρώγεται»

Η απογοήτευση της γκρι μπριγάδας του MasterChef και το «καρφί» του Λευτέρη

Η αμηχανία ήταν εμφανής στα πρόσωπα των μελών της γκρι μπριγάδας, με τον Λευτέρη να παραδέχεται στην κάμερα: «Ξεκινάμε με αυτογκόλ», δείχνοντας φανερά απογοητευμένος από την εξέλιξη.

Οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να διαχειριστούν την αποτυχία, ωστόσο δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς γνώριζαν ότι είχαν ετοιμάσει ένα καλό πιάτο, αλλά το λάθος στη διαχείριση του χρόνου τούς κόστισε μια πιθανή νίκη.

Η ένταση και οι υποψήφιοι για αποχώρηση

Η απόφαση των κριτών να μην δεχτούν το πιάτο έφερε ένταση στην ομάδα, καθώς όλοι αναρωτιούνταν πώς επέτρεψαν να συμβεί ένα τόσο βασικό λάθος. Η συζήτηση μεταφέρθηκε και στο συμβούλιο του MasterChef, με τους κριτές να τονίζουν ότι τέτοιες ασυνεννοησίες δεν επιτρέπονται.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως, μέχρι στιγμής, ούτε οι γκρι, ούτε οι μπορντό δεν έχουν καταφέρει να εντυπωσιάσουν με τις μαγειρικές τους ικανότητες. Υποψήφιοι από την αποψινή ψηφοφορία βγήκαν η Μαίρη και ο Νίκος, που χρεώθηκαν το λάθος του αραντσίνι.

Στο MasterChef, τέτοια λάθη κοστίζουν ακριβά και φαίνεται πως η γκρι μπριγάδα πήρε ένα πολύτιμο μάθημα: Δεν αρκεί να είσαι καλός μάγειρας – ο σωστός συγχρονισμός είναι εξίσου κρίσιμος!