Γη της Ελιάς (20/11): Ο Λυκούργος πέφτει κάτω λιπόθυμος! Τρέχουν όλοι να τον βοηθήσουν

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γη της Ελιάς (20/11): Ο Λυκούργος πέφτει κάτω λιπόθυμος! Τρέχουν όλοι να τον βοηθήσουν

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που θα σημειωθούν στο αποψινό 20/11 επεισόδιο της σειράς Γη της Ελιάς (δείτε εδώ και τις εξελίξεις όλης της εβδομάδας).

Οι αποψινές 20/11 εξελίξεις της Γης της Ελιάς

Κυριακή 20/11

Επεισόδιο 48

H φωτιά προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην οικογένεια Στεφανέα. Όλοι ξέρουν ποιος κρύβεται από πίσω, αλλά δεν μπορούν να το αποδείξουν. Ωστόσο, ο Φίλιππος πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα και λέει στον Κουράκο ότι υποψιάζεται τον Παναγιώτη για δολιοφθορά. Η Αθηνά καλεί στο σπίτι της τον Δημοσθένη και την Ασπασία θέλοντας να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξη. Ο Σωκράτης ζητά βοήθεια από ιδιωτικό ερευνητή με σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια για την Φανή Αναστασίου, τη μητέρα της Αγγελικής.

Η Μυρτάλη συναντά στο εργαστήριο την Αλκμήνη με τον Σωκράτη και γίνεται έξαλλη. Τα αίματα ανάβουν και η Αλκμήνη δηλώνει παραίτηση. Η Ιουλία αρνείται για μία ακόμη φορά να προχωρήσει σε εξωσωματική και ο Γιώργης έρχεται σε πολύ δύσκολη και αμήχανη θέση. Ο Μάνος αναγκάζεται να αποκαλύψει στον Ισίδωρο ότι ο Σωκράτης είναι ο βιολογικός πατέρας της Αγγελικής και η αγωνία για την οικογένεια Βρεττάκου μεγαλώνει. O Λυκούργος πέφτει κάτω λιπόθυμος κι όλοι στο σπίτι τρέχουν να τον βοηθήσουν.

Τι θα δούμε αύριο Δευτέρα 21/11

Επεισόδιο 49

Η κατάσταση της υγείας του Λυκούργου χειροτερεύει και αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα τόσο τη Χάιδω όσο και την Ισμήνη. Την ίδια στιγμή, ένα μπέρδεμα στην ημερομηνία του γάμου της Ισμήνης και του Κωνσταντίνου αναβάλλει το μυστήριο για μία εβδομάδα. Στο μεταξύ ο γάμος της Ιουλίας και του Γιώργη πάει από το κακό στο χειρότερο και όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουν δείχνει να πέφτει στο κενό. Μάλιστα ο Κουράκος εκνευρίζεται με την απόφαση της Ιουλίας να μην προχωρήσει σε εξωσωματική: «Το περίμενα, Ιουλία, ότι δεν θέλεις παιδί με μένα. Το έχουμε ξαναπεί», της λέει και ο πόθος του για την Ευτυχία γιγαντώνεται.

Ο Ισίδωρος φοβάται πολύ τις προθέσεις του Σωκράτη και επειδή θέλει να έχει τον έλεγχο, αποφασίζει να τον έχει από κοντά. Την ίδια ώρα η Αλκμήνη αρνείται να ξαναπατήσει στο εργαστήριο καλλυντικών, ενώ η Ισμήνη, φοβούμενη την οικονομική καταστροφή, την εκλιπαρεί: «Αλκμήνη μου, σε παρακαλώ γύρισε στη δουλειά σου, κάντο για χάρη μου», την παρακαλά. Στο μεταξύ η Ασπασία απευθύνεται στις γυναίκες του χωριού και ζητά να στηρίξουν τον άντρα της στις επικείμενες εκλογές, ενώ ο Παναγιώτης δεν μπορεί να δεχτεί τη φυγή της Ολυμπίας. Εξοργισμένος, αρπάζει ένα όπλο και μπαίνει κρυφά στο σπίτι της Αθηνάς, όπου διαμένει η σύζυγός του, αιφνιδιάζοντας τη Χάιδω και τη Μαργαρίτα που βρίσκονται εκεί.

Ο Κουράκος και η Δήμητρα ειδοποιούνται και φτάνουν στο σημείο την ώρα που ακούγονται πυροβολισμοί. Οι πυροβολισμοί τρομοκρατούν την Αθηνά, τη Χάιδω και τη Μαργαρίτα, οι οποίες δεν ξέρουν αν η Ολυμπία είναι ζωντανή ή τη σκότωσε ο άντρας της. Οσο περνούν οι μέρες, η αγωνία του Μάνου μεγαλώνει στην ιδέα ότι μπορεί να χάσουν το παιδί: «Θα τρελαθώ. Δεν αντέχω ούτε λεπτό να σκεφτώ ότι μπορεί να χάσουμε την Αγγελικούλα», ομολογεί στη Μαρίνα, που κι αυτή είναι σε πανικό.