Σασμός (28/11): Η συνάντηση παπά Μιχάλη και Παύλου θα φέρει τεράστια σύγχυση

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός (28/11): Η συνάντηση παπά Μιχάλη και Παύλου θα φέρει τεράστια σύγχυση

Καταιγιστικές είναι οι σημερινές 28/11 εξελίξεις της σειράς Σασμός, που προβάλλεται με επιτυχία μέσα από τη συχνότητα του ALPHA. Η Καλλιόπη βάζει μπροστά το σχέδιο της όσον αφορά την εκδίκηση της στους Βρουλάκηδες, ενώ από την άλλη η Αργυρώ δέχεται μεγάλες πιέσεις.

Όσον αφορά τον Σταύρο; Λίγο πριν ξεψυχήσει μετά από δολοφονική επίθεση, θα αναστατώσει τη ζωή της γυναίκας του (δείτε εδώ τι θα κάνει με το παιδί).

Οι σημερινές 28/11 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τον γάμο του Μαθιού και της Βασιλικής και τα προβλήματα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, αφού ο Νικηφόρος γίνεται σύμμαχος της Καλλιόπης. Η Αργυρώ παίρνει την απόφαση να πουλήσει τα κτήματα, όμως βρίσκει απέναντί της τον Παύλο και την Ασπα. Μπορεί η χαρά της Αργυρώς με την επιστροφή του Αστέρη να είναι μεγάλη, ωστόσο τα πνεύματα οξύνονται στην κουβέντα μεταξύ τους και φτάνουν σε αδιέξοδο.

Εκείνος την πιέζει να τους πουλήσει τα κτήματα, όμως η Αργυρώ έχει προς το παρόν τις αμφιβολίες της. «Δεν είναι τόσο απλό, Αστέρη. Η οικογένειά σου έχει πονέσει τη δική μου. Δεν είναι τόσο εύκολο τα κτήματα να περάσουν ξανά στα δικά σας χέρια», του λέει και πριν προλάβει να συνεχίσει λόγια της, εκείνος της απαντά: «Είναι για το καλό όλων μας. Δεν το καταλαβαίνεις; Η μόνη λύση για να ηρεμήσει το χωριό. Και να ηρεμήσουμε κι εμείς. Πείσε την οικογένειά σου να γίνει η πώληση. Σου το ζητώ σαν χάρη. Ξέρω πως δεν μου αξίζει από εσένα χάρη, αλλά...», της εξηγεί αλλά ξαφνικά νιώθει ανίκανος να συνεχίσει την κουβέντα τους. Βλέπει ότι ο διάλογός τους δεν οδηγεί πουθενά και φεύγει από μπροστά της, αφήνοντάς της έτσι χώρο και χρόνο για να το σκεφτεί.

Ωστόσο, η Ασπα που έχει παρατηρήσει τη ρήξη στη σχέση της ξαδέλφης της, κατηγορεί ανοιχτά τον Αστέρη όταν αυτός εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά της. «Στη θέση σου δεν θα είχα γυρίσει πίσω. Βασανίζεστε και οι δύο αλλά το
σημαντικότερο είναι ότι καταστρέφετε και τις ζωές των γύρω σας. Η ιστορία σας έχει τελειώσει, αλλά εσύ δεν εννοείς να το καταλάβεις. Αφησε την Αργυρώ ήσυχη. Δεν έχεις κανένα μέλλον μαζί της. Ούτε καν παρόν. Και εσένα είναι δικαίωμά σου να μη συνεχίζεις τη ζωή σου, όμως η Αργυρώ έχει ήδη μια οικογένεια, ένα παιδί που πρέπει να προστατεύσει», του επισημαίνει.

Αφού γίνεται ξεκάθαρο στη Καλλιόπη πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα σχέδιά της περί εκδίκησης των Βρουλάκηδων, βρίσκει καταφύγιο στην παρέα των ανιψιών της και του Νικηφόρου, που συνεχίζει να πιστεύει πως ο Παύλος ευθύνεται για τον θάνατο του πατέρα του. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί παρά να απασχολήσει τα παιδιά της. Μαθιός και Αστέρης συζητούν για τη μητέρα τους που είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα προκειμένου τα κτήματα της Ανθούλας να μην τα διαχειρίζονται οι νούμερο ένα εχθροί της. «Ανησυχώ για εκείνη. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει αλλά πολύ φοβάμαι πως θα πρέπει να λογοδοτήσει στον Αντώνη για τις πράξεις της», λέει ο Αστέρης και ο Μαθιός συμφωνεί και επαυξάνει.

Τέλος, προτείνει να την παρακολουθήσουν για κάποιο διάστημα για να σιγουρευτούν πως δεν θα βάλει τη ζωή κανενός σε κίνδυνο. Εξω από το σπίτι του Μαθιού και της Βασιλικής κυκλοφορεί η Νάντια που έχει βάλει σκοπό της ζωής της να μάθει αν εκείνος είναι ο βιολογικός της πατέρας. Καταγράφει και παρατηρεί κάθε κίνηση του Μαθιού, ο οποίος έχει αρχίσει να νιώθει ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση. «Πρόσεξες τίποτα περίεργο; Καμία ύποπτη κίνηση στην περιοχή;», ρωτά λίγο αργότερα τη Βασιλική, με ύφος που όμως δεν προδίδει ανησυχία. «Τίποτα. Γιατί ρωτάς;», του απαντάει και εκείνος σπεύδει να την καθησυχάσει: «Θέλω απλά να ξέρω μήπως οι Βρουλάκηδες έχουν το θράσος να εμφανιστούν ξανά κοντά μας».

Λίγο πιο μακριά, στο σπίτι της οικογένειας Αγγελάκη, επικρατεί μεγάλη στενοχώρια αφού η Θοδώρα αποφάσισε να φύγει και να ζήσει με τον Λευτέρη. Αννα και Παντελής συζητούν με όση ψυχραιμία διαθέτουν μήπως υπάρχει τρόπος να τη φέρουν ξανά κοντά τους.

Η απάντηση της Αργυρώς για τα κτήματα του Άγγελου που θα φέρει... καταστροφή

Μετά την συζήτηση που είχε ο Αστέρης με την Αργυρώ σχετικά με τον σασμό ανάμεσα στις οικογένεια τους, η Βρουλάκενα θα πάρει μια απόφαση που χωρίς να το γνωρίζει θα κάνει την κατάσταση χειρότερη.

Ο Αστέρης με τον Μαθιό της ζήτησαν να δώσει πίσω μερικά χωράφια που αγόρασε ο Άγγελος από την οικογένεια τους με σκοπό αυτή η βεντέτα να λάβει επιτέλους τέλος. Η γιαγιά Ειρήνη με την Μαρίνα θα την παροτρύνουν να δεχτεί την πρόταση, όμως ο Παύλος με την Άσπα έχουν αντίθετη άποψη.

Η Αργυρώ - σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει - αποφασίζει να πουλήσει τα χωράφια στους Σταματάκηδες προκειμένου να σταματήσει η βεντέτα. Όμως η απόφαση της θα φέρει την καταστροφή, καθώς Παύλος και Άσπα θα της εναντιωθούν μιας και ο Άγγελος δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο, ενώ η Καλλιόπη καταστρώνει το επόμενο σατανικό της σχέδιο, χωρίς να γνωρίζει πως Μαθιός και Αστέρης θα γίνουν ξανά δολοφόνοι.

Σασμός ALPHA