Μαύρο Ρόδο: «Τι σκάνδαλο άραγε θα ξεσπάσει αν μαθευτεί πως...» - Τα πάνω κάτω στα νέα επεισόδια (4 με 7/12)

Μάθετε πρώτοι εδώ τις καταιγιστικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαύρο Ρόδο: «Τι σκάνδαλο άραγε θα ξεσπάσει αν μαθευτεί πως...» - Τα πάνω κάτω στα νέα επεισόδια (4 με 7/12)

Το Μαύρο Ρόδο επιστρέφει την Κυριακή (4/12) με νέα συγκλονιστικά επεισόδια που σίγουρα θα καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό και αφού σας έχουμε ήδη αποκαλύψει το τραγικό τέλος της σειράς (δείτε εδώ) πιστεύατε πως δεν θα είχαμε από τώρα τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν μέχρι να φτάσουμε εκεί;

Παρακάτω έχουμε, λοιπόν, όχι μόνο τι θα συμβεί την συγκεκριμένη ημέρα, αλλά και τι πρόκειται να ακολουθήσει μέχρι το τελευταίο επεισόδιο της εβδομάδας, Τετάρτη 7/12.

Μάθετε πρώτοι τι θα συμβεί στο Μαύρο Ρόδο αυτή την εβδομάδα

Κυριακή 4/12

Ο Βίκος εντοπίζει τη Γιάννα στη Γερακιανή και ενημερώνει τον Ζαμάφτα, ο οποίος σπεύδει εκεί για να την εκδικηθεί και να τη σκοτώσει. Οταν την εντοπίζει μόνη της, σηκώνει το όπλο και τη σημαδεύει για να τη σκοτώσει, όταν εμφανίζεται απρόσμενα η Τασούλα. Εκείνος φεύγει και κρύβεται, ενώ η Γιάννα είναι άσπρη σαν πανί από τον φόβο της. Την επόμενη μέρα η κοπέλα εξαφανίζεται από το χωριό για να κρυφτεί και όλοι την ψάχνουν. Η αγωνία των γονιών της είναι μεγάλη και η Ευτυχία καταφέρνει να βρει το παιδί της.

«Τι έγινε, κορίτσι μου; Φάγαμε τον κόσμο να σε βρούμε, εξαφανίστηκες και τρομάξαμε ότι κάτι έγινε», της λέει μόλις τη βλέπει και η Γιάννα της εξηγεί: «Δεν σας είπα όλη την αλήθεια! Δεν έφυγα από την Πάτρα επειδή χρωστούσα σε τοκογλύφους, αλλά επειδή πυροβόλησα κάποιον». Η Ευτυχία «παγώνει». Η Γιάννα της εξηγεί όλη την αλήθεια με τον Ζαμάφτα που ήθελε να τη σκοτώσει, αλλά για να γλιτώσει τον πυροβόλησε εκείνη. «Τώρα ήρθε εδώ στο χωριό και ψάχνει να με βρει για να τελειώσει αυτό που άρχισε! Φοβάμαι μαμά, έχω μετανιώσει και δεν ξέρω τι να κάνω! Είμαι σε απόγνωση», ομολογεί στη μητέρα της. Ο Γεράσιμος προτείνει μια λύση στην Ευτυχία που μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα της Γιάννας.

Το βράδυ, η Αγγελική, που έχει ραντεβού με τον Βίκο στο ξενοδοχείο που μένει στη Γερακιανή, ξεκινάει να πάει εκεί. «Πού θα πας μόνη σου;», τη ρωτάει ο Πέτρος και εκείνη του απαντάει: «Λέω να βγω μια βόλτα εδώ γύρω». «Να έρθω μαζί σου τότε», επιμένει εκείνος, αλλά η Αγγελική τον αποφεύγει: «Δεν υπάρχει λόγος! Μη φοβάσαι, μεγάλο κορίτσι είμαι ξέρω να φυλάγομαι» και φεύγει. Ο Πέτρος αποφασίζει να την ακολουθήσει και την εντοπίζει στο ξενοδοχείο που μένει ο Βίκος. Αναρωτιέται τι δουλειά έχει εκεί και στο μυαλό του έρχονται τα λόγια της αδελφής του για την απιστία της.

Στο μεταξύ, η κόντρα ανάμεσα στην ηγουμένη και την Κασσιανή ολοένα και μεγαλώνει, με τη δεύτερη να εξαπολύει σε κάθε ευκαιρία τα πυρά της για την πρώτη. Θέλοντας να στηρίξει το σχέδιο του Μπόγρη για τη μονή, της υπενθυμίζει: «Οι μόνες που σας στηρίζουν, γερόντισσα, είναι η αδελφή Αυξεντία και η Ελισάβετ, στις οποίες κάνετε διακρίσεις», της λέει.

Δευτέρα 5/12

Η ηγουμένη εκνευρίζεται μαζί της, καθώς για ακόμα μια φορά προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια και ζητάει τη μετάθεση της Κασσιανής, όμως ο Μητροπολίτης έχει τις αντιρρήσεις του. «Δεν είναι σωστό να καταδικάσουμε κάποιον για μια κακή στιγμή που είχε», της επισημαίνει και εκείνη του τονίζει: «Μόνο που έχουν μαζευτεί πολλές κακές στιγμές και κάθε φορά σπέρνει τη διχόνοια στις αδελφές, ενώ με κατακρίνει συνεχώς». Η Κασσιανή το μαθαίνει από τον Μητροπολίτη: «Αδελφή Κασσιανή, να είσαι προσεκτική από εδώ και στο εξής, να μην προκαλείς. Η ηγουμένη ζήτησε τη μετάθεσή σου, αλλά το αρνήθηκα. Ομως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στο τέλος δεν θα μπορέσω να κάνω κάτι άλλο».

Ο Σαράντος ανακαλύπτει το λάπτοπ στο παλιό φορτηγάκι του πατέρα του και ψάχνει τα αρχεία του, όπου ανακαλύπτει το φρικτό μυστικό που έκρυβε. Βρίσκει μέσα φωτογραφικό υλικό από ανήλικα και το σοκ του είναι τεράστιο.

Κι ενώ στο μοναστήρι συμβαίνουν αυτά, στη Γερακιανή η Πολυξένη επιστρέφει από την Πάτρα και στην Ολγα μπαίνουν υποψίες για τη σχέση της μητέρας της με τον Καστρινό. «Στην Πάτρα τι πήγες να κάνεις; Μαμά, κάτι μου κρύβεις και είμαι σίγουρη πως αφορά τον μπαμπά του Πέτρου. Σ’ εκείνον πήγες;», τη ρωτάει, αλλά η Πολυξένη το αρνείται: «Τι είναι αυτά που λες, παιδάκι μου; Σου είπα ότι έπρεπε να πάω στις τράπεζες». Τόσο η Ολγα όσο και ο Λευτέρης δεν πείθονται από τις απαντήσεις της Πολυξένης για το πού ήταν. Στο μεταξύ, ο Θέμης με τη βοήθεια της Αλεξίας βρίσκει στοιχεία για τη γυναίκα που ψάχνει.

Η Κασσιανή πάει να συναντήσει τη γερόντισσα: «Ενημερώθηκα ότι ζητήσατε τη μετάθεσή μου, γερόντισσα. Φαίνεται πως η αλήθεια δεν αρέσει σε πολλούς», της λέει και η ηγουμένη κάνει να τη σταματήσει. Ομως εκείνη συνεχίζει: «Εμένα θέλετε να με διώξετε από εδώ, δεν θεωρείτε πως είμαι άξια του Κυρίου γιατί λέω πάντα αυτό που βλέπω και που είναι αλήθεια, αλλά την Ελισάβετ συνεχώς τη δικαιολογείτε παρόλο που έχει ξεφύγει από τον δρόμο του Κυρίου». Η ηγουμένη την επιπλήττει:

«Σιωπή! Τι λόγια είναι αυτά που λες για την αδελφή σου;». Και τότε η Κασσιανή σοκάρει την ηγουμένη όταν της αποκαλύπτει τις κρυφές συναντήσεις του Πέτρου με την Ελισάβετ στη μονή. «Τι σκάνδαλο άραγε θα ξεσπάσει αν μαθευτεί πως μια δόκιμη μοναχή συναντάει τον εραστή της κρυφά τη νύχτα μέσα στον οίκο του Θεού;», σχολιάζει η Κασσιανή.

Οι ερωτήσεις του Μανόλη, για το λάπτοπ του Στέλιου Διακοσάββα, θα ξυπνήσουν τραυματικές αναμνήσεις στην Ελισάβετ.

Τρίτη 6/12

Οταν μετά από ώρες θα δει ο Πέτρος τη μητέρα του αγκαλιά με τον μεγαλύτερο εχθρό του πατέρα του, μετά το αρχικό σοκ θα κυριευτεί από θυμό. «Τι δουλειά έχεις εσύ με αυτόν;», πάει επιθετικά προς το μέρος του και η Αγγελική τα χάνει: «Πέτρο, τι κάνεις εδώ; Με παρακολουθείς;», του λέει. «Αυτό σε νοιάζει; Ή ότι κερατώνεις τον μπαμπά με αυτόν εδώ;», της απαντάει. Η Αγγελική προσπαθεί να του κόψει τη φόρα: «Πέτρο, άσε με να σου εξηγήσω», πάει να πει και εκείνος στρέφεται στον Βίκο: «Να μου εξηγήσεις τι; Πόσο ξεφτίλας είσαι, ρε; Με τέτοια φθηνά κόλπα πας να παγιδεύσεις τον πατέρα μου χρησιμοποιώντας τη γυναίκα του και μητέρα των παιδιών του; Δεν ντρέπεσαι; Τι παραμύθι της πούλησες; Αν το μάθει ο πατέρας μου...», αρχίζει να λέει και ο Βίκος προσπαθεί να τον ηρεμήσει: «Πέτρο, ηρέμησε να μιλήσουμε».

Μαύρο Ρόδο εξελίξεις εβδομάδας 4 με 7/12

«Τι να μιλήσουμε, ρε ξεφτίλα; Να πούμε τι;», του φωνάζει και του επιτίθεται. Οι δύο άντρες πιάνονται στα χέρια και η Αγγελική βρίσκεται στο κέντρο της σύγκρουσης του γιου της και του εραστή της. Ανθρωποι από το ξενοδοχείο επεμβαίνουν και τους χωρίζουν και η Αγγελική παίρνει τον γιο της και φεύγει. «Πάμε να φύγουμε και θα σου τα εξηγήσω όλα. Τι συμπεριφορά είναι αυτή;», τον μαλώνει και εκείνος της απαντάει: «Δεν μας παρατάς, ρε μάνα, που θέλεις να βγεις κι από πάνω! Για να εκδικηθείς τον μπαμπά έμπλεξες με τον μεγαλύτερο εχθρό του! Εχω χάσει πάσα ιδέα για όλους σας πια».

Η ηγουμένη κατακεραυνώνει την Κασσιανή με τον λόγο της και δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει στους εκβιασμούς της.

Στο μεταξύ, ο Ζαμάφτας γυρίζει στη Γερακιανή για να ολοκληρώσει την εκδίκησή του και θα βρεθεί στο μαγειρείο μαζί με την Τασούλα και την οικογένεια της Γιάννας. Λίγες ώρες αργότερα, ο Ζαμάφτας πέφτει νεκρός! Ποιος όμως είναι εκείνος που τον σκότωσε; Το θέμα τώρα για όλους είναι αν θα φωνάξουν την αστυνομία ή αν θα θάψουν το πτώμα.

Η ηγουμένη θορυβείται από όσα της λέει η Κασσιανή και συναντάει την Ελισάβετ. Εκείνη είναι καταρρακωμένη από την αποκάλυψη για τις νυχτερινές συναντήσεις της με τον Πέτρο. Αυτό που δεν ξέρει είναι πως εκείνος ετοιμάζεται να πηδήξει τον τοίχο της μονής κι απόψε το βράδυ.

Τετάρτη 7/12

Η Ελισάβετ, που έχει μάθει από την Ολγα πως ο Πέτρος είχε βάλει στοίχημα να την «κερδίσει», προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον αποφύγει. Όμως, εκείνος θέλει να της μιλήσει για να της εξηγήσει την αλήθεια..

Όμως η ηγουμένη έχει φροντίσει να λάβει τα μέτρα της και έτσι όταν βλέπει τον νεαρό να εισβάλλει ξανά κρυφά στον χώρο, καλεί την αστυνομία και τον συλλαμβάνει. Η εξέλιξη αυτή όμως θα έχει συνέπειες σε όλους, και κυρίως στην Ελισάβετ που το θέμα θα κάνει τον γύρο του μοναστηριού και η κουρά της κινδυνεύει για άλλη μια φορά. Την ίδια ώρα, η Γιάννα αποφασίζει να μιλήσει στην Ευτυχία για τον Σταυρίνο: «Με τον Σταυρίνο αγαπιόμασταν από παλιά! Ηταν κάτι δυνατό, αληθινό! Δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε! Τον αγαπάω και με αγαπάει», της ομολογεί και η Ευτυχία δεν μπορεί να πιστέψει όσα ακούει: «Εχεις τρελαθεί; Με τον αδελφό του άντρα σου;», της επισημαίνει και εκείνη της απαντάει: «Προέκυψε. Ο Γιώργος έλειπε συνεχώς, αδιαφορούσε για εμένα και για τον γάμο μας, μόνο η δουλειά τον ενδιέφερε. Ο Σταυρίνος ήταν πάντα εκεί δίπλα μου, με πρόσεχε και με νοιαζόταν». Ο Λευτέρης κάνει στην Πολυξένη μια αποκάλυψη για τη σχέση που είχε στο παρελθόν με τον πατέρα του Σαράντου.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του Tv24 που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα σε όλα τα περίπτερα