Φλόγα και άνεμος (3/12): Όλα όσα θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο

Όλα όσα θα δούμε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φλόγα και άνεμος (3/12): Όλα όσα θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο

Ενδιαφέροντες είναι οι εξελίξεις που θα σημειωθούν στο αποψινό 3/12 επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ, Φλόγα και άνεμος (δείτε εδώ πως τα πάει σε τηλεθέαση).

Τι θα δούμε απόψε 3/12 στο Φλόγα και άνεμος

Ετος 1968. Η κηδεία του Παπανδρέου. Οι χουντικοί πέσανε έξω στις εκτιμήσεις. Μια λαοθάλασσα μαζεύεται στην κηδεία. Οι ασφαλίτες χτυπάνε ανελέητα. Ο Γκούβερης ετοιμάζει ένα κείμενο μετάνοιας για να το υπογράψει η Κυβέλη. Ο Φώντας συνδέει τον ηθοποιό Κροντηρά, που πέθανε, με το ζευγάρι που αυτοκτόνησε στο Φάληρο. Η Ολγα ετοιμάζει το κυριακάτικο τραπέζι, που κρύβει όμως ένα μυστικό. Ενα κουτί κινίνα. Ο Φώντας επιστρέφει σπίτι, αλλά τον καθυστερεί η γειτόνισσα. Η Βαλεντίνη, η δισέγγονη της Κυβέλης, σχεδιάζει ν’ ανοίξει ένα μουσείο με όλα τα κοστούμια και τις θεατρικές παραστάσεις της Κυβέλης. Ο Γκούβερης εκβιαστικά αποσπά την υπογραφή της Κυβέλης σ’ ένα γράμμα υποταγής στη χούντα. Αρχίζει η δίκη του Παναγούλη.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Η Κυβέλη έχει να αντιμετωπίσει την απουσία του Γεωργίου, που τον έχει απορροφήσει η πολιτική και το ταξίδι που θα κάνει με τον γιο της. Οι κόρες της Κυβέλης, οι οποίες έχουν κληρονομήσει το ταλέντο της και παίζουν με επιτυχία στο θέατρο και στον κινηματογράφο, έρχονται να την αποχαιρετήσουν. Στην Αμερική, η Κυβέλη στέκεται στο πλευρό του Γιωργάκη, τον οποίο παρακολουθούν οι καλύτεροι γιατροί. Στην Αθήνα, ο Παπανδρέου κάνει την κίνηση που θα διαλύσει τον γάμο τους. Δεν τον αφήνει αδιάφορο η Σεράνο. Ενα ατύχημα με το αυτοκίνητό του, στο οποίο μέσα ήταν η τραγουδίστρια, προκαλεί την αντίδραση της Κυβέλης, η οποία του στέλνει ένα τηλεγράφημα. Είναι η τελευταία της επικοινωνία μαζί του για χρόνια ως τις τελευταίες ημέρες του.