Μια νύχτα του Αυγούστου (4/12): Ο Κυρίτσης βρίσκει τη Μαρία ετοιμοθάνατη

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μια νύχτα του Αυγούστου (4/12): Ο Κυρίτσης βρίσκει τη Μαρία ετοιμοθάνατη

Ενδιαφέρουσες είναι οι εξελίξεις που θα σημειωθούν στο αποψινό 4/12 επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ, Μια νύχτα του Αυγούστου (δείτε εδώ πως τα πάει σε τηλεθέαση).

Τι θα δούμε απόψε 4/12 στη Μια νύχτα του Αυγούστου

Επεισόδιο 10

Επιστρέφοντας στην Κρήτη, ο Κυρίτσης βρίσκει τη Μαρία ετοιμοθάνατη. Για ακόμη μια φορά, όπως τότε στη Σπιναλόγκα, θα πρέπει να τη σώσει. Φοβάται όμως ότι αυτή τη φορά ίσως να μην τα καταφέρει. Στο μεταξύ, η Ρηνιώ εκφράζει για πρώτη φορά τον έρωτά της στον Μανώλη, ελπίζοντας σε μια θετική ανταπόκριση από εκείνον. Είναι όμως άραγε ο Μανώλης έτοιμος να αγαπήσει μια γυναίκα και να αλλάξει τη μοναχική ζωή του. Πολλές σκέψεις τον βαραίνουν αλλά τελικά παίρνει τη σωστή απόφαση.

Παράλληλα, ο Βαγγέλης εκφράζει την αγάπη του στην Κατερίνα και της προτείνει να φύγουν μαζί μακριά από την Κρήτη, από τη φυλακή και από τον άντρα της. Εκείνη αρχικά είναι διστακτική αλλά ξέρει πως μόνο έτσι θα αλλάξει τη ζωή της για τα καλά. Ο Αναστάσης συνεχίζει να ψάχνει μάταια για τον Φίλιππο, το αγόρι που κάποτε αγάπησε, ώσπου ξαφνικά δέχεται μια αναπάντεχη επίσκεψη. Το ενδιαφέρον του Αντρέα κινεί ένας μυστηριώδης αινιγματικός κρατούμενος που μπαίνει στη φυλακή. Μπαίνει στη διαδικασία να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή του.

Τι θα δούμε στο επόμενο 11/12 επεισόδιο

«Ζωή χαρισάμενη»

Δυο χρόνια μετά. Ο Μανώλης βλέπει τη ζωή του και πάλι άδεια και αρχίζει να νοσταλγεί τη Ρηνιώ και τη Χριστίνα, σαν μια οικογένεια που έχασε. Δεν τολμά ωστόσο να τις αναζητήσει ξανά, θεωρώντας πως θα τον έχουν ξεχάσει. Η Αγάθη και η Γιώτα, γνωρίζοντας ένα μεγάλο μυστικό της Ρηνιώς, παρακινούν τον Μανώλη να την ψάξει, ειδικά τώρα, που η Ρηνιώ τον έχει ανάγκη όσο ποτέ. Στο μεταξύ, μια καινούρια μυστηριώδης ένοικος, η Αμαλία, καταφθάνει στην πανσιόν της Αγάθης και όλα δείχνουν ότι συνδέεται με το παρελθόν του Σταύρου. Παράλληλα, ο Αντρέας βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στον ψευτοϊερέα Χρόνη και στον αποκαλούμενο «σαμάνο» της φυλακής και πρέπει να διαλέξει ποιον από τους δυο θα υποστηρίξει, ενώ ο Σταθακάκης αρχίζει να υποπτεύεται πως κάτι συμβαίνει μεταξύ της γυναίκας του, της Κατερίνας, και του δεσμοφύλακα Βαγγέλη, και οργανώνει ένα αιματηρό σχέδιο.