Μαύρο ρόδο (14/12): Τα πάνω κάτω με το τηλεφώνημα στην Ελισάβετ - «Μακάρι να μπορούσα να...»

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Μαύρο ρόδο (14/12): Τα πάνω κάτω με το τηλεφώνημα στην Ελισάβετ - «Μακάρι να μπορούσα να...»

Το σημερινό (14/12) επεισόδιο, που αναμένεται να δούμε στο Μαύρο ρόδο του Mega θα φέρει σίγουρα τα πάνω κάτω για άλλη μία φορά, αφού μετά τη λιποθυμία στο μοναστήρι (δείτε εδώ ποια δεν άντεξε), ο Πέτρος θα κάνει ένα τηλεφώνημα στην Ελισάβετ, που θα τη βάλει σε σκέψεις...

Οι εξελίξεις για το σημερινό (14/12) επεισόδιο του Μαύρου ρόδου

Ο Θέμης και ο Βίκος μοιάζουν εξίσου ανίσχυροι μπροστά στα έντονα συναισθήματα που τρέφουν για την Αγγελική, η ίδια όμως αισθάνεται ολοένα και περισσότερο εγκλωβισμένη σε αυτή την κατάσταση. Ενα πρόσωπο από το παρελθόν εμφανίζεται στη ζωή του Θέμη. Ο Γιώργος μιλά καθαρά στον Σταυρίνο για το σχέδιό του να παρουσιάσει ως θαύμα τη βελτίωση της υγείας του αν η εγχείριση πετύχει και η Κασσιανή βρίσκει νέο σχέδιο για να υποσκάψει την ηγουμενία της Φιλαρέτης μπλέκοντας τον Σαράντο σε όλο αυτό.

Στο μεταξύ, η Αυξεντία φοβούμενη πως πλησιάζει το τέλος της, εξομολογείται στην ηγουμένη: «Εγώ ξέθαψα τον πατέρα του Σαράντου από την Παλιόβρυση. Εγώ ήμουν κιόλας αυτή που τον είχα θάψει εκεί», ξεκινάει να λέει και της αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της Παλιόβρυσης. Τέλος, ο Θέμης βρίσκει έναν νέο τρόπο για να αναγκάσει τον Πέτρο να σταματήσει να ασχολείται με την Ελισάβετ.

Η Αυξεντία στηρίζει τον Πέτρο

Η Αυξεντία, μετά την έντονη αδιαθεσία που ένιωσε από τις αποκαλύψεις του Σαράντου για τον πατέρα του και την αηδιαστική δράση του, μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή. Στο πλευρό της βρίσκεται η Ελισάβετ, η οποία και ανησυχεί για να μην πάθει κάτι κακό η αγαπημένη της θεία και στήριγμά της.

Ο Πέτρος, που έχει μάθει τι έχει συμβεί, βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να προσεγγίσει την Ελισάβετ, η οποία και τον αποφεύγει: «Δεν έχεις καμία δουλειά εδώ εσύ, σε παρακαλώ πολύ να φύγεις». Στη συνέχεια ο Πέτρος έχει μια εξομολογητική συζήτηση με την Αυξεντία, βρίσκοντας ανέλπιστη κατανόηση για όσα νιώθει. «Καταλαβαίνω όσα νιώθεις, μην ξεχνάς ότι κι εγώ κάποτε είχα ζωή έξω από το μοναστήρι. Η Ελισάβετ είναι ένα παιδί που μεγάλωσε εδώ μέσα, δεν έζησε τον κόσμο έξω και η καρδιά της είναι αγνή.

Μη χάνεις τον χρόνο σου άδικα, έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο», του λέει. Αντίστοιχα, η Ελισάβετ απευθύνεται στον Λευτέρη, προσπαθώντας να βάλει σε μια τάξη τα αισθήματά της. Πατέρας και κόρη θα έχουν μια ειλικρινή, εκ βάθους συζήτηση μετά από καιρό.