Μια νύχτα του Αυγούστου (18/12): Η Μαρία κρατά στα χέρια της ένα μυστηριώδες γράμμα του Αντρέα προς τον Μανώλη

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μια νύχτα του Αυγούστου (18/12): Η Μαρία κρατά στα χέρια της ένα μυστηριώδες γράμμα του Αντρέα προς τον Μανώλη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που θα σημειωθούν στο αποψινό 18/12 επεισόδιο της αγαπημένης σειράς της ΕΡΤ, Μια νύχτα του Αυγούστου (δείτε εδώ πως τα πάει σε τηλεθέαση).

Οι αποψινές 18/12 εξελίξεις της σειράς Μια νύχτα του Αυγούστου

Επεισόδιο 12ο: «Ισόβια δεσμά»

Ο Μανώλης αναλαμβάνει να σταθεί πλάι στη Ρηνιώ, τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της, και αρχίζει να σκέφτεται τι θα απογίνει η μικρή Χριστίνα. Η ιδέα να τη μεγαλώσει εκείνος τρυπώνει στο μυαλό του, αμφιβάλλει ωστόσο για το αν είναι ικανός να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη που θα του αλλάξει τη ζωή. Στο μεταξύ, η Μαρία κρατά στα χέρια της ένα μυστηριώδες γράμμα του Αντρέα προς τον Μανώλη, με άγνωστο περιεχόμενο.

Αναρωτιέται αν πρέπει να το ταχυδρομήσει στον Μανώλη ή όχι, μη γνωρίζοντας ποιες αναπάντεχες εξελίξεις ενδέχεται να φέρει αυτό το γράμμα. Παράλληλα, ο Αντρέας δέχεται πιέσεις απ’ τον Χρόνη και απ’ τον Σταθακάκη να μη μιλήσει για όσα είδε στο επισκεπτήριο τη μέρα του μακελειού. Ίσως όμως ήρθε η ώρα να παλέψει για μια κάποια, έστω μικρή, λύτρωση.

Τι θα δούμε στο επόμενο 25/12 επεισόδιο

Επεισόδιο 13ο: «Ο κόσμος από την αρχή»

Οι τελευταίες μέρες της Ρηνιώς κάνουν τον Μανώλη να έρθει επιτέλους αντιμέτωπος με τα συναισθήματα και τις ανάγκες του. Αποδέχεται πια ότι χρειάζεται αγάπη και οικογένεια. Έτσι, όταν η Ρηνιώ φεύγει πια από τη ζωή, ο Μανώλης σκέφτεται για πρώτη φορά να αναλάβει τον ρόλο του πατέρα για τη μικρή Χριστίνα. Αγνοεί, ωστόσο, την ύπαρξη του γράμματος που έχει ως παραλήπτη τον ίδιο – το μυστηριώδες γράμμα του Αντρέα. Παράλληλα, η Αγάθη σκέφτεται, για πρώτη φορά, να αφήσει για πάντα πίσω τον Πειραιά και να φύγει κάπου πολύ μακριά. Ο Αντρέας, που βρίσκεται στην απομόνωση για να γλιτώσει από τον Σταθακάκη και τον Χρόνη, έρχεται κοντά με τον σαμάνο. Η Μαρία βλέπει, απρόσμενα, μπροστά της ένα πρόσωπο από το παρελθόν: τον αξιωματικό της φυλακής που την είχε κακοποιήσει.

Επεισόδιο 14ο: «Φεγγαρόφως»

Ο Μανώλης, έχοντας μάθει πια από το γράμμα του Αντρέα την αλήθεια για τη Σοφία, φτάνει στην Κρήτη. Η Μαρία και ο Κυρίτσης, πληροφορούμενοι ότι ο Μανώλης είναι εδώ, αρχίζουν να θορυβούνται για τις προθέσεις του. Προετοιμάζονται για τη μεγάλη σύγκρουση, έχοντας ως σύμμαχό τους τον Παπαδημητρίου, που έχει γυρίσει επίσης στην Κρήτη, κυνηγημένος από τη Χούντα. Ο Αντώνης, βλέποντας και πάλι τον Μανώλη μπροστά του, αποφασίζει να ομολογήσει το μυστικό που κουβαλούσε τόσα χρόνια στη συνείδησή του. Ο Αντρέας νιώθει το τέλος να πλησιάζει και παλεύει μες στο κουρασμένο του μυαλό να βρει μια κάποια μικρή λύτρωση για ό,τι έκανε.