Μαύρο Ρόδο: «Αυτό είναι το σωστό και αυτό θα κάνω» - Χωρίζουν οριστικά απόψε 20/12

Οι εξελίξεις του σημερινού επεισοδίου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μαύρο Ρόδο: «Αυτό είναι το σωστό και αυτό θα κάνω» - Χωρίζουν οριστικά απόψε 20/12

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις που θα σημειωθούν στο αποψινό 20/12 επεισόδιο της αγαπημένης σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο, όπου μάλιστα αυτήν την εβδομάδα ρίχνει αυλαία για αυτήν την σεζόν (δείτε εδώ πως τα πάει σε τηλεθέαση).

Οι αποψινές 20/12 εξελίξεις του Μαύρου Ρόδου

Ο Πέτρος έχει μια εξομολογητική συζήτηση με την Αυξεντία και βρίσκει ανέλπιστη κατανόηση για όσα νιώθει. «Καταλαβαίνω όσα νιώθεις, μην ξεχνάς ότι κι εγώ κάποτε είχα ζωή έξω από το μοναστήρι. Η Ελισάβετ είναι ένα παιδί που μεγάλωσε εδώ μέσα, δεν έζησε τον κόσμο έξω και η καρδιά της είναι αγνή. Μην χάνεις τον χρόνο σου άδικα, έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο», του επισημαίνει. Αντίστοιχα, η Ελισάβετ απευθύνεται στον Λευτέρη, προσπαθώντας να βάλει σε μια τάξη τα αισθήματά της. Πατέρας και κόρη θα έχουν μια ειλικρινή, εκ βάθους συζήτηση μετά από καιρό.

Ο πόλεμος της Κασσιανής εναντίον της ηγουμένης συνεχίζεται με σθένος, αλλά η Φιλαρέτη δεν έχει σκοπό να παραδώσει την ηγουμενία της. «Μα, αν είναι δυνατόν! Η συμπεριφορά αυτή της Κασσιανής έχει βαλθεί να διαλύσει την αδελφότητα της μονής μας, αλλά δεν θα επιτρέψω να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», τονίζει στις άλλες μοναχές.

Ο Σαράντος δεν καταφέρνει να πάρει τις απαντήσεις που θέλει από την ηγουμένη, ενώ η Κασσιανή έρχεται όλο και πιο κοντά στο μυστικό της Παλιοβρύσης. Μάλιστα με την Αυξεντία στο νοσοκομείο, η Κασσιανή βρίσκει ευκαιρία να προχωρήσει τα σχέδιά της και να υποσκάψει τη θέση της ηγουμένης. Ο Σαράντος, ψάχνοντας απαντήσεις και προσπαθώντας να διαχειριστεί την αλήθεια που μοιάζει όλο και πιο φρικτή, ζητάει τη βοήθεια της Ευτυχίας. Ωστόσο η Κασσιανή περνάει στην επίθεση πείθοντας τον Σαράντο να καταθέσει μήνυση στην αστυνομία και να σταλεί εισαγγελέας στο μοναστήρι για έρευνα: «Εχεις πολλούς λόγους να μην εμπιστεύεσαι την ηγουμένη! Δεν σου δίνει τα χωράφια και επίσης ξέρει καλά το μυστικό της Παλιόβρυσης. Φέρε την αστυνομία και θα δεις που θα αναγκαστούν να ανοίξουν τα στόματα και τότε ο καθένας θα πάρει τη θέση που του αρμόζει».

Το πέρασμα του Λουκά από τη Γερακιανή δεν περνά απαρατήρητο και οι δικαιολογίες που σκαρφίζεται η Πολυξένη, θα τον φέρουν κοντά με την Ολγα. Την ώρα που ο Θέμης κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την οικογένειά του, χωρίς να ξέρει ότι ο κίνδυνος βρίσκεται πιο κοντά απ’ όσο πιστεύει, η Αγγελική χωρίζει με τον Βίκο: «Αυτό είναι το σωστό και αυτό θα κάνω! Τα παιδιά μου είναι πάνω απ’ όλα και θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένα και κυρίως ήρεμα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να μείνω στον γάμο μου με τον Θέμη», του λέει. «Είσαι σίγουρη πως αυτό θέλεις; Κι όσα όνειρα κάναμε μαζί δεν έχουν καμία αξία για εσένα; Φέρνω τον κόσμο ανάποδα για να είσαι εσύ ευτυχισμένη κι εσύ με αδειάζεις έτσι...».

«Μην το κάνεις πιο δύσκολο απ’ ό,τι είναι», του λέει και φεύγει. Εκείνη πάει στη Γερακιανή να βρει τα παιδιά της και επισκέπτεται το μοναστήρι, όπου έχει μια συνάντηση με την ηγουμένη: «Η πρώτη μας συνάντηση δεν πήγε καλά και σκέφτηκα αν θέλετε να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία να πιάσουμε τη γνωριμία μας από την αρχή», και η ηγουμένη φυσικά και την καλοδέχεται.

Τι θα δούμε αύριο, 22/12;

Η Αγγελική ανοίγει την καρδιά της στην ηγουμένη και της εξομολογείται τα πάντα, ενώ αναγνωρίζει τις ευθύνες που της αναλογούν στη σχέση της με τον Θέμη και είναι έτοιμη για μια νέα αρχή. «Τον αγαπάω και θέλω να βρω ξανά τον άντρα που αγάπησα», ισχυρίζεται. Ο Θέμης και ο Βίκος μοιάζουν εξίσου ανίσχυροι μπροστά στα έντονα συναισθήματα που τρέφουν για την Αγγελική, η ίδια όμως αισθάνεται ολοένα και περισσότερο εγκλωβισμένη σε αυτή την κατάσταση. Το τέλμα στο οποίο έχει έρθει την αναγκάζει να κάνει σπασμωδικές κινήσεις με αποτέλεσμα να πληγώνει κυρίως τα παιδιά της, που εν μέρει την κατηγορούν για όσα επικρατούν στην οικία Καστρινού. Την ίδια ώρα, η Γιάννα και ο Σταυρίνος ανακαλύπτουν κάτι που ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα σε σχέση με το ατύχημά του.

«Φαίνεται πως κάποιος έκανε σαμποτάζ στη μηχανή σου», του λέει η Γιάννα και εκείνος αρχίζει να υποψιάζεται τον αδελφό του, χωρίς να τολμάει να το ξεστομίσει σε κάποιον. Από την άλλη, ο Θέμης καλείται να έρθει αντιμέτωπος με μια νέα κατάσταση που δεν περίμενε.

Ο Λουκάς είναι ανιψιός του Θέμη, που αποζητά την εύνοια του θείου του και θέλει να γίνει το δεξί του χέρι, δίνοντας του συνεχώς λύσεις στα προβλήματά του. Ερχεται σε κόντρα με τον Παράσχο, που βλέπει να χάνει την εμπιστοσύνη του Καστρινού. Τον ρόλο του Λουκά θα τον υποδυθεί ο Νικόλαος Ζεγκίνογλου.