Μια νύχτα του Αυγούστου: Δεκάδες αντιδράσεις στο διαδίκτυο - Στο επίκεντρο Μάινας και Λέχου

Χαμός στο Twitter

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(ert.gr)
(ert.gr)

Το βράδυ της Κυριακής 25/12 ανήμερα των Χριστουγέννων, η καθημερινή σειρά της ΕΡΤ, «Μια νύχτα του Αυγούστου» (δείτε πως πάει από τηλεθέαση) έριξε αυλαία με το τελευταίο της επισόδιο. Φυσικό και επόμενο με το σοκαριστικό φινάλε που είχε το χθεσινξό επεισόδιο, το τηλεοπτικό κοινό, να δώσει "πόνο" με την κοινή εμφάνιση του Στέλιου Μαϊνά και της Κατερίνας Λέχου, κάτι που είχαμε να δούμε χρόνια πρίν, από την τηλεοπτική σειρά εποχής του Mega, «Το νησί».

Γιατί το λέμε αυτό; Φυσικά, γιατί η σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου» είναι η συνέχεια της τηλεοπτικής σειράς του Mega.

Τα σχόλια του twitter για τους Στέλιο Μαϊνά και Κατερίνα Λέχου

Μπορεί να απολαμβάνουμε τον Στέλιο Μαϊνά στην καθημερινή σειρά του Alpha, «Σασμός» η οποία διακόπηκε για λίγο καιρό (δείτε εδώ τον λόγο) αλλά αυτό δεν σταματά τις συνεργασίες του ηθοποιού.

Στο «Μία νύχτα του Αυγούστου», που αποτελεί συνέχεια του «Νησιού» που προβλήθηκε στο Mega τη σεζόν 2010-2011, συμμετείχαν πολλοί από τους τότε πρωταγωνιστές, όπως ο Γιάννης Στάνκογλου η Γιούλικα Σκαφιδά και ο Τάσος Νούσιας.

Το καλύτερο όμως φαίνεται πως η ΕΡΤ το κρατούσε για το τέλος, καθώς στο μεγάλο φινάλε είδαμε ξανά τον Στέλιο Μάινα και την Κατερίνα Λέχου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργης (Στέλιος Μάινας) και η Ελένη (Κατερίνα Λέχου) εμφανίστηκαν ως όραμα στον Βανδουλάκη λίγο πριν πεθάνει, μαζί με την κόρη τους Άννα (Ευγενία Δημητροπούλου), την οποία εκείνος δολοφόνησε λόγω της απιστίας της.

Το reunion αυτό ξάφνιασε φυσικά ευχάριστα τους τηλεθεατές, ενώ το Twitter «πήρε» φωτιά όταν είδε 11 χρόνια μετά, ξανά στις οθόνες του το πρωταγωνιστικό δίδυμο το οποίο έμεινε αξέχαστο.

Η υπόθεση της σειράς «Μια νύχτα του Αυγούστου»

Δραματική σειρά 14 επεισοδίων, που αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης σειράς «Το νησί», καταγράφει τον τραγικό απόηχο μιας γυναικοκτονίας, τις αμέτρητες ζωές που σημαδεύτηκαν ως συνέπειά της, τις φυλακές κάθε είδους που χτίζει ο άνθρωπος γύρω του, αλλά και την ανάγκη για λύτρωση, ελπίδα, αγάπη, που αναπόφευκτα γεννιέται πάντα μέσα από τα χαλάσματα.

Η δράση από την Κρήτη και την περιοχή της Ελούντας, μεταφέρεται σε διάφορα σημεία του Πειραιά και της Αθήνας, ανάμεσα σε αυτά το λιμάνι, η Τρούμπα, το Μεταξουργείο, η Σαλαμίνα, τα οποία αναδίδουν μοναδικά της ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60, όπου μας μεταφέρει η ιστορία.