Γη της Ελιάς: Δωρίζουν τα όργανα του Κίμωνα - Κάνει απόπειρα αυτοκτονίας η….

Αναλυτικά οι εξελίξεις της εβδομάδας 22/1 έως 27/1 στο MEGA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γη της Ελιάς: Δωρίζουν τα όργανα του Κίμωνα - Κάνει απόπειρα αυτοκτονίας η….

Έχουμε όλες τις εξελίξεις της εβδομάδας στην σειρά, Γη της Ελιάς. Ο Κίμωνας δολοφονείται μπροστά στα μάτια του πατέρα του, που το παρουσιάζει σαν αυτοκτονία. Οι έρευνες αρχίζουν με την προτροπή της Δήμητρας και ο Δημοσθένης ορκίζεται εκδίκηση. Την ίδια στιγμή η Βασιλική, έξαλλη με το ψέμα του Φίλιππου, τον χωρίζει, παίρνει το παιδί και φεύγει, ο Χρήστος γίνεται δολοφόνος.

Αναλυτικά οι εξελίξεις της εβδομάδας 22/1 έως 27/9 στο MEGA

Κυριακή 22/1

Η Μυρτάλη, ηττημένη και πιο μόνη από ποτέ, μάταια γυρεύει παρηγοριά στον Αλέξη, ο οποίος παίρνει το αίμα του πίσω για όλες τις προσβολές που έχει ακούσει από εκείνη. Την ίδια ώρα, η Μαρία τού «βάζει χέρι» για τη συμπεριφορά του απέναντι στη Μαργαρίτα και απαιτεί να την αφήσει να φτιάξει τη ζωή της.

Ο Κωνσταντίνος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απαλλαγεί από το κύκλωμα, ζητά από την Ισμήνη να μετακομίσουν στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή ο Μάνος και η Μαρίνα γυρνούν από τις Σπέτσες και η μικρή χαίρεται πολύ με την επιστροφή τους. Στη βάση τους επιστρέφουν και η Χάιδω με τη Μαργαρίτα και την Αθηνά, ενώ ο Κίμωνας ξεκαθαρίζει στον πατέρα του: «Οχι μόνο δεν πρόκειται να χωρίσω, αλλά να ξέρεις ότι με τη Δήμητρα θα παντρευτούμε».

Λίγο αργότερα σε ένα ειδυλλιακό σημείο τής κάνει πρόταση γάμου και της χαρίζει το δαχτυλίδι των αρραβώνων τους: «Θα το φορέσεις ή θα το πετάξω στη θάλασσα;», της λέει και εκείνη του απαντάει για πλάκα: «Πέταξέ το», αλλά τον αγκαλιάζει και λέει το μεγάλο ναι! Στο μεταξύ η Βασιλική τακτοποιεί τις τελευταίες κούτες από τη μετακόμιση και βρίσκει ένα τάμπλετ με μια φωτογραφία της Σάντρας, άκρως αποκαλυπτική. Η κοπέλα τα χάνει και καταλαβαίνει ότι ο Φίλιππος της έχει πει ψέματα για τη σχέση του με τη Σάντρα.

Δευτέρα 23/1

Το ψέμα του Φίλιππου εξοργίζει τη Βασιλική και κλονίζει την εμπιστοσύνη της, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να έρθει σε ρήξη: «Σου τ’ ορκίζομαι, δεν έχω τίποτα μαζί της. Παλιά υπήρξε μια επιπόλαιη σχέση που έληξε σύντομα και μείναμε απλά φίλοι. Πίστεψέ με, σου λέω την αλήθεια», ισχυρίζεται. Η Βασιλική όμως δεν πιστεύει λέξη και αποφασισμένη ζητάει από τη Μαρίνα τα κλειδιά του παλιού της σπιτιού για να μετακομίσει εκεί.

Ο Δημοσθένης δεν δέχεται τη Δήμητρα και ο Κίμωνας τον παρατάει. Η Δήμητρα φοράει το μονόπετρο που της αγόρασε ο Κίμωνας και το αρραβωνιασμένο ζευγάρι δείχνει πιο ερωτευμένο από ποτέ. Στο μεταξύ, τελεσίγραφο δίνει ο Αποστόλης στην Αννα και τον Λεωνίδα, πιέζοντάς τους να παντρευτούν το συντομότερο δυνατό: «Κοιτάξτε, δεν πάει άλλο, ή θα παντρευτείτε ή ο Λεωνίδας θα φύγει από το σπίτι», τους ξεκαθαρίζει.

Την ίδια ώρα ο Δημοσθένης δεν δέχεται τη Δήμητρα για νύφη του και ο Κίμωνας αποφασίζει να παρατήσει τη δουλειά του και να κάνει ένα δικό του, ανεξάρτητο ξεκίνημα. Παρά τις ενστάσεις του Μάνου, ο Ισίδωρος αποφασίζει να κόψει κάθε επαγγελματική συνεργασία με τον Στάθη.

Στο μεταξύ, η μεταβίβαση των μετοχών ολοκληρώνεται και η Μυρτάλη νιώθει προδομένη. Λίγο μετά ο Αλέξης ζητά συγγνώμη από τη Μαργαρίτα για τη συμπεριφορά του: «Εντάξει, είχες δίκιο, ήμουν πολύ απότομος, δεν τα εννοούσα όλα αυτά που σου είπα», υποστηρίζει, μέσα του όμως δείχνει να μην το εννοεί. Την ίδια ώρα η Βασιλική μαζεύει τα ρούχα της και φεύγει από το σπίτι μαζί με το μωρό, λέγοντας στον Φίλιππο που είναι καταρρακωμένος: «Τελειώσαμε, θέλω διαζύγιο»!

Δείτε επίσης την λεσβιακή σκηνή που προβλήθηκε και εξαγριώθηκαν οι τηλεθεατές.

Τρίτη 24/1

Δύο μέλη της συμμορίας του «Κεφάλα» μπουκάρουν στο σπίτι του Δημοσθένη και μπροστά στα μάτια του πυροβολούν τον Κίμωνα εν ψυχρώ. Την ίδια ώρα η Βασιλική μετακομίζει στο σπίτι της Μαρίνας και δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε διαζύγιο, παρά τις παρακλήσεις του Φίλιππου να γυρίσει κοντά του. Ο Κίμωνας μεταφέρεται αιμόφυρτος στο νοσοκομείο, ενώ ο Δημοσθένης καλύπτει την επίθεση λέγοντας ότι ο γιος του έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Η είδηση για την υποτιθέμενη απόπειρα αυτοκτονίας του Κίμωνα συγκλονίζει το χωριό. Πιο συντετριμμένος από όλους είναι ο Δημοσθένης, ο οποίος γνωρίζει την αλήθεια πίσω από τον τραυματισμό του γιου του και βασανίζεται από τις τύψεις. Ο Στάθης και η Αρετή σπεύδουν στο πλευρό της οικογένειας, παραμερίζοντας όσα τους χωρίζουν προκειμένου να συμπαρασταθούν στην Ασπασία που καταρρέει. Τραγική φιγούρα και η Δήμητρα: «Αποκλείεται να αποπειράθηκε ο Κίμωνας να βάλει τέλος στη ζωή του. Λίγο πριν ήταν ευτυχισμένος και μου έκανε πρόταση γάμου. Κάτι άλλο συμβαίνει», επιμένει η κοπέλα. Ετσι, παρακαλεί τον Κουράκο: «Αστυνόμε, σε παρακαλώ, πρέπει να δώσεις άμεσα εντολή να γίνει έρευνα».

Η Αθηνά, επηρεασμένη από το συμβάν, βρίσκει συμπαράσταση στο πλευρό του Μιχάλη που προσπαθεί απεγνωσμένα να την πλησιάσει. Την ίδια ώρα, ο Μάνος και η Μαρίνα κάνουν ένα ακόμα βήμα προς την οριστική υιοθεσία της Αγγελικής. Η κατάσταση της υγείας του Κίμωνα επιδεινώνεται ραγδαία στο νοσοκομείο και η Ασπασία με τον Δημοσθένη καλούνται να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής τους.

Τετάρτη 25/1

Η είδηση ότι ο Κίμωνας είναι εγκεφαλικά νεκρός συγκλονίζει την οικογένεια. Σε μια στιγμή αδυναμίας, μέσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ο Δημοσθένης λυγίζει: «Συγγνώμη γιε μου, συγγνώμη, εγώ φταίω για όλα», του ψιθυρίζει και η Ασπασία απορεί με την κίνησή του. Την ίδια στιγμή ο Κουράκος ερευνά το όπλο της απόπειρας και ανακαλύπτει ότι έχει αποκτηθεί παράνομα. Φίλοι και συγγενείς συμπαραστέκονται στην οικογένεια, με τη Δήμητρα να μη λείπει λεπτό από το νοσοκομείο.

Η Ασπασία αποφασίζει να σπάσει τον πάγο και την πλησιάζει πρώτη, δίνοντάς της την άδεια να δει τον Κίμωνα: «Πήγαινε, κορίτσι μου. Πήγαινε να τον δεις να τον αποχαιρετίσεις», της λέει. Παράλληλα, ο γιατρός προτείνει στην οικογένεια: «Μπορείτε να δωρίσετε τα όργανά του, να σωθούν κάποιοι άλλοι άνθρωποι». Ο Δημοσθένης είναι αρνητικός, αλλά η Ασπασία θα πάρει την τελική απόφαση: «Αυτό θα κάνουμε. Θα δωρίσουμε τα όργανα του παιδιού μας, είναι κάτι που θα ήθελε ο γιος μου», λέει. Αμέσως μετά ο Δημοσθένης, η Ασπασία, η Ειρήνη και η Δήμητρα μαζεύονται στην εντατική με σκοπό να αποχαιρετίσουν τον Κίμωνα. Επίσης, ένα νέο φονικό θα συνταράξει.

Γη της Ελιάς εξελίξεις εβδομάδας

Πέμπτη 26/1

Η Βασιλική δεν πιστεύει τον Φίλιππο και του λέει: «Από δω και πέρα δεν θέλω να έχω καμία επαφή μαζί σου, θα μιλάς μόνο με τον κύριο Λυκούργο». Παράλληλα, η Μυρτάλη ζητά συγγνώμη από τον Αλέξη για όλα και τον παρακαλάει να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, ενώ ο Φίλιππος ζητά από τη Μαρίνα να διώξει τη Βασιλική από το σπίτι της ώστε να επιστρέψει στο δικό τους. O Γιώργης πηγαίνει από το σπίτι του Δημοσθένη και κάνει μια σειρά ερωτήσεων σε όλους προσπαθώντας να βγάλει άκρη, ενώ παρά τις ενστάσεις του Δημοσθένη, η Ασπασία καλεί τη Δήμητρα στην αγρύπνια του Κίμωνα.

Παρασκευή 27/1

Σαν να μην έφταναν τα όσα περνάει ο Φίλιππος στον γάμο του, άλλη μια «κεραμίδα» πέφτει στο κεφάλι του και ανατρέπει τα πάντα. Το αποτέλεσμα του τεστ DNA αποδεικνύει ότι ο Φίλιππος και η Ειρήνη είναι αδέλφια, και η Χάιδω πρέπει να το κρατήσει μυστικό πάση θυσία. Ωστόσο ο Φίλιππος τυχαία το βρίσκει κάπου μέσα στο σπίτι και η Χάιδω αναγκάζεται να του πει όλη την αλήθεια για τον πατέρα του, την Ασπασία και φυσικά για την Ειρήνη.

Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης παραδέχεται στον Κωνσταντίνο ότι ο Κεφάλας σκότωσε τον Κίμωνα και αρχίζει να σχεδιάζει την εκδίκησή του. Την ίδια στιγμή η Ειρήνη βρίσκεται σε απόγνωση μετά την απώλεια του αδελφού της και παίρνει χάπια με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μπροστά στη Βασιλική.