Μαύρο Ρόδο: Νεκρός ο Πέτρος; - Χαροπαλεύει στα χέρια της Ελισάβετ

Αναλυτικά οι εξελίξεις της εβδομάδας 22/1 έως 26/1 στο MEGA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαύρο Ρόδο: Νεκρός ο Πέτρος; - Χαροπαλεύει στα χέρια της Ελισάβετ

Στα νέα επεισόδια της σειράς Μαύρο Ρόδο, θα παρακολουθήσουμε την Ελισάβετ και Πέτρος πέφτουν θύματα απαγωγής και το γεγονός αυτό ενώνει τον Βίκο με τον Θέμη προκειμένου να τους εντοπίσουν. Ο Γεράσιμος παραδέχεται τον έρωτά του για την Ελισάβετ, ο Λευτέρης αλλάζει στάση απέναντι στην Πολυξένη και ο δολοφόνος της Αγγελικής πέφτει νεκρός.

Αναλυτικά οι εξελίξεις της εβδομάδας 22/1 έως 26/1 στο Μαύρο Ρόδο

Κυριακή 22/1

Ο Λευτέρης καταφέρνει και ξεσκεπάζει τα ψέματα της Πολυξένης και εκείνη τα παίζει όλα για όλα για να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Την ίδια ώρα, κι ενώ η Ελισάβετ έχει δώσει στον Πέτρο το σκίτσο του δολοφόνου, ο αδίστακτος άντρας που ξέρει πως όλοι τον αναζητούν για τον φόνο της Αγγελικής, πρέπει να γλιτώσει τη φυλακή και μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να γίνει αυτό: Να βγάλει από τη μέση την Ελισάβετ που τον είδε. Ετσι της στήνει καρτέρι την ώρα που ο Πέτρος και η Ελισάβετ βρίσκονται στο αμάξι. Εκείνος με κουκούλα και με την απειλή του όπλου μπαίνει μπροστά τους και τους σημαδεύει.

Τα δύο νέα παιδιά κατεβαίνουν και ο Πέτρος μπαίνει μπροστά: «Τι θέλεις;», τον ρωτάει και ο δολοφόνος απαντάει: «Αυτή θέλω, δεν με νοιάζεις εσύ», εννοώντας την Ελισάβετ. Κατεβαίνουν από το αμάξι και ο Πέτρος συνεχίζει να προστατεύει την αγαπημένη του και τελικά τους οδηγεί σε μια εγκαταλειμμένη αποθήκη. Ο Πέτρος αρχίζει να φωνάζει: «Βοήθεια! Βγάλτε μας έξω», αλλά μάταια, καθώς κανείς δεν τους ακούει στη μέση του πουθενά. Ο κίνδυνος που διατρέχουν τα παιδιά είναι μεγάλος, ενώ στο μυαλό τής Ελισάβετ έρχονται μνήμες από το παρελθόν με τον Διακοσάββα, όταν προσπάθησε να την παγιδεύσει για να τη βιάσει. Η ίδια τρέμει από τον φόβο της: «Φοβάμαι! Θα μας σκοτώσει», λέει με δάκρυα στον Πέτρο και εκείνος την αγκαλιάζει: «Δεν θα τον αφήσω να σου κάνει κακό! Σου το υπόσχομαι ότι θα φύγουμε από εδώ» και ψάχνει μάταια τρόπο να αποδράσουν.

Ο Βίκος είναι έτοιμος να πέσει σε μια καλοστημένη παγίδα. Στο μεταξύ, ο Μπόγρης έχει στα χέρια του στοιχεία για το παρελθόν της ηγουμένης και πλέον είναι γνωστός και ο φόνος που είχε διαπράξει εκείνη, η φυλάκιση, αλλά και η γέννηση του γιου της.

Πλέον εκείνος και η Κασσιανή έχουν άσους στο μανίκι για να προωθήσουν τα σχέδιά τους για την ανάπτυξη της περιοχής.

Δείτε επίσης: Η Ελισάβετ εγκαταλείπει το μοναστήρι και συγκατοικεί με τον Πέτρο!

Δευτέρα 23/1

Κι ενώ ο Πέτρος και η Ελισάβετ αγνοούνται, τα νέα για την εξαφάνιση της δόκιμης μοναχής κάνουν τον γύρο του χωριού. «Εξαφανίστηκε η Ελισάβετ; Πώς έγινε αυτό; Τι συνέβη;», αναρωτιούνται όλοι, ενώ ο Λευτέρης τρελαμένος από την αγωνία του πηγαίνει οργισμένος στο μοναστήρι για να μάθει ποιος ευθύνεται για την εξαφάνιση της κόρης του: «Πώς εξαφανίστηκε η κόρη μου; Την έχασα όταν μπήκε εδώ μέσα και τώρα τη χάνω οριστικά γιατί κάποιος την έκλεψε. Τι συμβαίνει εδώ πέρα επιτέλους; Βρείτε την Αννούλα μου», φωνάζει, αλλά οι αστυνομικές έρευνες τον αποκαρδιώσουν. Ωστόσο βρίσκει έναν απρόσμενο σύμμαχο, την ηγουμένη: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την εξαφάνισή τους. Λευτέρη μου, πίστεψέ με. Ολοι μας προσευχόμαστε να βρεθούν σώοι και αβλαβείς. Μεγάλος ο Κύριος, ακούει τις προσευχές μας. Ο,τι νεότερο προκύψει θα σε ενημερώσω».

Οι μοναχές αγωνιούν για την Ελισάβετ, αλλά η Κασσιανή στάζει ξανά το φαρμάκι της αφήνοντας υπονοούμενα πως η νεαρή το έσκασε με τον... αγαπητικό της. Η Ολγα τηλεφωνεί στην Αλεξία και την ενημερώνει για την Ελισάβετ: «Η Ελισάβετ έχει εξαφανιστεί και όλοι την ψάχνουν. Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται» και η Αλεξία προσπαθεί να βρει τον αδελφό της στο τηλέφωνο, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Ενημερώνει τον πατέρα της: «Η Ελισάβετ έχει εξαφανιστεί, με πήρε η Ολγα και μου το είπε. Δεν μπορώ να βρω τον Πέτρο στο τηλέφωνο. Φοβάμαι, μπαμπά, μήπως έχει γίνει κάτι κακό». «Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα, σου το υπόσχομαι. Θα τον ψάξω παντού», της υπόσχεται και καλεί τον γιο του όπου βγαίνει τηλεφωνητής: «Πέτρο, η Ελισάβετ έχει εξαφανιστεί! Σήκωσε το τηλέφωνό σου και πάρε με , κινδυνεύεις». Δίνει εντολή στους άντρες του να ψάξουν παντού, ενώ εκείνος προσεγγίζει τον Δαμαλά με μια δελεαστική πρόταση: «Αν βρεθεί ο γιος μου και η μοναχή, θα εγκαταλείψω για πάντα τη νύχτα. Βρες το παιδί μου».

Οσο περνάνε οι ώρες και βοήθεια δεν έρχεται από πουθενά, ο Πέτρος και η Ελισάβετ είναι αγκαλιασμένοι και έρχονται όλο και πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Αυτό τους φέρνει ακόμα πιο κοντά και οι δυο τους αφήνονται πια στα όσα νιώθουν ο ένας για τον άλλον. Την ίδια ώρα ο Γεράσιμος είναι τρελαμένος που η Ελισάβετ και ο Πέτρος έχουν εξαφανιστεί και η Αυξεντία προσπαθεί να τον ηρεμήσει: «Κι εγώ φοβάμαι παιδί μου μήπως συμβεί κάτι κακό, αλλά ο Παντοδύναμος θα βάλει το χέρι του και όλα θα πάνε καλά», τον καθησυχάζει.

Ο Γεράσιμος όμως είναι θυμωμένος: «Είμαστε σίγουροι πως ο Πέτρος δεν έκλεψε την Ελισάβετ; Συνέχεια την ενοχλούσε και μπορεί να την παγίδευσε και να την παρέσυρε εκείνος κάπου», λέει και η Αυξεντία τον μαλώνει: «Τι λόγια είναι αυτά παιδί μου; Αμαρτία! Ο θυμός σου δεν σε αφήνει να σκεφτείς καθαρά». Και τότε εκείνος νιώθοντας πως χάνει την Ελισάβετ, αποκαλύπτει στην Αυξεντία τον έρωτά του για την κοπέλα: «Την αγαπάω την Ελισάβετ και βλέπω πως τη χάνω! Τόσα χρόνια ήλπιζα πως θα την κέρδιζα, αλλά ήρθε αυτός ο μορφονιός και τρελαίνομαι στην ιδέα πως νιώθει κάτι για εκείνον».

Ο Σταυρίνος παίρνει τη μεγάλη απόφαση να κάνει την εγχείρηση που θα τον κάνει να περπατήσει, ενώ ο κλοιός γύρω από τον Βίκο αρχίζει να σφίγγει. Ακόμα και η Κύρα τον κατηγορεί ευθέως πως εκείνος ευθύνεται για την εξαφάνιση του εγγονού της: «Εφτασες ως εκεί να κάνεις κακό στον εγγονό μου; Λέγε πού είναι ο Πέτρος; Τι του έκανες;», τον ρωτάει και εκείνος αρνείται πως έχει κάποια ανάμειξη.

Τρίτη 24/1

Η Πολυξένη βλέπει μια πλευρά του Λευτέρη που δεν γνώριζε ότι υπάρχει και σοκάρεται με την απόφαση που εκείνος παίρνει για τη σχέση τους. Στην Πάτρα, ο Λουκάς αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο Παράσχος παίζει διπλό παιχνίδι και το λέει στον θείο του. Ο Παράσχος προσπαθεί να πείσει τον Θέμη ότι οι υποψίες είναι αβάσιμες: «Δεν σου έχω δώσει ποτέ τέτοιο δικαίωμα, ο ανιψιός σου μάλλον κοιτάζει να πάρει τη θέση μου και θα το κάνει με κάθε τρόπο». Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, ο απαγωγέας ανοίγει την αποθήκη και σημαδεύει την Ελισάβετ με το όπλο του. Ο Πέτρος μπαίνει μπροστά να τη σώσει και τελικά τρώει εκείνος τη σφαίρα. Δυνατό spoiler έδωσε και η Κατερίνα Μαούτσου.

Μαύρο Ρόδο εξελίξεις εβδομάδας

Τετάρτη 25/1

Η Ελισάβετ ουρλιάζει και τρέχει κοντά στον Πέτρο που έφαγε σφαίρα: «Κρατήσου, θα γίνεις καλά! Σε παρακαλώ», του λέει και κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει ζωντανό.

Απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, κλειδωμένοι, με ελάχιστη τροφή και νερό, αγωνιούν για τη ζωή τους, όμως η περιπέτεια και ο εγκλεισμός τούς φέρνει ακόμα πιο κοντά. Ο Βίκος και Θέμης αγωνίζονται για το ποιος θα φτάσει πρώτος στον απαγωγέα. Και ο πρώτος έχει κάθε λόγο να το κάνει καθώς αν ο απαγωγέας συλληφθεί, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τον «καρφώσει» στην αστυνομία σαν ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της Αγγελικής. Παράλληλα, η Θάλεια μαζεύει όλο και περισσότερα στοιχεία εις βάρος του Βίκου, ενώ τα σχέδια και οι παγίδες της Κασσιανής φέρνουν σε δύσκολη θέση την ηγουμένη.

Ο Θέμης βρίσκεται σε απόγνωση και στην προσπάθειά του να βρει τον δολοφόνο της Αγγελικής και να ανακαλύψει πού βρίσκεται ο Πέτρος και η Ελισάβετ, θα ζητήσει τη βοήθεια του Βίκου: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ερχόταν ποτέ αυτή η στιγμή, αλλά χρειάζομαι τη βοήθειά σου να βρω τον γιο μου», είναι τα λόγια του. Ο Βίκος τον σημαδεύει με το όπλο του: «Πόσο εύκολο θα μου ήταν τώρα να πατήσω τη σκανδάλη και να δω τα μυαλά σου σκορπισμένα παντού», λέει και τραβάει το όπλο: «Ομως θα σε βοηθήσω! Μαζί θα βρούμε ποιος το έκανε αυτό».

Πέμπτη 26/1

Μετά από πολλές μέρες, η πόρτα της αποθήκης που βρίσκονται φυλακισμένοι η Ελισάβετ και ο Πέτρος, επιτέλους ανοίγει. Ομως η κατάσταση της υγείας του νεαρού έχει επιδεινωθεί. Μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο και οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να τον σώσουν. Σε μια άλλη αποθήκη, ο Θέμης αδημονεί για να βρεθεί επιτέλους με τον απαγωγέα, αλλά ο Βίκος καταφτάνει πρώτος, με σκοπό να πάρει την εκδίκησή του και φροντίζει να σκοτώσει τον δολοφόνο. Ετσι ο Θέμης τον βρίσκει νεκρό χωρίς να πάρει τις απαντήσεις που θέλει.

Το κινητό του χτυπάει και τον ενημερώνουν για τον εντοπισμό και τον τραυματισμό του Πέτρου: «Πώς είναι; Ζει;», ρωτάει και ο Παράσχος του λέει: «Τον πυροβόλησαν! Είναι πολύ σοβαρά». Εκείνος τρέχει στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται μαζεμένη όλη η οικογένεια Καστρινού και αγωνιά. Εκεί βρίσκεται και η Ελισάβετ που δεν θέλει να φύγει από το πλευρό του Πέτρου. Στο μοναστήρι, η ηγουμένη αποφασίζει να μιλήσει στην Αυξεντία για την προηγούμενη ζωή της και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει την Κασσιανή πρόσωπο με πρόσωπο.

Ο Γεράσιμος που μαθαίνει πως βρέθηκε η Ελισάβετ, πηγαίνει στην Πάτρα για να τη συναντήσει και να τη φέρει πίσω. «Τρελάθηκα από την αγωνία μου, είσαι καλά;», τη ρωτάει και εκείνη του λέει: «Καλά είμαι! Πυροβόλησαν τον Πέτρο και είναι σοβαρά. Μπήκε μπροστά να με σώσει». «Μακάρι να πάνε όλα καλά! Πάμε να φύγουμε, σε περιμένουν στο μοναστήρι, είναι η οικογένειά του εδώ», της λέει, όμως η Ελισάβετ αρνείται: «Δεν πρόκειται να φύγω αν δεν δω τον Πέτρο». Και αυτό είναι μαχαιριά στην καρδιά του Γεράσιμου…