"Βόμβα" για τον Σασμό - Η απόφαση που πήρε ο ALPHA

Τι συμβαίνει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2021 μέχρι και σήμερα, ο Σασμός προβάλλεται με τεράστια επιτυχία μέσα από τη συχνότητα του ALPHA. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μίνωας» το 2019 και οι εξελίξεις του έχουν καθηλώσει τους τηλεθεατές.

Πολλά έχουν ακουστεί για τρίτο κύκλο και όπως φαίνονται ισχύουν. Σύμφωνα με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει θα υπάρξει και τρίτος κύκλος ωστόσο με συγκεκριμένα πρόσωπα, καθώς ορισμένοι πρωταγωνιστές δεν θέλουν να συνεχίσουν.

Η απόφαση του ALPHA για τον Σασμό

Η νέα απόφαση όμως που πήρε ο ALPHA για τον Σασμό δεν αφορά τη συνέχεια του, αλλά την προβολή του. Μέχρι στιγμές προβαλλόταν από Δευτέρα έως Τετάρτη στον αέρα του σταθμού, ωστόσο από αύριο Δευτέρα 22/1 θα προβάλλεται μέχρι και την Παρασκευή.

Δείτε επίσης ένα πρωτοφανές περιστατικό: Ο Ορφέας Αυγουστίδης αποκάλυψε το τέλος του Σασμού σε μια πρόταση 7 λέξεων

Σασμός

Οι εξελίξεις της εβδομάδας 23/1 έως 27/9 στον Σασμό του ALPHA

Δευτέρα 23/1

Η ζωή του Αντώνη διαρκώς κινδυνεύει και το γεγονός αυτό πέφτει κατ’ επανάληψη στην αντίληψη της Μαρίνας. Οσο κι αν του λέει να προσέχει και να φυλάγεται ακόμα και όταν είναι εκτός υπηρεσίας, δεν μπορεί να ησυχάσει. «Μου σκότωσαν τον Μάρκο, δεν θα αντέξω να ζήσω ξανά τον ίδιο πόνο με εσένα. Δεν το αντέχω άλλο, Αντώνη, να φεύγεις το πρωί και να αναρωτιέμαι για το αν θα σε δω ξανά το απόγευμα», του λέει. Εκείνος όμως, πιο ψύχραιμος, της απαντά πως δεν υπάρχει λόγος να φοβάται και πως σύντομα θα βρει μια λύση που θα την ικανοποιεί. Και όντως, λίγες ημέρες αργότερα μιλά στη γυναίκα της ζωής του για την πρόταση που του έκαναν.

Οταν όμως της εξηγεί πως η μετάθεση που κανόνισε η Αιμιλία για εκείνον είναι στην Αθήνα, η γυναίκα απέναντί του ταράζεται περισσότερο. «Φυσικά θέλω το καλό σου. Θέλω να ξέρω πως είσαι καλά, όμως τι μου ζητάς; Να αφήσω την κόρη μου, το εγγόνι μου και τη μάνα πίσω μου; Ξέρεις κι εσύ καλά πως το τελευταίο διάστημα όλοι είμαστε αναστατωμένοι», του εξηγεί και συγκεκριμένα του θυμίζει τον πόλεμο που δέχεται η Αργυρώ από τον Σταύρο. Ο Αντώνης όμως για μια ακόμη φορά θα την καθησυχάσει λέγοντάς της πως αφενός δεν θα πάνε και στην άλλη άκρη του κόσμου και αφετέρου, όποια στιγμή το επιθυμεί θα έρχεται στην Ανω Ποριά για να βλέπει τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Η Μαρίνα πρέπει λοιπόν να πάρει μια σημαντική απόφαση για τη σχέση της με τον Αντώνη. Δεν μπορεί όμως να μην το συζητήσει με τη γιαγιά Ειρήνη και τη μοναδική της φίλη, την Κατερίνα, αν και είναι σίγουρη πως και οι δύο θα τη συμβουλέψουν να ακολουθήσει τον άντρα που της έχει σταθεί όσο κανένας. Ο Μαθιός αντιμετωπίζει τον Ευθύμη, ενώ ο Νικηφόρος αρχίζει να αμφιβάλλει για τη Νάντια. Η Θοδώρα ενοχλείται από τη στάση του Λευτέρη απέναντι στη Νάντια, ενώ ο Παύλος μαθαίνει τι έκανε ο Παντελής. «Γιατί δεν μου μίλησες ποτέ; Γιατί σήκωσες μόνος σου στις πλάτες σου ένα τόσο βαρύ φορτίο; Είμαστε ή όχι οικογένεια; Κι εγώ θα μπορούσα να σε βοηθήσω οικονομικά αλλά προτίμησες να κάνεις του κεφαλιού σου. Ο Ευθύμης είναι φίλος μου αλλά θα σε συμβούλευα να μην έχει δοσοληψίες ο γιος σου μαζί του», θα του επισημάνει ο Παύλος, αλλά ο Παντελής θα έχει σκυμμένο το κεφάλι του. Ο Ευθύμης αποκαλύπτει στην Αιμιλία το μυστικό τού Παύλου.

Τρίτη 24/1

Ο Σταύρος υποβάλλει μήνυση στον Αστέρη, που αρνείται να χρησιμοποιήσει τον εκβιασμό του για ελαφρυντικό, για να μην εκθέσει την Αργυρώ. Την ίδια στιγμή ο Ευθύμης κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη για τον Παύλο στην Αιμιλία, η οποία μένει εμβρόντητη. Παράλληλα η Αννα παίρνει μια κρίσιμη απόφαση για τον γάμο της. Μαζεύει τα πράγματά της και φεύγει από το σπίτι, αφήνοντας μόνο τον Παντελή που δεν έχει ιδέα πού θα βρίσκεται και ακόμα περισσότερο τι θα λέει στο καφενείο για να καλύψει τη φυγή της.

Στο μεταξύ, η Καλλιόπη -που βλέπει πόσο ζεστά έχει πάρει η Βασιλική το θέμα της Νάντιας- συνεννοείται με τον Μαθιό να το ψάξουν περισσότερο. «Ψάξε, κοπέλι μου, λίγο το βιος της κοπέλας αυτής. Πολύ απότομα μπήκε στην οικογένειά μας και δεν μου γιομίζει το μάτι. Δεν μπορεί τυχαία να έφτασε στο κατώφλι μας», του λέει και εκείνος της υπόσχεται να το ερευνήσει λίγο περισσότερο. Λίγο αργότερα, ο Λευτέρης φτάνει στα όριά του, ενώ η Τζένη παίζει το τελευταίο της χαρτί με τον Νικηφόρο. Του ζητάει να βρεθούν και όταν εκείνος εμφανίζεται μπροστά της, του αποκαλύπτει πως είναι έγκυος. «Τι έγινε λέει; Από πότε είσαι έγκυος; Γιατί δεν μου το είπες νωρίτερα;», την κατακεραυνώνει.

Η Τζένη δεν ξέρει τι να του απαντήσει, αλλά την ίδια στιγμή είναι αποφασισμένη να τον κρατήσει στη ζωή της με κάθε κόστος. Στο μεταξύ εκείνος έχει αρχίσει να αγχώνεται με την τροπή που θα πάρει η ζωή του αν η πρώην κοπέλα του αποφασίσει να κρατήσει το παιδί του. «Εχεις πάει στον γιατρό; Θέλεις να πάμε μαζί; Φαντάζομαι πως αρχικά θα πρέπει να κάνεις κάποιες εξετάσεις για να σιγουρευτείς πως η εγκυμοσύνη σου εξελίσσεται ομαλά», της λέει αλλά και πάλι δεν βρίσκει λόγια να του πει. Δείχνει να τα έχει χαμένα από τη συμπεριφορά του. Εκείνος πάντως ανυπομονεί να μιλήσει στη Βασιλική και τον Μαθιό για τις εξελίξεις αυτές που κανένας δεν περίμενε.

Τετάρτη 25/1

Ο Ευθύμης ζητά από τον Μαθιό τα χρωστούμενα του Στεφανή. «Ηταν ξάδελφός σου και η αλήθεια είναι πως πολλές φορές μου είχε ζητήσει χρήματα. Μια για τα χωράφια, μια για το σπίτι του. Δεν είμαι τράπεζα, Μαθιό, και κάποιος έστω και αργά θα πρέπει να μου ξεπληρώσει όλα αυτά τα χρήματα», του εξηγεί. Ο Μαθιός ταράζεται που ανακαλύπτει τις συναναστροφές του ξαδέλφου του, ενώ η Καλλιόπη μαθαίνει για τον καβγά του Αστέρη με τον Σταύρο και τη ζώνουν τα φίδια.

Η Αργυρώ παλεύει για το αν πρέπει να πει την αλήθεια στον Αστέρη για τον Πετρή και η Μαρίνα την ενθαρρύνει, όπως και η γιαγιά Ειρήνη. «Είναι δικαίωμά του να ξέρει και καλύτερα είναι να το μάθει τώρα. Δύο χρόνια τώρα αγνοεί την ύπαρξη του παιδιού του και θα πληγωθεί πολύ όταν μάθει την αλήθεια. Σου έχει σταθεί ο άντρας αυτός, Αργυρώ, και το λιγότερο που μπορείς να του κάνεις είναι να του μιλήσεις για το παιδί που στερήθηκε αυτά τα χρόνια. Το παιδί σας», της τονίζει η μητέρα της. Ομως η Ασπα έχει εντελώς αντίθετη άποψη. Της εξηγεί πως το καλύτερο για όλους θα είναι να μη μάθει ποτέ την αλήθεια. Ξέρει πως μόνο έτσι οι δυο τους θα κρατηθούν σε απόσταση.

Η Νάντια δέχεται μια αναπάντεχη πρόταση από τη Βασιλική και ξαφνιάζει τον Μαθιό και τον Νικηφόρο που δεν ξέρει τι να κάνει μετά την αποκάλυψη της Τζένης. «Τι είδους αστείο είναι αυτό που μου κάνεις, μητέρα;», τη ρωτά και συνεχίζει: «Για ποιο λόγο της είπες να έρθει να μείνει μαζί μας; Δεν έχουμε καμία συγγενική σχέση μαζί της, γνωρίζεις ότι έχω αρχίσει να τρέφω συναισθήματα και εσύ με φέρνεις σε δύσκολη θέση. Ποιος ξέρει τι θα βάλει με το μυαλό της τώρα η Τζένη. Ξεχνάς αλήθεια ότι εκείνη έχει μέσα της το παιδί μου και όπως και να έχει θα πρέπει να σταθώ στο πλευρό της;», καταλήγει.

Η Βασιλική τού εξηγεί με καλή διάθεση πως οφείλει να βοηθήσει ένα κορίτσι που είναι μόνο στη ζωή και έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από την κοινωνία. Και πάλι όμως δεν συμμερίζεται την απόφασή της να μείνει στο σπίτι τους. Ο Παύλος και η Αιμιλία έρχονται κοντά μετά την αποκάλυψη του Ευθύμη, ενώ η Αννα φέρνει οικογενειακό κλίμα στο σπίτι τού Λευτέρη και της Θοδώρας όσο ο Παντελής προσπαθεί να καλύψει την απουσία της στο χωριό.

Επίσης θα δούμε σπαραγμό για τον μικρό Πετρό - Η Αργυρώ πενθεί!

Σασμός εξελίξεις εβδομάδας

Πέμπτη 26/1

Ο Σταύρος έχει δεύτερες σκέψεις για τις αποφάσεις του, ενώ ο Αστέρης συναντά τον Ευθύμη για το χρέος του Στεφανή. Ο Μαθιός ανακαλύπτει τις παράνομες δουλειές του Στεφανή. Τα δύο αδέλφια πρέπει να πάρουν μια απόφαση. Τελικά αποφασίζουν να δώσουν ένα μέρος των χρημάτων που χρώσταγε ο ξάδελφός τους για να κλείσουν το στόμα του Ευθύμη αλλά και να μη μάθει τίποτα η Καλλιόπη και στενοχωρηθεί. Η Αιμιλία αποφασίζει να πάει να βρει τον Δημήτρη στην Αθήνα, ενώ ο παπάς συμβουλεύει τον Παύλο να είναι ειλικρινής απέναντί της. Η Μαρίνα παίρνει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή της και τις ανακοινώνει σε όλους. «Το ήξερα μαμά ότι θα το κάνεις.

Η θέση σου άλλωστε είναι δίπλα του. Ο Αντώνης σε χρειάζεται κι εσύ επίσης εκείνον. Ελπίζω η ζωή στην Αθήνα να σου αρέσει αλλά να μην ξεχάσεις και τον μικρό Πετράκη σου», της λέει συγκινημένη η Αργυρώ και η Μαρίνα τη σφίγγει στην αγκαλιά της με τύψεις ακόμα που θα την αφήσει και θα φύγει. Η Ασπα, μετά την απόφαση της Μαρίνας, νιώθει παρείσακτη στην οικογένεια γιατί ξέρει πως η Αργυρώ θα καταλήξει μοιραία με τον Αστέρη, γεγονός που θα σημαίνει ότι δεν έχει πλέον θέση στο σπίτι της οικογένειας. Η γιαγιά προσπαθεί να της αλλάξει γνώμη.

Λίγο αργότερα, ο Λευτέρης έχει μια μυστική συνάντηση ψάχνοντας το παρελθόν του Ευθύμη, ενώ ο Μαθιός επισκέπτεται τον Σταύρο. Ο Μανόλης με τον Νικηφόρο ξεκινάνε τα θερμοκήπια αλλά το θέμα της Νάντιας είναι αγκάθι μεταξύ τους. Ο Παντελής περνά δύσκολα χωρίς την Αννα, ενώ η Κατερίνα μεσολαβεί να τα βρει ξανά το ζεύγος Αγγελάκη. Η Σοφία ενοχλείται από την ύποπτη συμπεριφορά του Τάσου που κάτι της κρύβει.

Παρασκευή 27/1

Η Στέλλα ζητά από τον Αστέρη να μάθει τι κρύβει ο Τόλης, ενώ η Αργυρώ μοιάζει ανακουφισμένη από την απόφαση του Σταύρου να της δώσει τελικά το διαζύγιο. «Χαίρομαι πολύ για εσένα. Πρώτα απ’ όλα που θα έχεις την επιμέλεια του παιδιού σου που ξέρω πόσο αγαπάς και που θα ξεκινήσεις τώρα τη ζωή σου όπως την θες εσύ», θα της πει ο Αστέρης όταν του ανακοινώσει τα καλά νέα. Ο Λευτέρης μαθαίνει για το παρελθόν του Φαρμάκη και της Ρέας από τον πατέρα της, ενώ οι υποψίες του Αντώνη για τους λόγους που οδήγησαν στη μετάθεσή του, πυκνώνουν. Ο Μανόλης αντιμετωπίζει στα ίσια τον Νικηφόρο, ζητώντας του τον λόγο για τη Νάντια.

Η πρώην κοπέλα του Νικηφόρου είπε ότι θα κάνει τα πάντα για να συνεχίσει να είναι μαζί του και το απέδειξε. Για να μην τον χάσει και βλέποντάς τον να περιτριγυρίζει τη Νάντια, του είπε ότι είναι έγκυος, όμως σύντομα θα διαπιστώσει πως το ίδιο της το ψέμα είναι θηλιά στον λαιμό της. Μιλά με τον Μανόλη προκειμένου να τη βοηθήσει να ξεφύγει από την ίδια της την παγίδα, όμως πλέον είναι αργά και το μόνο που της μένει να κάνει είναι να πει σε όλους την αλήθεια. Ξέρει όμως πως αυτό θα σήμαινε ότι θα χάσει οριστικά τον Νικηφόρο από τη ζωή της. Η εκδοχή να φύγει για την Αυστραλία και να βρεθεί ξανά στους γονείς της, ξαφνικά φαντάζει μια πολύ καλή ιδέα…