Γη της Ελιάς (1/2): «Πρόκειται για εγκληματική πράξη» - Σπαραγμός για το θάνατο του

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γη της Ελιάς (1/2): «Πρόκειται για εγκληματική πράξη» - Σπαραγμός για το θάνατο του

Συγκλονιστικές είναι οι σημερινές 1/2 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς. Ειδικά μετά το θάνατο του Γεράσιμου που θα αποδειχθεί εγκληματική ενέργεια, όλα θα αλλάξουν στις ζωές ορισμένων. Ο δολοφόνος στο τέλος θα αποκαλυφθεί (δείτε εδώ ποιος είναι).

Οι σημερινές 1/2 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Η Μαργαρίτα μαθαίνει από τον Λυκούργο και τη Χάιδω το τραγικό νέο για τον χαμό του Γεράσιμου και είναι συγκλονισμένη: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Γεράσιμος έφυγε τόσο άδικα», λέει. Στο μεταξύ όμως κάποια νέα στοιχεία στην υπόθεση ανατρέπουν τη θεωρία του ατυχήματος και η Δήμητρα αρχίζει να υποψιάζεται ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ενώ ο Μιχάλης αναλαμβάνει να το διερευνήσει.

Την ίδια ώρα, ο Χρήστος περνάει από ανακριτή και εισαγγελέα για τον θάνατο του Ηλία και η Εύα αγωνιά αν θα προφυλακιστεί ή όχι. Η Βασιλική εξακολουθεί να κρατά ψυχρή στάση απέναντι στον Φίλιππο, ενώ εκείνος έχει εξαφανιστεί μετά από συμβουλή του Στάθη, για να της ξυπνήσει το αίσθημα της ανασφάλειας. Ο Ισίδωρος αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα στο δημαρχείο, ενώ η Δήμητρα κάνει διάρρηξη στο σπίτι του Δημοσθένη και βρίσκει ένα βιβλιάριο τραπέζης το οποίο της κινεί την περιέργεια.

Η Μαργαρίτα αρνείται να πιστέψει πως ο θάνατος του Γεράσιμου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και η Αθηνά αναλαμβάνει να τη φιλοξενήσει για λίγες ημέρες στο σπίτι της, μέχρι να συνέλθει…

Ανάπηρος ο Φίλιππος; Το σοβαρό τροχαίο που του αλλάζει την ζωή

Μπορεί κάποιοι τηλεθεατές να «ξενέρωσαν» πριν λίγες ημέρες με την λεσβιακή σκηνή στη σειρά Γη τη Ελιάς (δείτε εδώ το βίντεο) και να άλλαξαν κανάλι αλλά όσοι είναι πιστοί φανατικοί θα σοκαριστούν με τα όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Μεταξητινού στο περιοδικό TiViSirial ο Φίλιππος, απελπισμένος, κάνει τα πάντα για φέρει πίσω τη Βασιλική.

Εκείνη μένει σταθερή στις αποφάσεις της, κάνοντας τον Φίλιππο να χάνει κάθε ελπίδα. Ο πόνος του αλλά και οι τύψεις που νιώθει τον πνίγουν, οδηγώντας τον στην καταστροφή.

Ο Φίλιππος μην έχοντας άλλη διέξοδο...και αφού έχει κάνει τα πάντα για να πείσει τη Βασιλική να γυρίσει κοντά του με το παιδί, αρχίζει να βγαίνει και να πίνει. Ενα βράδυ ο Φίλιππος έχει μεθύσει και ο Λεωνίδας τον βρίσκει σε κακά χάλια. Αμέσως τηλεφωνεί στον Στάθη: «Σε παρακαλώ, έλα να μαζέψουμε τον Φίλιππο, είναι σχεδόν λιπόθυμος από το ποτό», λέει στον Στάθη που τρέχει να το μαζέψει και μαζί με τον Λεωνίδα τον γυρίζουν στο σπίτι.

Η κατάσταση όμως έχει ξεφύγει και ο Φίλιππος κάθε βράδυ πίνει και κάθε βράδυ τον μαζεύουν τύφλα στο μεθύσι, ενώ ο Λεωνίδας με την Αννα τον βοηθούν να γυρίσει σπίτι: «Τι θα γίνει; Ρε συ Αννα, μίλα στη φίλη σου και κουμπάρα σου, όπως πάει θα πεθάνει», της τονίζει ο Λεωνίδας.

Και η κακιά στιγμή φτάνει! Ο Φίλιππος μεθά για μια ακόμη φορά, χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, πέφτει πάνω σε ένα δέντρο και τραυματίζεται σοβαρά. Μόλις τον βρίσκουν τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο και τηλεφωνούν στη Βασιλική: «Ο Φίλιππος έχει τραυματιστεί σοβαρά με το αυτοκίνητο. Επεσε μεθυσμένος πάνω σε ένα δέντρο», της λένε. Η είδηση του τροχαίου του Φίλιππου σοκάρει τη Βασιλική, η οποία κλαίγοντας και με τον φόβο για τη ζωή του τρέχει στο πλευρό του, ενώ η Ιουλία αναλαμβάνει χρέη νταντάς για το μωρό:

«Πήγαινε στον άντρα σου και μη νοιάζεσαι για τη μικρή, θα τη φροντίσω εγώ», την καθησυχάζει. Δίπλα του είναι και η Χάιδω, που τρέμει για την κατάσταση της υγείας του γιου της: «Παναγία μου, ας γίνει καλά το παιδί μου. Θα τρελαθώ αν πάθει κάτι ο Φίλιππος», ψελλίζει κλαίγοντας, ενώ η Βασιλική τρέμει ακόμα και στην ιδέα ότι ο Φίλιππος μπορεί να μη γίνει καλά. Μετά από ώρες μεγάλης αγωνίας ο Φίλιππος συνέρχεται και η Βασιλική λυγίζει από τις τύψεις:

«Εγώ φταίω, εγώ τον έφερα σ’ αυτή την κατάσταση», μονολογεί και στέκεται στο πλευρό του συνέχεια. Οπως είναι αναμενόμενο, μετά από όλα αυτά ο Φίλιππος και η Βασιλική μονιάζουν, αλλά ο Φίλιππος παρουσιάζει μούδιασμα στα πόδια προκαλώντας ανησυχία σε όλους: «Γιατρέ τι συμβαίνει; Γιατί μουδιάζουν τα πόδια του; Πείτε μας, υπάρχει πρόβλημα; Θα περπατήσει;», ρωτάνε η Χάιδω και η Βασιλική με αγωνία τον γιατρό. Ωστόσο ο γιατρός, συγκρατημένος μεν, τους καθησυχάζει:

Τροχαίο για τον Φίλιππο γη της ελιάς

«Θεωρώ ότι με τον καιρό το οίδημα θα υποχωρήσει και με τη σωστή αγωγή θα επανέλθει. Ββαια χρειάζεται χρόνο. Πρέπει να κάνετε υπομονή», τους συνιστά. Την ίδια ώρα ο Στάθης και η Ιουλία αναλαμβάνουν να κρατήσουν το μωρό της Βασιλικής όσο εκείνη βρίσκεται στο νοσοκομείο. Τότε, ο Στάθης συνειδητοποιεί πόσο τρυφερή μάνα θα μπορούσε να είχε γίνει η Ιουλία. Λίγο αργότερα η Βασιλική επιστρέφει στο σπίτι μαζί με τον Φίλιππο και περιμένουν να πάνε όλα καλύτερα με την υγεία του, χωρίς να ξέρουν πόσο σοβαρή μπορεί να είναι η κατάστασή του.

Η Μαρίνα συνεχίζει να επισκέπτεται γιατρούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει σαφείς απαντήσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Ο Μάνος, όμως, συνδυάζει γεγονότα και συνειδητοποιεί πως ένα από τα συμπτώματά της είναι και η απώλεια μνήμης. Προβληματισμένη όμως παραμένει και η Μαρίνα, η οποία συνεχίζει να πηγαίνει στους γιατρούς, χωρίς ωστόσο να βρίσκει τη λύση στο πρόβλημά της, καθώς οι εξετάσεις της βγαίνουν καθαρές. Την ίδια ώρα τα συμπτώματα της Μαρίνας συνεχίζονται προκαλώντας την ανησυχία της Μυρτάλης, η οποία δείχνει μια πιο ανθρώπινη πλευρά στον Μάνο, ενώ η Αντιγόνη συμβουλεύει τον Μάνο να πάει τη Μαρίνα για μαγνητική εγκεφάλου ώστε να διερευνήσουν κάθε πιθανή αιτία για το πρόβλημά της.