Γη της ελιάς: Θα «χτυπήσει» κόκκινο σε νούμερα τηλεθέασης το αποψινό 3/2 επεισόδιο - Η σοκαριστική αποκάλυψη

«Συγγνώμη για όλα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γη της ελιάς: Θα «χτυπήσει» κόκκινο σε νούμερα τηλεθέασης το αποψινό 3/2 επεισόδιο - Η σοκαριστική αποκάλυψη

Μετά την αποκάλυψη του Κούλλη Νικολάου για την «Γη της ελιάς» η αλήθεια είναι πως βλέπουμε τη σειρά με περισσότερη προσμονή (δείτε εδώ τι δήλωσε). Το κλείσιμο της εβδομάδας, δε, θα είναι ανατρεπτικό και το Youweekly.gr σας δίνει την δυνατότητα να πάρετε μια γεύση από το τι θα συμβεί στο αποψινό 3/2 επεισόδιο.

Τι θα συμβεί απόψε 3/2 στη Γη της Ελιάς

Μετά την αιματοχυσία η αστυνομία καταφτάνει στο σπίτι του Κεφάλα και η Σήμανση συγκεντρώνει στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος. Η λιποθυμία της Μαρίνας προκαλεί αναστάτωση και ο Μάνος με τον Ισίδωρο την αναγκάζουν να κλείσει ραντεβού για αξονική αυχένα.

Ο Χρήστος κρίνεται προφυλακιστέος και ο Λυκούργος προσπαθεί να τον βοηθήσει, ενώ ο Αλέξης βρίσκει την αφορμή που έψαχνε και απολύει τη Χρυσούλα, πιστεύοντας ότι αυτός κάνει πια κουμάντο στην ταβέρνα. Στο μεταξύ η Δήμητρα μπαίνει ξανά κρυφά στο σπίτι του Δημοσθένη και συνεχίζει την έρευνά της, για κακή της τύχη όμως ο Δημοσθένης επιστρέφει την ώρα που είναι εκείνη μέσα. Παράλληλα η Μαργαρίτα και η Χάιδω δίνουν κατάθεση, θέλοντας να βοηθήσουν την αστυνομία να εξιχνιάσει τον άδικο θάνατο του Γεράσιμου, ενώ η Αλκμήνη γίνεται έξαλλη όταν μαθαίνει από τη Μυρτάλη ότι η Αντωνία προσπαθεί να βρει δουλειά στο εργαστήριο. Τέλος, ένας φίλος του Κίμωνα έρχεται σε επαφή με τη Δήμητρα και της λέει: «Είμαι σίγουρος πως ο Κίμωνας δεν αυτοκτόνησε».

Τι θα δούμε την επόμενη εβδομάδα στη Γη της ελιάς (5-10/2)

Η Δήμητρα έρχεται σε επαφή με τον φίλο τού Κίμωνα και ψάχνει τα πάντα για να ξεσκεπάσει την αλήθεια αλλά και το κύκλωμα που πουλάει προστασία. Την ίδια στιγμή ο Λυκούργος δέχεται τις πρώτες απειλές, ενώ ο Φίλιππος μεθυσμένος πέφτει με το αυτοκίνητο πάνω σε ένα δέντρο και χτυπάει άσχημα.

Η Μαργαρίτα είναι συντετριμμένη από τον θάνατο του Γεράσιμου και μένει ακόμα στο σπίτι της Αθηνάς. Στο μεταξύ ο Αλέξης φροντίζει να της δείχνει το πιο γλυκό του πρόσωπο και παριστάνει ότι τη νοιάζεται και ότι ανησυχεί για το πένθος που βιώνει. Την ίδια στιγμή στην Αρεόπολη έρχεται ο Ανδρέας (Δημήτρης Φριτζελάς), ο κολλητός φίλος του Κίμωνα, και αποκαλύπτει στη Δήμητρα ενδιαφέροντα στοιχεία που εντείνουν τις υποψίες της. Η Ασπασία, από την άλλη, προσπαθεί να καταλάβει μέσα από τις μαρτυρίες του Ανδρέα τους λόγους που οδήγησαν τον γιο της στην αυτοκτονία.

Ο Λυκούργος αρχίζει την έρευνα για το κύκλωμα προστασίας

Ο Φίλιππος μεθάει και ο Λεωνίδας αναγκάζεται να τηλεφωνήσει στον Στάθη: «Ο Φίλιππος είναι χάλια, έχει μεθύσει, έλα να τον πάμε στο σπίτι, δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του», τον ενημερώνει. Στο μεταξύ η Αννα μιλά στον Λυκούργο για το κύκλωμα προστασίας στο καφενείο του Πότη: «Τα ίδια είχε και ο Πότης και από τότε που έγιναν αυτά στο μαγαζί, αναγκάστηκε να του πληρώνει κάθε μήνα για να έχει το κεφάλι του ήσυχο», του λέει και στη συνέχεια αναγνωρίζει από φωτογραφίες τους δύο δράστες που εισέβαλαν στην ταβέρνα του Χρήστου: «Αυτοί είναι, τους θυμάμαι μια χαρά», υποστηρίζει. Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις ο Λυκούργος, αποφασισμένος να βγάλει τον Χρήστο από τη φυλακή, αρχίζει να κάνει προσωπική έρευνα για τα κυκλώματα προστασίας, γεγονός που ανησυχεί πολύ τη Χάιδω: «Χριστιανέ μου, τι κάνεις; Αυτοί είναι επικίνδυνοι, άσε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και κάτσε στα αυγά σου», του τονίζει.

Η Δήμητρα γίνεται ξανά… Ράινα

Η Δήμητρα μαθαίνει ότι ο τύπος που είχε ρίξει το χάπι του βιασμού στο ποτό της Βασιλικής, κυκλοφορεί πάλι στα μπαρ και συνεχίζει τη δράση του. Ετσι αποφασίζει να υποδυθεί πάλι τη Ράινα για να τον πιάσει στα πράσα και οργανώνει την επιχείρηση με τους άλλους δύο αστυνομικούς, τον Στράτο και τον Βαγιάκο. Την ίδια στιγμή ο Φίλιππος συνεχίζει να πίνει κάθε βράδυ και τον μαζεύουν ημιλιπόθυμο ο Λεωνίδας με την Αννα για να γυρίσει σπίτι. Παράλληλα η Δήμητρα μιλάει στον Κουράκο για τις υποψίες της σχετικά με την εταιρεία του Δημοσθένη: «Εδώ υπάρχουν μαύρα χρήματα, ίσως κάποιος από τους ανταγωνιστές του ή κάποιος που του χρωστούσε να έκανε αυτό στον Κίμωνα», του επισημαίνει, χωρίς να πηγαίνει το μυαλό της στα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα. Λίγο αργότερα η Δήμητρα με τον Κουράκο συναντούν τον εισαγγελέα, ο οποίος τους αναθέτει να ξεκινήσουν μεγάλη έρευνα: «Αρχίστε άμεσα με τα κυκλώματα που πουλούν προστασία στα μαγαζιά της περιοχής», τους λέει.

Ο Φίλιππος παθαίνει σοβαρό τροχαίο

Ο Φίλιππος μεθά για μια ακόμη φορά, χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και πέφτει πάνω σε ένα δέντρο. Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρεται στο νοσοκομείο και ειδοποιούνται οι συγγενείς του. Η είδηση του τροχαίου του Φίλιππου φτάνει και στη Βασιλική, η οποία σοκαρισμένη κλαίει: «Εγώ φταίω! Παναγία μου, ας είναι καλά», μονολογεί και τρέχει στο πλευρό του, ενώ η Ιουλία αναλαμβάνει χρέη νταντάς για το μωρό: «Βασιλική μου, πήγαινε στον Φίλιππο και μη σε νοιάζει, εγώ είμαι εδώ, θα την προσέχω σαν τα μάτια μου», την καθησυχάζει. Η Χάιδω τρέμει κι αυτή για την κατάσταση της υγείας του γιου της, ενώ ο Λυκούργος έχει γίνει χίλια κομμάτια, καθώς παράλληλα τρέχει και την έρευνα για την υπόθεση του Χρήστου. Στο μεταξύ η συμμορία αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του και αρχίζει τις απειλές, αλλά ο Λυκούργος είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους. Οι Βρεττάκοι κάνουν προσφορά στον Μιχάλη για την αγορά του ελαιώνα του, αλλά εκείνος βρίσκει το ποσό χαμηλό. Η Αθηνά αναλαμβάνει να κάνει τις διαπραγματεύσεις, ενώ την ίδια ώρα η Μαργαρίτα την πιέζει να δώσει μια ευκαιρία στον εισαγγελέα.

Η Μαρίνα έχει απώλεια μνήμης

Η Μαρίνα έχει απώλεια μνήμης Γη της ελιάς

Η Μαρίνα συνεχίζει να επισκέπτεται γιατρούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει σαφείς απαντήσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Ο Μάνος, όμως, συνδυάζει γεγονότα και συνειδητοποιεί πως ένα από τα συμπτώματά της είναι και η απώλεια μνήμης. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης θορυβείται όταν βλέπει τη Δήμητρα να συνομιλεί με τον Ανδρέα, ενώ ο Φίλιππος συνέρχεται και η Βασιλική λυγίζει από τις τύψεις: «Αγάπη μου, εγώ φταίω, συγγνώμη», του λέει κλαίγοντας. Ο Φίλιππος την κοιτάζει στα μάτια με λατρεία: «Βασιλική μου, δεν φταις εσύ. Σ’ αγαπώ, μη μ’ αφήσεις ποτέ ξανά, δεν μπορώ ούτε στιγμή χωρίς εσένα», της ομολογεί και το ζευγάρι μονιάζει. Ωστόσο τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, καθώς ο Φίλιππος παρουσιάζει μούδιασμα στα πόδια προκαλώντας ανησυχία σε όλους: «Γιατρέ, τι συμβαίνει; Γιατί μουδιάζουν τα πόδια του;», ρωτάνε η Βασιλική με τη Χάιδω.

«Θεωρώ ότι είναι από το οίδημα, το οποίο θέλει χρόνο για να υποχωρήσει. Θα πάρει την κατάλληλη αγωγή, αλλά πρέπει να κάνετε υπομονή, δεν περνάει από τη μια μέρα στην άλλη», τους ενημερώνει ο γιατρός. Προβληματισμένη όμως παραμένει και η Μαρίνα, η οποία συνεχίζει να πηγαίνει στους γιατρούς, χωρίς ωστόσο να βρίσκει τη λύση στο πρόβλημά της, καθώς οι εξετάσεις της βγαίνουν καθαρές. Παράλληλα ο Στάθης και η Ιουλία αναλαμβάνουν να κρατήσουν το μωρό της Βασιλικής όσο εκείνη βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ ο Στάθης συνειδητοποιεί πόσο τρυφερή μάνα θα μπορούσε να είχε γίνει η Ιουλία. Στο μεταξύ ο Ισίδωρος συναντά την Αμαλία (Ευφροσύνη Κουτσουβέρη) και γίνεται η πρώτη επαφή πριν τον επίσημο διορισμό της ως γραμματέας του στο δημαρχείο.

Ο Πότης αποκαλύπτει τα ονόματα των νονών της νύχτας

Ο Λυκούργος πιέζει τον Πότη να του μιλήσει για τους νονούς της νύχτας, αλλά εκείνος φοβάται και το αποφεύγει. Οταν o Λυκούργος θα γυρίσει στο σπίτι, όμως, θα τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι τακτικές εκφοβισμού δεν πιάνουν στον Λυκούργο, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εξαρθρώσει το κύκλωμα των μπράβων που πήγαν να πουλήσουν προστασία στον Χρήστο. Στο μεταξύ η Αθηνά κλείνει τη συμφωνία με τον Μιχάλη για την πώληση του ελαιώνα του στον Ισίδωρο και τον Μάνο. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης προσπαθεί να «ψαρέψει» τη Δήμητρα: «Τι έλεγε ο Ανδρέας; Μήπως ήξερε κάτι; Μήπως ο Κίμωνας του είχε εξομολογηθεί κάτι που τον βασάνιζε;», τη ρωτάει. «Δεν ξέρω, δεν έχω συναντηθεί με τον φίλο του Κίμωνα», υποστηρίζει εκείνη. Αυτός όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι εκείνη ψεύδεται και του μπαίνουν ιδέες. Την ίδια ώρα τα συμπτώματα της Μαρίνας συνεχίζονται προκαλώντας την ανησυχία της Μυρτάλης, η οποία δείχνει μια πιο ανθρώπινη πλευρά στον Μάνο. Η Ιουλία καλεί την Ευτυχία για φαγητό κι εκείνη νιώθει τεράστια αμηχανία. Αργότερα θα εκφράσει την ταραχή της στην Αννα:

«Ηθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Δεν μπορώ άλλο Αννα, με πνίγουν οι τύψεις. Αφού δεν μπορώ να πάω να παραδοθώ, αποφάσισα να πάω να εξομολογηθώ στον παπά τον φόνο που έκανα», της λέει. Ο Λυκούργος «στριμώχνει» τον Πότη και του ζητάει για τελευταία φορά να αποκαλύψει τους μπράβους που του πουλούν προστασία. Ο Πότης, υπό την πίεση του Λυκούργου, ομολογεί τις επαφές που είχε με τους νονούς της νύχτας: «Κυρ-Λυκούργε μου, να σου πω κιόλας ότι συνεχίζω να τους πληρώνω. Μου έχουν πιει το αίμα, αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά», παραδέχεται.