Μαύρο Ρόδο: «Εγώ τον σκότωσα! Αρπαξα ένα ξύλο και τον χτύπησα ανελέητα» - Φρίκη για την Ελισάβετ

Οι εξελίξεις της νέας εβδομάδας από Δευτέρα 6/2 έως 9/2

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαύρο Ρόδο: «Εγώ τον σκότωσα! Αρπαξα ένα ξύλο και τον χτύπησα ανελέητα» - Φρίκη για την Ελισάβετ

Ο Γεράσιμος στην σειρά Μαύρο Ρόδο, κάνει μια αποκάλυψη στην Ελισάβετ που τη σοκάρει και την κρατάει δέσμια κοντά του, παίρνοντας την απόφαση να μείνει μακριά από τον Πέτρο. Η Αλεξία ολοένα και πιο συχνά συναντάει τον Βίκο, ενώ η Θάλεια βρίσκεται κοντά στο να τον ξεσκεπάσει.

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην σειρά του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Ο Γεράσιμος δεν μπορεί να διαχειριστεί ότι ο Πέτρος έχει επιστρέψει στο χωριό και η Ελισάβετ είναι πάλι μαζί του και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους χωρίσει: «Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψω να είναι μαζί του! Αν δεν την έχω εγώ, δεν θα την έχει κανείς», μονολογεί. Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης είναι στενοχωρημένος από τη συμπεριφορά της Αλεξίας, ενώ ο Θέμης διαπιστώνει με ανησυχία ότι η κόρη του φέρεται με διαφορετικό τρόπο πια και δυσκολεύεται να την αναγνωρίσει. «Αλεξία, τι σου συμβαίνει; Τι συμπεριφορά είναι αυτή;», τη ρωτάει και εκείνη εξαγριώνεται: «Σ’ έπιασε ο πόνος να μάθεις αν είμαι καλά! Παρατήστε με πια όλοι σας και αφήστε με στην ησυχία μου».

Ο Σταυρίνος δεν δείχνει καμία διάθεση και θέληση για να ξαναπερπατήσει, ενώ ο Μανώλης αποκαλύπτει στη γυναίκα του το μεγάλο μυστικό του γιου τους: «Ο γιος μας σκότωσε τον Διακοσάββα για να σώσει την Ελισάβετ. Μου το είπε ο ίδιος». Η Ευτυχία μένει άναυδη: «Το παιδί μας είναι φονιάς; Ακούς μωρέ τι μου λες;». Ο Βίκος και η Αλεξία αρχίζουν να συμπάσχουν για τον χαμό της Αγγελικής και έρχονται όλο και πιο κοντά: «Δεν έχω κανέναν άλλον άνθρωπο στον κόσμο, η Αγγελική μού έδωσε ζωή», παραδέχεται ο Βίκος στην Αλεξία, ενώ ο Θέμης πηγαίνει στη Γερακιανή να φέρει πίσω τον Πέτρο, ο οποίος ζητάει από την Ελισάβετ να πάρει εκείνη τις αποφάσεις για τη μεταξύ τους σχέση: «Μόνο μαζί σου θέλω να είμαι και ξέρω πως κι εσύ το θέλεις αυτό πολύ», αλλά εκείνη δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα εγκαταλείψει οριστικά τη ζωή στο μοναστήρι.

Ο Παναγιώτης συναντάει την Αλεξία και της ζητάει εξηγήσεις για τη συνάντησή της με τον Βίκο: «Σε είδα με τον Βίκο! Τι δουλειά έχεις εσύ μαζί του; Πού πας να μπλέξεις;», τη ρωτάει κι εκείνη απαντάει: «Παράτα με, ρε Παναγιώτη! Δεν θα δώσω σε κανέναν αναφορά πού πάω και με ποιον θα μιλάω».

Στη Γερακιανή, ο Θέμης μαθαίνει για την προκήρυξη του διαγωνισμού με τα κτήματα του μοναστηριού και δείχνει να ενδιαφέρεται. Ο Σαράντος ζητάει να μάθει την αλήθεια από την Ελισάβετ σε σχέση με τον πατέρα του, ενώ ο Σταυρίνος επιστρέφει στο χωριό μετά το χειρουργείο.

Ο Γεράσιμος, προκειμένου να χειριστεί την Ελισάβετ και να την κρατήσει δέσμια κοντά του και κυρίως μακριά από τον Πέτρο, της αποκαλύπτει ότι εκείνο το μοιραίο βράδυ που σκοτώθηκε ο Διακοσάββας ήταν και εκείνος εκεί. «Περνούσα τυχαία και σε είδα να τρέχεις φοβισμένη. Μπήκα στην αποθήκη να δω τι είχε και σε έκανε να φοβηθείς έτσι και είδα τον Διακοσάββα πεσμένο μέσα στα αίματα! Ξέρεις κάτι; Εγώ τον σκότωσα! Αρπαξα ένα ξύλο και τον χτύπησα ανελέητα ενώ με παρακαλούσε να τον βοηθήσω. Ολα αυτά για εσένα! Εβαψα τα χέρια μου με αίμα εξαιτίας σου. Κι εσύ μου γυρίζεις την πλάτη γι’ αυτόν τον Πέτρο», της ομολογεί και εκείνη δεν μπορεί να πιστέψει σε όσα ακούει και βρίσκεται σε φρικτή ψυχολογική κατάσταση.

Την ίδια ώρα, ο Λουκάς στήνει παγίδα στον Παράσχο για να ξεσκεπάσει τον διπλό ρόλο που παίζει, ενώ ο Παναγιώτης ενημερώνει τον Πέτρο αλλά και τον Θέμη για τις συναντήσεις της Αλεξίας με τον Βίκο (δείτε πως θα εξελιχθεί αυτή η σχέση).

Ο Θέμης απαιτεί εξηγήσεις, ενώ η κοπέλα τα βάζει με όλη της την οικογένεια για τις συναντήσεις της με τον Βίκο. Παράλληλα, η σχέση της με τον Παναγιώτη δεν φαίνεται να μπορεί να αντέξει και έτσι τον χωρίζει, ενώ βρίσκει αφορμές για να βρίσκεται μαζί με τον Βίκο, δίνοντάς του κομμάτια από το παρελθόν της Αγγελικής. Νέα στοιχεία θα πέσουν στα χέρια της Θάλειας, σε σχέση με τις παράνομες δοσοληψίες του Βίκου με τον Δαμαλά, που θεωρείται πρόσωπο υπεράνω υποψίας.

Μαύρο Ρόδο Βίκος Αλεξία σχέση

Η σχέση της Νατάσας με τον Παράσχο δεν έχει μέλλον, καθώς εκείνη δεν είναι διατεθειμένη να μη μάθει την αλήθεια για τα μυστικά του τηλεφωνήματα. Η Ελισάβετ πάει στην Πάτρα, όπου τηλεφωνεί στον Πέτρο και του ζητάει να συναντηθούν, έτοιμη να του ανακοινώσει την απόφαση που πήρε. «Δεν γίνεται να είμαστε μαζί! Λυπάμαι, συνέχισε εσύ τη ζωή σου όπως την έκανες τόσα χρόνια κι εγώ θα κάνω αυτό για το οποίο είμαι ταγμένη», του λέει αφήνοντας τον.

Η Φιλαρέτη παραιτείται της ηγουμενίας

Ο Γιώργος ανακαλύπτει την κράτηση της Κασσιανής στο κελί της και η ηγουμένη προσπαθεί να τον φέρει με το μέρος της με αντάλλαγμα την εκμετάλλευση κτημάτων της μονής. «Σκέφτηκα την πρότασή σου για τα κτήματα και μπορώ να μεσολαβήσω να πάρεις κάποια από αυτά», του λέει, αλλά εκείνος χαμογελάει: «Πώς και αλλάξατε γνώμη έτσι ξαφνικά; Μήπως φταίει το παρελθόν σας; Είναι αργά πια για να έρθουμε εμείς οι δύο σε συμφωνία. Αν δεν αφήσετε την Κασσιανή ελεύθερη θα φροντίσω τα δημοσιεύματα αυτά να κάνουν τον γύρο όλης της Πελοποννήσου».

Στο μεταξύ, ο μητροπολίτης ζητάει από την Κασσιανή να σταματήσει τις επαφές της με τον Μπόγρη, ενώ η ηγουμένη αρχίζει να φοβάται για την καθαίρεσή της μετά τις αποκαλύψεις για το παρελθόν της. Η ηγουμενία της κινδυνεύει και έτσι συγκαλεί ηγουμενοσυμβούλιο όπου η Φιλαρέτη αναλαμβάνει την ευθύνη της ανακοίνωσης των αλλαγών που χρειάζονται για να διασωθεί το μοναστήρι: «Είμαι η πρώτη που επιθυμώ τη σωστή λειτουργία του μοναστηριού μας και δεν μου αρέσει να επικρατεί η ασάφεια, γι’ αυτό και αποφάσισα να παραιτηθώ της ηγουμενίας».

Διαβάστε επίσης: «Η Κύρα δεν θα...» - Αποκλειστικό spoil για την σειρά Μαύρο Ρόδο

Η Κασσιανή δεν μπορεί πλέον να κρύψει τη χαρά της και είναι σίγουρη πως θα πάρει τη θέση της. Ομως υποψηφιότητα για τη θέση της ηγουμένης βάζει και η Αυξεντία, αλλά η Κασσιανή κάνει τα πάντα για να την αποτρέψει: «Κάνεις τεράστιο λάθος να τα βάλεις μαζί μου! Στη θέση σου θα σε συμβούλευα να κάνεις πίσω. Ούτε εσύ είσαι καθαρή για μια τέτοια θέση». Ετσι, η Αυξεντία αποσύρει την υποψηφιότητά της για ηγουμένη, αφήνοντας μοναδική υποψήφια την Κασσιανή.

Ο Θέμης υποψήφιος πατέρας της Ολγας

Στο μεταξύ, η Ολγα νιώθει θυμό μετά την απόρριψη του Λουκά, που δείχνει το ενδιαφέρον του για την αστυνόμο Θάλεια, και ξεσπάει στη μητέρα της. Οι σχέσεις τους βρίσκονται πια σε τεντωμένο σκοινί καθώς η Ολγα απαιτεί από τη μητέρα της να μάθει επιτέλους ποιος είναι ο βιολογικός της πατέρας. «Θέλω να μάθω ποιος είναι ο πατέρας μου κι έχω δικαίωμα να το μάθω, απαιτώ λοιπόν να μου πεις, αλλιώς ξέχνα με, δεν θα με δεις ποτέ ξανά! Μήπως είναι ο Καστρινός ο πατέρας μου και δεν μου το λες;», τη ρωτάει και η Πολυξένη δεν της απαντάει τίποτα.

Ο Θέμης βλέπει την Πολυξένη προβληματισμένη και εκείνη του λέει: «Η Ολγα θέλει να μάθει ποιος είναι ο πατέρας της. Με απείλησε πως δεν θα μου μιλήσει ποτέ ξανά αν δεν της το πω», και εκείνος απορεί: «Για ποιο λόγο δεν της το λες; Ποιος είναι;». Τότε εκείνη του σκάει τη βόμβα: «Δεν είμαι σίγουρη... Ισως να είσαι κι εσύ». Εκείνος σοκάρεται: «Τι θέλεις να πεις; Οτι μπορεί να είμαι εγώ; Τι τρελά πράγματα είναι αυτά;», της απαντάει κι εκείνη ισχυρίζεται: «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα...». Ο Θέμης τρελαίνεται στη σκέψη αυτή και ειδικά λόγω της σχέσης που είχαν ο Πέτρος με την Ολγα: «Μα καλά, τι μυαλό κουβαλάς; Μπορεί να είναι αδέλφια με τον Πέτρο κι εσύ τους άφηνες να τα έχουν;», αλλά η Πολυξένη του ξεκαθαρίζει: «Οταν έμαθα ότι είναι γιος σου έκανα τα πάντα για να τους χωρίσω».

Ο Θέμης δεν μπορεί να ηρεμήσει από αυτό που έμαθε και ζητάει από την Πολυξένη να κάνουν τεστ DNA. Στο μεταξύ, ο Λουκάς στραβώνει με τη Θάλεια που εξαφανίστηκε, γιατί εκείνη έχει φυγαδεύσει τον Γιαννακόπουλο. Ομως κάποιος την πιάνει στα πράσα να μιλά ως αστυνομικός!