Γη της Ελιάς: «Ξέρω τα πάντα και θα σε καταγγείλω στην αστυνομία» - Επιτέλους θα πληρώσει για όλους τους φόνους

Οι εξελίξεις της εβδομάδας στην επιτυχημένη σειρά του MEGA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γη της Ελιάς: «Ξέρω τα πάντα και θα σε καταγγείλω στην αστυνομία» - Επιτέλους θα πληρώσει για όλους τους φόνους

Στις εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς, Γη της Ελιάς, ο Αλέξης συνεχίζει να συμπεριφέρεται βίαια, ενώ η σχέση τού Κουράκου με την Ευτυχία αρχίζει να γίνεται γνωστή και τα κουτσομπολιά δίνουν και παίρνουν. Την ίδια ώρα, το μυστήριο με την υγεία της Μαρίνας συνεχίζεται, καθώς ναι μεν έχει έντονα συμπτώματα, αλλά οι εξετάσεις της όλες βγαίνουν καλές.

Οι εξελίξεις της νέας εβδομάδας στην σειρά του MEGA, Γη της Ελιάς

Κυριακή 19/2

Η Αννα πλευρίζει την Αναστασία με σκοπό να τη φέρει πιο κοντά στον Αποστόλη, θεωρώντας πως θα ήταν ταιριαστό ζευγάρι. Ωστόσο ο Λεωνίδας έχει αντίθετη άποψη: «Πας καλά, ρε Αννα; Τι κάνεις;», της λέει και η διαφωνία τους καταλήγει σε έναν μεγάλο καβγά. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης εξηγεί στην Ασπασία πως η περίοδος χάριτος, λόγω πένθους, έληξε: «Ασπασία, πάει τέλειωσε, απαιτώ να γίνουν τα πράγματα όπως πρώτα, το κατάλαβες;», της τονίζει, όμως εκείνη δεν είναι διατεθειμένη να πιεστεί: «Να γίνουν όπως πριν; Ακούς τι λες; Τι είναι ίδιο με πριν; Μπορείς να μου φέρεις πίσω τον γιο μου; Μόνο τότε θα γίνουν όλα όπως πριν», του απαντάει.

Η Αθηνά σοκάρεται από τη συμπεριφορά του Αλέξη απέναντι στη Μαργαρίτα, ενώ την ίδια ώρα χτυπάει το τηλέφωνο και μια άγνωστη γυναικεία φωνή απειλεί τον Αλέξη: «Ξέρω τα πάντα και θα σε καταγγείλω στην αστυνομία» και εκείνος πανικοβάλλεται. Στο μεταξύ οι τελευταίες εξετάσεις της Μαρίνας βγαίνουν καθαρές και το πρόβλημα για μια ακόμη φορά δεν εντοπίζεται.

Διαβάστε επίσης: Την παρατάει σύξυλη λίγο πριν το γάμο και τα φτιάχνει με άλλη

Δευτέρα 20/2

«Δεν μπορώ να καταλάβω. Σίγουρα θα πρέπει να κάνεις και κάποιες άλλες εξετάσεις για να έχουμε μια πλήρη εικόνα», της λέει η Αντιγόνη, αλλά η Μαρίνα ούτε που να το ακούσει: «Δεν πρόκειται να κάνω τίποτα. Εχω πάει σε όλους τους γιατρούς, τέλος!», της ξεκαθαρίζει και αυτή τη φορά είναι ανένδοτη, ενώ τα συμπτώματά της χειροτερεύουν.

Παράλληλα η Ιουλία εκφράζει στη Μυρτάλη τις ανησυχίες της για τη σχέση της με τον Αλέξη: «Δεν μου φαίνεται και τόσο σόι ο γιός της Μαργαρίτας. Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι έχεις κάνει λάθος επιλογή», ισχυρίζεται και η Μυρτάλη δεν συμμερίζεται τη γνώμη της και μάλιστα την αντιμετωπίζει σχεδόν επιθετικά: «Δεν σε ρώτησα Ιουλία και δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σου», της απαντάει. Στο μεταξύ η Αννα και ο Λεωνίδας, μετά τον καβγά τους για τον Αποστόλη, τελικά χωρίζουν, ενώ η Βασιλική παρατηρεί ότι ο Φίλιππος έρχεται όλο και πιο κοντά με την Ειρήνη και δείχνει να νοιάζεται για εκείνη.

Η Μαργαρίτα συγκρούεται πολύ έντονα με τον Αλέξη και, όταν αυτός δεν αποδέχεται τους όρους της, τον πετάει έξω από το σπίτι: «Φύγε και μην ξαναπατήσεις εδώ μέσα. 'Η θα συμμαζευτείς ή ξέχασέ με», του λέει.

Διαβάστε επίσης: Σούπερ αποκλειστικό - Λίγο πριν το τέλος της σειράς παντρεύονται

Τρίτη 21/2

Την ίδια ώρα ο Κουράκος γίνεται έξαλλος όταν βλέπει τον Βαγιάκο να φλερτάρει την Ευτυχία και δηλώνει πλέον έτοιμος να επισημοποιήσει τη σχέση τους: «Ευτυχία, δεν θέλω να κρυβόμαστε. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, μπορούμε να προχωρήσουμε και επισημοποιήσουμε τη σχέση μας», είναι τα λόγια του, αλλά εκείνη είναι διστακτική. Την ίδια στιγμή, κάποιος προσπαθεί να διαρρήξει το σπίτι της Αρετής μέσα στη νύχτα κι εκείνη παίρνει την καραμπίνα και τον πυροβολεί. Για κακή της τύχη, όμως, τραυματίζει έναν περαστικό, ο οποίος την επόμενη μέρα πηγαίνει στο τμήμα και κάνει καταγγελία.

Παράλληλα ο Πότης επιβεβαιώνει τις φήμες, δείχνοντας στον Στάθη φωτογραφία που δείχνει ότι η Ειρήνη πηγαίνει σχολείο στη Σπάρτη: «Για να μη λέτε ότι λέω ό,τι να ’ναι. Ορίστε, στο σχολείο πηγαίνει η ανιψιά σου, κυρ Στάθη», του λέει και ο Στάθης δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αυτό το ψέμα.

Η Ευτυχία και ο Κουράκος κάνουν βόλτα στο δάσος και φτάνουν στο σημείο όπου ανακαλύφθηκε το πτώμα του Ανέστη. Εκείνη τη στιγμή, η Ευτυχία αναστατώνεται και η ταραχή της είναι έκδηλη: «Τι έπαθες; δεν είσαι καλά;», τη ρωτάει ο Γιώργης και η Ευτυχία τρέμοντας του απαντάει: «Σε παρακαλώ, θέλω να γυρίσουμε. Ναι, μάλλον είμαι πολύ κουρασμένη». Αργότερα, η κρυφή τους σχέση φανερώνεται, όταν ο Πότης ανακαλύπτει ότι είναι κανονικά μαζί, αφού βλέπει τις φωτογραφίες από τη Ρώμη και μένει άναυδος,

Διαβάστε επίσης: Άλλος έπρεπε να πεθάνει κι άλλος έφαγε την σφαίρα τελικά - Σοκαριστικό αποκλειστικό για την Γη της Ελιάς

Πέμπτη 23/2

«Αστυνόμε, τι έχουμε εδώ; Εσύ και με την Ευτυχία; Πότε, πώς;» , ρωτάει, αλλά ο Κουράκος δεν του δίνει και πολλά περιθώρια: «Πότη, ένα σου λέω. Μην τολμήσεις και πεις σε κανέναν γι’ αυτές τις φωτογραφίες που είδες στο κινητό μου, γιατί θα έχεις να κάνεις μαζί μου», του ξεκαθαρίζει και μάλιστα τον απειλεί προκειμένου να τον αναγκάσει να μην πει σε κανέναν τίποτα.

Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος πηγαίνει καλεσμένος για φαγητό στο σπίτι της Αμαλίας και αισθάνεται πολύ οικεία μαζί της, ενώ οι συζητήσεις τους δείχνουν ότι οι δυο τους έχουν πολλά κοινά. Την ίδια στιγμή η Αρετή πηγαίνει στο Τμήμα και έρχεται αντιμέτωπη με τον άνθρωπο που πυροβόλησε. «Σας λέω ότι δεν ήθελα να χτυπήσω τον άνθρωπο. Κατά λάθος έγινε. Πήγαν να μπουκάρουν στο σπίτι μου και φοβήθηκα. Ζητάω συγγνώμη», απολογείται. Τελικά η παρεξήγηση λύνεται, αλλά η Αρετή, επηρεασμένη από τη Χρυσούλα που της είχε πει ότι θα γνωρίσει ξαφνικά τον άντρα της ζωή της, βάζει άλλα πράγματα στο μυαλό της για τον άντρα που παραλίγο να σκοτώσει: «Μωρέ λες να έχει δίκιο η Χρυσούλα κι αυτός να είναι ο άντρας που θα βρεθεί στον δρόμο μου; Και είναι και κούκλος», μονολογεί και αρχίζει να τον γλυκοκοιτάζει.

Την ίδια ώρα η Αθηνά μιλά σκληρά στον Αλέξη για το γεγονός ότι σήκωσε το χέρι του στη Μαργαρίτα: «Αυτή γυναίκα έχει δώσει τη ζωή της για σένα. Ζει και αναπνέει μόνο για σένα. Θυσίασε τα πάντα, δεν ξανάφτιαξε τη ζωή της, δούλευε σαν σκυλί από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μη σου λείψει τίποτα κι εσύ; Πώς τόλμησες να κάνει κάτι τέτοιο στη μάνα σου; Αλέξη, πραγματικά δεν σε αναγνωρίζω», του λέει, αλλά ο Αλέξης δείχνει να μην καταλαβαίνει.

Ο Λυκούργος παίρνει τον Φίλιππο για να πάνε μια βόλτα μαζί στο βουνό. Εκεί που περπατάνε πέφτουν πάνω σε μια σκηνή που τους σοκάρει. Βλέπουν την Ευτυχία μαζί με τον Κουράκο σε μια τρυφερή σκηνή. Εκείνοι δεν τους έχουν δει και συνεχίζουν να αγκαλιασμένοι να φιλιούνται, ενώ ο Φίλιππος λέει στον Λυκούργο: «Κύριε Λυκούργε, σας παρακαλώ πάμε να φύγουμε δεν θέλω να μας δουν και να έρθουν σε δύσκολη θέση».

Παρασκευή 24/2

Ετσι επιστρέφουν στο σπίτι: «Μπα, νωρίς-νωρίς, τι έγινε; Γιατί γυρίσατε;», ρωτάει η Χάιδω και ο Φίλιππος με τον Λυκούργο μιλούν στη Χάιδω και τη Βασιλική για το τρυφερό τετ α τετ του Κουράκου με την Ευτυχία. Την ίδια ώρα, ο Πότης προσπαθεί να «ψαρέψει» την Ευτυχία για τη σχέση της με τον αστυνόμο, αλλά εκείνη το παίζει ανήξερη.

Η Αρετή ενθουσιάζεται με την παρουσία του Ανδρέα (Γιώργος Χρανιώτης), του άντρα που πήγε να πυροβολήσει, και ψάχνει αφορμή για να ξανασυναντηθούν. Την ίδια ώρα ο Ισίδωρος μαθαίνει ότι ο Στάθης με την Ιουλία περνούν ξέγνοιαστες στιγμές στην Αθήνα και γίνεται έξαλλος: «Δεν ακούει κανέναν και τίποτα. Ακούς με τον Καπερνάρο στην Αθήνα;», λέει στον Μάνο που προσπαθεί να τον καθησυχάσει.

Τα αποτελέσματα και από τις άλλες εξετάσεις βγαίνουν και είναι καλά, έτσι τα ευχάριστα νέα για την εξέλιξη της υγείας της Μαρίνας φέρνουν χαμόγελα στο σπίτι, με τον Μάνο και τον Ισίδωρο να ευχαριστούν την Αντιγόνη: «Δεν ξέρω πώς να σ’ ευχαριστήσω για τη βοήθειά σου, Αντιγόνη μου», της λέει ο Μάνος, ενώ την ίδια ώρα ο Μιχάλης για άλλη μια φορά προσπαθεί να πλησιάσει την Αθηνά και της ζητάει να βρεθούν αλλά εκείνη ασχολείται με τη Μαργαρίτα και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τον Αλέξη και του αναβάλλει τα πάντα.

Στο μεταξύ ο Αλέξης υποψιάζεται ότι η Αθηνά βάζει λόγια στη μάνα του για εκείνον και δεν διστάζει να παρουσιαστεί μπροστά της: «Τι κάνεις, μου λες; Τη μια φουσκώνεις τα μυαλά της μάνας μου για τον γκόμενο και την άλλη της βάζει λόγια για μένα, με κατηγορείς και τη στρέφεις εναντίον μου; Το ξέρεις ότι με πέταξε έξω από το σπίτι; Και φταις εσύ γι’ αυτό», της ουρλιάζει και, πάνω στην τρέλα του, τη χαστουκίζει.