Παγιδευμένοι σούπερ αποκλειστικό: Αρχίζει η δίκη της Άννας - Διαβάστε εδώ την απολογία της πριν προβληθεί στην τηλεόραση

«Δηλώνω αθώα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Παγιδευμένοι σούπερ αποκλειστικό: Αρχίζει η δίκη της Άννας - Διαβάστε εδώ την απολογία της πριν προβληθεί στην τηλεόραση

Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις στην σειρά Παγιδευμένοι σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό TiViSirial! Η Άννα ψάχνει να βρει το στοιχείο εκείνο που θα στριμώξει για τα καλά τον Αλέκο και τα καταφέρνει. Ομως εκείνος δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα.

Ο Αλέκος συνεχίζει να προσπαθεί να ενοχοποιήσει την Αννα, ακόμη και ως ηθικό αυτουργό. Η δικηγόρος όμως δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Η Αννα, κρυφά από τον Δημήτρη, ζητάει βοήθεια από τον Γεράσιμο. «Ο Αγγελος πριν πεθάνει, μεταξύ άλλων, απείλησε τον πατέρα του. Θέλω να μάθω με τι», του λέει. Την άλλη μέρα ο Γεράσιμος της δίνει ένα όνομα. «Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Εξυπνη είσαι, μπορείς να το ψάξεις», είναι τα λόγια του.

Στο μεταξύ ο Νίκος είναι έτοιμος να παρατήσει την οικογένειά του και να το σκάσει με τη Δώρα. «Ελα να τα αφήσουμε όλα πίσω και να φύγουμε. Να κάνουμε μια νέα αρχή, εσύ, εγώ και το παιδί μας», της προτείνει. Εκείνη αρχικά διστάζει αλλά τελικά δέχεται. Ο Θοδωρής και ο Ακης, την ίδια στιγμή, βρίσκονται στριμωγμένοι από τη μαφία και πρέπει να βάλουν τα κορίτσια να κάνουν μια νέα παράδοση ναρκωτικών χωρίς να πληρωθούν. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Υβόννη δεν αντέχει στην ιδέα ότι ο Στέλιος είναι στη φυλακή. Προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να τον βγάλει από εκεί. Η βοήθεια, όμως, θα έρθει από εκεί που δεν το περιμένει. Ο Δημήτρης θα επισκεφθεί τον Στέλιο και θα ανακαλύψει κάτι που θα βοηθήσει τις έρευνες. Οτι λέει ψέματα κι ότι δεν ήταν εκείνος που βοήθησε τον Αγγελο να αποδράσει. Φεύγοντας θα δει την Κλειώ και την Υβόννη να μπαίνουν στη φυλακή, γεγονός που τον βάζει σε σκέψεις.

Η ανακάλυψη της Αννας

Η κρυφή σχέση της Υβόννης και του Στέλιου αρχίζει να αποκαλύπτεται. Στο μεταξύ η Αννα θα ψάξει να βρει το μυστικό του Αλέκου. Ανακαλύπτει ότι η γυναίκα στην οποία αναφέρθηκε ο Γεράσιμος, ήταν γραμματέας στο πανεπιστήμιο το οποίο σπούδασε ο Αλέκος. Εχει πεθάνει από καρκίνο. Με μια πρόφαση επισκέπτεται την κόρη της και μαθαίνει ότι ο μεγαλοδικηγόρος τής πλήρωνε τα πάντα για τη θεραπεία της. «Είναι πολύ καλός άνθρωπος. Χωρίς εκείνον δεν θα ζούσε τόσο», είναι τα λόγια της. Χωρίς να έχει άλλη επιλογή, η Αννα πηγαίνει στην Υβόννη για να μάθει περισσότερα. Της λέει κλαίγοντας:

Παγιδευμένοι σούπερ αποκλειστικό: Αρχίζει η δίκη της Άννας - Διαβάστε εδώ την απολογία της πριν προβληθεί στην τηλεόραση

«Ηταν δύσκολο να μπω στο σπίτι. Αλλά πρέπει γιατί θέλω δικαιοσύνη για όλους. Πάντα σας αγαπούσα. Κάνατε τα πάντα για να έχετε μια καλή σχέση με τον Αγγελο. Κάποια βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ. Ψάχνω απαντήσεις». Ομως η Υβόννη τη ρωτάει: «Γιατί είσαι εδώ;». «Επισκεφθήκατε τη μητέρα μου. Ακόμα δεν έχετε καθαρή συνείδηση. Επισκεφθήκατε τον οδηγό σας στη φυλακή. Ακούστε τη συνείδησή σας. Δεν σκότωσα τον Αγγελο. Το ξέρετε, έτσι; Εχω μια ερώτηση. Με τι απείλησε ο Αγγελος τον Αλέκο; Εχει να κάνει με αυτή τη γυναίκα; Πώς σχετίζεται με τον άντρα σας;», τη ρωτάει, όμως η Υβόννη τη διώχνει.

Ο Ακης ξαναμπλέκει τα παιδιά

Ο Αλέκος, μη γνωρίζοντας τις κινήσεις της, συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία για να την καταδικάσει. Παράλληλα το μυστικό τής Κατερίνας για τη δωροδοκία στη Θεσσαλονίκη θα βγει στο φως. Το λέει ο ίδιος ο Σταύρος στον Δημήτρη. «Για σένα το έκανε. Για να είναι κοντά σου, στην Αθήνα. Τόση αγάπη σου είχε, που παρανόμησε», του αποκαλύπτει.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, ο Ακης, στριμωγμένος από τον Νώντα, θα μπλέξει τα παιδιά σε μια παρανομία για μια ακόμα φορά. Η Αννα, όμως, θα αρχίσει να υποψιάζεται ότι η ανιψιά της μπορεί να έχει μπλέξει καθώς τη βλέπει να περπατά στον δρόμο κρατώντας μια πανάκριβη τσάντα σαν αυτή της αδελφής της.

Η εκδίκηση της Υβόννης

Η Δώρα με τον Νίκο ετοιμάζονται να το σκάσουν. Ομως η Λίνα μετά από μια συνάντηση με την ψυχολόγο πέφτει στην αγκαλιά του κι εκείνος δεν φεύγει. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, το μυστικό τού Αλέκου θα αποκαλυφθεί. Η Υβόννη μαθαίνει από την αδελφή της την Κλειώ ότι ο Στέλιος είναι στη φυλακή εξαιτίας της πλεκτάνης που του έστησε ο άντρας της, τον οποίο πλέον σιχαίνεται. Πηγαίνει και βρίσκει την Αννα και τον Δημήτρη. «Με ρώτησες με τι απειλούσε ο Αγγελος τον Αλέκο και τι σχέση έχει αυτή η γυναίκα. Ηταν γραμματέας στο πανεπιστήμιο που φοιτούσε ο Αλέκος», ξεκινάει να της λέει και συνεχίζει: «Τη φρόντιζε. Δεν κατάλαβα τότε, αλλά τώρα καταλαβαίνω. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τον βοήθησε. Την πλήρωσε». Η Αννα είναι σαστισμένη: «Πώς; Γιατί;», τη ρωτάει. «Το δίπλωμα του Αλέκου είναι πλαστό. Δεν αποφοίτησε από τη νομική σχολή. Στην πραγματικότητα δεν είναι καν δικηγόρος», αποκαλύπτει η Υβόννη και αφήνει και τους δύο εμβρόντητους. Πλέον είναι ζήτημα χρόνου να χώσουν τον Αλέκο για τα καλά μέσα… Ή μήπως όχι; Την ώρα που ο Δημήτρης και η Αννα πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο να ελέγξουν την επετηρίδα, γίνεται μια μεγάλη έκρηξη. Ο Μάρκος έχει λειτουργήσει κατ’ εντολή του Αλέκου.

Αρχίζει η δίκη της Άννας

Η μέρα της δίκης της Αννας πλησιάζει και πρέπει με τον Δημήτρη να βρουν αρκετά στοιχεία για να εξασφαλίσουν την αθώωσή της. Ο Αλέκος, όμως, δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Εχει ένα σχέδιο να παγιδεύσει την Αννα για να αποδείξει την ενοχή της ως ηθικής αυτουργού. Ο Δημήτρης όμως, μετά από μια νέα κατάθεση, βρίσκει μια τρίτη σφαίρα στον τόπο του εγκλήματος και ο Σταύρος τη στέλνει για βαλλιστική εξέταση.

Η μεγάλη μέρα της δίκης της Αννας έχει φτάσει… Ο Αλέκος ετοιμάζεται να δώσει μάχη για να την καταδικάσει, αλλά και ο Δημήτρης είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να την αθωώσει. Η Αννα λέει στην απολογία της: «Κύριε δικαστά, συνειδητοποίησα ότι ο Αγγελος θα το έσκαγε και τον ακολούθησα. Οταν με ανακάλυψε, με σημάδεψε με όπλο. Κατάφερα να του το πάρω και το έστρεψα πάνω του για να αμυνθώ. Ομως δεν τον πυροβόλησα. Κάποιος με χτύπησε στο κεφάλι. Δηλώνω αθώα». Την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης μπαίνει ο Ανδρέας με το πόρισμα. Η σφαίρα έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα του Ηλία και είναι ίδια με τις άλλες σφαίρες που βρέθηκαν στο σπίτι του. Η Αννα αθωώνεται.