Μαύρο Ρόδο (13/3): «Ο κόσμος θα γυρίσει ανάποδα, θα...» - Έρχεται στην επιφάνεια το βίαιο παρελθόν του Βίκου

Όλα όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς του MEGA

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Μαύρο Ρόδο (13/3): «Ο κόσμος θα γυρίσει ανάποδα, θα...» - Έρχεται στην επιφάνεια το βίαιο παρελθόν του Βίκου

Δευτέρα (13/3) σήμερα και η δραματική σειρά του MEGA, «Μαύρο Ρόδο», που έχει δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στους τηλεθεατές και όχι μόνο.

Στο προηγούμενο επεισόδιο (δείτε εδώ πως πάει από τηλεθέαση), ο Γεράσιμος κάνει την Ελισάβετ να ανησυχήσει για την υγεία του Λευτέρη, ώστε να πειστεί να μην φύγει με τον Πέτρο από το χωριό. Η Κασσιανή προσπαθεί να μάθει ποιος είναι ο αποστολέας του ανώνυμου φακέλου που έχει λάβει.

Η Φιλαρέτη φοβάται πως η Κασσιανή θα κατηγορήσει την ίδια για εκδίκηση, ενώ ο Σταυρίνος πηγαίνει στη φάρμα του Λευτέρη για να ζητήσει δουλειά. Η Κύρα ζητάει από τη Θάλεια να πείσει την Αλεξία να απομακρυνθεί από τον Βίκο. Η Όλγα και ο Παναγιώτης βάζουν μπροστά ένα σχέδιο για να ζηλέψει η Αλεξία. Ο Θέμης απειλεί την Κασσιανή με τα κτήματα της μονής.

Αναλυτικά οι αποψινές (13/3) εξελίξεις στην σειρά «Μαύρο Ρόδο»

Επεισόδιο 77

Ο Βίκος έχει αρχίσει να ψάχνει ένθερμα το παρελθόν του και οι έρευνές του φτάνουν σ’ έναν βουλευτή που έχει σχέση με αυτό. Και δεν μιλάμε για έναν όποιον κι όποιον άντρα, καθώς ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι ο πεθερός του άντρα που είχε παράνομη σχέση και σκότωσε η Ζωή Τσαγγαράκη (μοναχή Φιλαρέτη). Ουσιαστικά πρόκειται για τον πεθερό του πατέρα του Βίκου!

Ο εν λόγω άντρας στο παρελθόν, όταν είχε μάθει πως η φυλακισμένη πια Ζωή ήταν έγκυος από τον νεκρό γαμπρό του, οργάνωσε ένα σχέδιο όπου της πήραν το παιδί και φρόντισαν να «εξαφανίσουν» το όνομά του από τα αρχεία του ορφανοτροφείου, όπου μεγάλωσε μέχρι κάποια ηλικία. Ολα αυτά βέβαια, όπως ήδη έχουμε δει, η Ζωή δεν τα γνώριζε και πίστευε πως το παιδί της βρισκόταν στα χέρια της Στέλλας Χρονά. Η αλήθεια όμως αποκαλύφθηκε όταν η Ζωή αποφυλακίστηκε.

Πίσω στο σήμερα, ο Βίκος λοιπόν καταφέρνει να βρει τον βουλευτή που οργάνωσε όλη αυτή την πλεκτάνη και αφού τον απάγει, στη συνέχεια τον ανακρίνει απειλώντας να τον σκοτώσει αν δεν του πει τον λόγο που τα έκανε όλα αυτά.

«Θα μου πεις εδώ και τώρα γιατί έσβησες ό,τι αφορά το παρελθόν μου, τους γονείς μου, την οικογένειά μου, όλα! Λέγε γιατί δεν θα βγεις ζωντανός από εδώ μέσα! Ποιος σε έβαλε να τα κάνεις όλα αυτά;», φωνάζει ο Βίκος βάζοντας στον κρόταφο του άντρα ένα όπλο. Την ίδια ώρα, η Φιλαρέτη αποφασισμένη να βρει τον χαμένο της γιο, φεύγει κρυφά τα βράδια από το μοναστήρι, κάτι που πέφτει στην αντίληψη της Κασσιανής.

Τη Φιλαρέτη, όμως, δεν την απασχολεί η αντίδρασή της νέας ηγουμένης, καθώς της φτάνει που έχει κάποια πρώτα στοιχεία για το τι απέγινε ο γιος της και παράλληλα αρχίζει να ανακαλύπτει στοιχεία και πρόσωπα σε σχέση με την εξαφάνισή του.

Σύμμαχός της σε όλη αυτή την ιστορία είναι ο Θέμης που ψάχνει κι εκείνος να βρει το παιδί της μοναχής ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό της: «Εχω βάλει ανθρώπους μου και ψάχνουν όλα τα στοιχεία που μου έδωσες, είμαστε πολύ κοντά στη μεγάλη αποκάλυψη! Να είσαι σίγουρη ότι θα τον βρούμε τον γιο σου. Οταν βάζω κάτι στο μυαλό, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, το πετυχαίνω», την καθησυχάζει.

Τι θα δούμε την Τρίτη

Επεισόδιο 78

Ο Σαράντος σοκαρισμένος με όσα έμαθε από την Ελισάβετ για τον Διακοσάββα, αφήνει υπαινιγμούς στον Λευτέρη για τον πατέρα του και την Ελισάβετ και εκείνος παθαίνει σοκ. «Τι θέλεις να πεις, Σαράντο; Μίλα ανοιχτά, τι υπονοούμενα είναι αυτά;», απορεί και τότε ο Σαράντος του αποκαλύπτει: «Του πατέρα μου του άρεσαν τα κοριτσάκια και είχε βάλει στο μάτι την Ελισάβετ».

Ο Λευτέρης δεν μπορεί να το πιστέψει: «Τι είναι αυτά που μου λες; Δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα έχει γίνει, κάποιος προσπαθεί διαβάλλει τον πατέρα σου», του απαντάει, αλλά ο Σαράντος επιμένει: «Μακάρι να ήταν έτσι, Λευτέρη, αλλά δυστυχώς το ανακάλυψα μόνος μου στο laptop που είχε κρυμμένο ο πατέρας μου.

Εκεί είχε πολλές φωτογραφίες της Ελισάβετ μικρή, φαίνεται ότι την παρακολουθούσε και προσπαθούσε να της κάνει κακό». Την ίδια ώρα και η Ελισάβετ λέει όλη την αλήθεια στον Πέτρο για τον Διακοσάββα καθώς δεν θέλει να έχει πια αυτό το βάρος μέσα της.