Γη της ελιάς (9/4): «Να πάρουμε διαζύγιο αν δεν σ' αρέσει!» - "Σκάει" κι άλλος χωρισμός;

Οι εξελίξεις του αποψινού επεισοδίου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γη της ελιάς (9/4): «Να πάρουμε διαζύγιο αν δεν σ' αρέσει!» -

Χαμός αναμένεται να γίνει στο αποψινό 9/4 επεισόδιο της αγαπημένης σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς, καθώς η Ασπασία παρακαλάει την Ειρήνη να γυρίσει σπίτι, αλλά δεν καταφέρνει να την πείσει.

Επεισόδιο 149

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω εκεί μέσα με τίποτα», της ξεκαθαρίζει. Στο μεταξύ στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που συγκαλεί ο Ισίδωρος, λόγω της παρεξήγησης που δημιουργήθηκε με τη φύτευση του καινούριου ελαιώνα, γίνεται χαμός, καθώς η Μυρτάλη δεν χάνει ευκαιρία και δείχνει για μια ακόμη φορά το σκληρό της πρόσωπο.

Η Ασπασία θέτει βέτο στον Δημοσθένη: «Λοιπόν, πάει και τελείωσε, από εδώ και πέρα θα κάνω εγώ κουμάντο σ’ αυτό το σπίτι κι αν σ’ αρέσει. Αν δεν σ’ αρέσει να χωρίσουμε Δημοσθένη, να πάρουμε διαζύγιο!», είναι τα λόγια της.

Διαβάστε επίσης: «Πρέπει να του κλείσετε το στόμα πριν αρχίσει να λαλάει!» - Νεκρός ο...

Λίγο αργότερα η Μυρτάλη μαζί με τον Αλέξη βρίσκουν τον ιδανικό χώρο για να ανοίξουν εστιατόριο και αποφασίζουν να προχωρήσουν άμεσα σε αυτή την επένδυση: «Θα τους κάνουμε όλους να τρίβουν τα μάτια τους. Τέτοιο εστιατόριο δεν θα έχουν δει ποτέ στη Μάνη. Αντε, κανόνισε κι εσύ με τον Χρήστο να φεύγεις σιγά-σιγά. Καλά, αυτός θα πάθει την μεγαλύτερη ζημιά», του λέει. Αργότερα, στη δουλειά του ο Αλέξης βρίσκει τρόπο και φωτογραφίζει κρυφά το πελατολόγιο του Χρήστου, με σκοπό να ξεκινήσει το καινούριο του εγχείρημα ανταγωνιστικά. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης αφήνει την Ειρήνη χωρίς αυτοκίνητο, θέλοντας να της κάνει τη ζωή δύσκολη προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι: «Ετσι, για να μάθει ότι δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Να σφίξουν λίγο οι κώλοι», μουρμουρίζει και η Ασπασία τον κοιτάζει με μισό μάτι.

Τι θα δούμε αύριο, 10/4;

Η Ιουλία πιέζει τον Στάθη να δουλεύει μόνο στον ελαιώνα του Δημοσθένη: «Στάθη μου, τι κατάσταση είναι αυτή; Δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει να ταλαιπωρείσαι αριστερά και δεξιά δουλεύοντας κι αλλού;», του λέει, αλλά εκείνος αρνείται: «Μια χαρά είμαι Ιουλία, αντέχω, πρέπει να βγάλω και τα σπασμένα», την καθησυχάζει.
Η Αρετή μιλάει στην ψυχολόγο, η οποία της επισημαίνει κάποια πράγματα που έχει κάνει λάθος στη ζωή της και για τη συμπεριφορά της που είναι καταστροφική.

Ωστόσο η Αρετή για άλλη μια φορά κάνει ό,τι νομίζει αυτή σωστό. Ετσι, επιλέγει να ακούσει αυτό που τη συμφέρει από την ψυχολόγο και κάνει στροφή 180 μοιρών στη συμπεριφορά της, αλλά όχι επειδή έχει αναγνωρίσει τα λάθη της. Μετά από όσα άκουσε, αποφασίζει να προσποιηθεί στη Βασιλική ότι αποδέχεται τον Φίλιππο. Πλησιάζει με σκοπό την κόρη της και κάνει τη μετανιωμένη: «Βασιλική μου, συγγνώμη. Εχει περάσει τόσος καιρός και δεν αντέχω να μη σε βλέπω κι εσένα και το εγγόνι μου. Είχες δίκιο, ο άντρας σου είναι η κορόνα σου και έκανα λάθος να τον πολεμήσω. Ο,τι έγινε έγινε, ας τα ξεχάσουμε και να κάνουμε μια νέα αρχή», την παρακαλεί.

Λίγο αργότερα η Ειρήνη βάζει όρους στους γονείς της για να επιστρέψει στο σπίτι: «Να μου υποσχεθείτε ότι θα με αφήσετε να είμαι ελεύθερη να βγαίνω και να μη μου σπάτε νεύρα με τις φωνές σας και τη μιζέρια σας», τους λέει ανάμεσα στ’ άλλα. Ο Δημοσθένης ωστόσο δεν το δέχεται άνετα αυτό: «Σιγά μη μας βάλεις και όρους. Γύρνα και τα συζητάμε από κοντά όλα αυτά», της μηνύει, ενώ η Ασπασία αντιδρά με απρόβλεπτο τρόπο, αφήνοντας άναυδους πατέρα και κόρη.