H πρώτη ανακοίνωση του MEGA για τη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου - Το πρόσωπο "κλειδί" του Famagusta

"Θα υποδυθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο, έναν εμβληματικό ρόλο"

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
H πρώτη ανακοίνωση του MEGA για τη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου - Το πρόσωπο

Μετά την επιτυχία που είδε η σειρά Γη της Ελιάς (δείτε την τηλεθέαση που σημειώνει), ο Ανδρέας Γεωργίου έρχεται και με νέο project. Πρόκειται για την σειρά Famagusta, η οποία πρόκειται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Στην εν λόγω σειρά, θα δούμε να πρωταγωνιστεί και ένας πολύ επιτυχημένος ηθοποιός με μεγάλη ιστορία πίσω του. Θα υποδυθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο.

Η ανακοίνωση του MEGA για την σειρά Famagusta

Ο Γρηγόρης Βαλτινός θα υποδυθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο, έναν εμβληματικό ρόλο, ένα ιστορικό πρόσωπο-κλειδί στα κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου.

Ο πρωταγωνιστής με τη μακρόχρονη πορεία στον χώρο του θεάτρου, επιστρέφει στην τηλεόραση οκτώ χρόνια μετά την επιτυχημένη συνεργασία του με τη σεναριογράφο Βάνα Δημητρίου, στη σειρά «Δίδυμα Φεγγάρια» (2015-2017).

Famagusta Γρηγόρης Βαλτινός

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, η σειρά «Famagusta», εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα με επίκεντρο μία ιστορία αγάπης, έρχεται να μας καθηλώσει. Μέσα από 24 επεισόδια, θα πιάσει το νήμα των τραγικών συμβάντων από την αρχή. Επιστρέφοντας στο σημείο μηδέν, εκεί όπου πάγωσε ο χρόνος, το σενάριο που υπογράφει η Βάνα Δημητρίου με τη συμβολή του Δημήτρη Τοκαρή στην έρευνα, θα φωτίσει πρόσωπα και γεγονότα βαθιά χαραγμένα στη συλλογική μας μνήμη.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός, ενσαρκώνοντας έναν τόσο σημαντικό ρόλο και δίνοντας εκ νέου πνοή σε ένα πρόσωπο της Ιστορίας, εντάσσεται στο δυναμικό της σειράς, κάνοντας την αναμονή μας ακόμη μεγαλύτερη.

Τα γυρίσματα της σειράς, που θα ξεκινήσουν τον Μάιο, θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Αντρέας Γεωργίου, Γιώργος Ζένιοςκ.ά.

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

To story

Η σειρά, που θα είναι εβδομαδιαία, έχει στο επίκεντρο την οικογένεια ενός αγνοούμενου από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974. Πρόκειται για μια παραγωγή σύγχρονη αλλά και εποχής καθώς διαδραματίζεται τόσο στο σήμερα όσο και στο παρελθόν με αναπαράσταση των μαχών, αλλά και της καταστροφής της Αμμοχώστου. Η σειρά θα παρουσιαστεί με αφορμή την επέτειο των 50 ετών από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.