Κόβεται η σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»; - Η απάντηση του Τάσου Κωστή

Ναι ή όχι;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Κόβεται η σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»; - Η απάντηση του Τάσου Κωστή

Ο Τάσος Κωστής πρόσφατα έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο περιοδικό "Λοιπόν". Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε τόσο για την προσωπική του ζωή, όσο και το τηλεοπτικό του μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάσος Κωστής, που πρόσφατα είχε γίνει έξαλλος με τον Γιώργο Κιμούλη και όχι μόνο (δείτε εδώ το ξέσπασμα του) αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της τέταρτης χρονιάς της σειράς στην ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», αλλά και την κατάσταση με το Προεδρικό Διάταγμα για τους ηθοποιούς.

Οι δηλώσεις του Τάσου Κωστή για την σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

Τρίτη χρονιά στη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», πώς είναι αυτή η συνεργασία;

Παρόλο που στο χωριό οι ήρωες πλακώνονται, στην πραγματικότητα οι ηθοποιοί τόσο οι παλιοί όσο και οι καινούργιοι έχουμε δεθεί πάρα πολύ. Ο ένας βοηθάει τον άλλον. Παίρνουμε από τους νέους τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια τους και αυτοί παίρνουν την πείρα μας.

Θα συνεχίσει η σειρά του χρόνου;

Όχι, δεν νομίζω να συνεχίσει. Θα μας είχαν πει κάτι αν ήταν. Δεν χρειάζεται πάντως να συνεχίσει. Ας χαιρετήσουμε τον «Πλάτανο» ευχάριστα και ας πάμε για κάτι καινούργιο.

Τα ποσοστά τηλεθέασης τα παρακολουθείτε;

Όχι, δεν με αφορούν. Κάποιοι που είναι η δουλειά τους, ας το κάνουν, εγώ τι να τα παρακολουθήσω; Εμένα η δουλειά μου είναι να πηγαίνω να παίζω και να είμαι πάντοτε καλός. Από εκεί και πέρα, μετά αν έρθουν τα νούμερα τηλεθέασης, καλώς ας έρθουν.

Σας ενοχλεί όταν βλέπετε παίκτες ριάλιτι να μπαίνουν στον χώρο της υποκριτικής;

Δεν μπαίνουν. Διάττοντες αστέρες είναι. Μπαίνουν γιατί κάποιος έξυπνος είχε τη φαεινή ιδέα ότι «α, αυτόν τον ξέρει ο κόσμος, ας τον βάλω στο θέατρο». Είναι σαν να πάω εγώ να παίξω ποδόσφαιρο με τον Μέσι. Είναι δυνατόν; Πού πας ξεβράκωτος στα αγγούρια; Έχεις το θράσος και πηγαίνεις να παίξεις με ανθρώπους που έχουν σπουδάσει, που έχουν ρίξει κάποια χιλιόμετρα και πας εσύ να κάνεις τι; Να επιδείξεις τη μούρη σου επειδή σε ξέρουν και ανοίγεις το στόμα σου αλλά ξέρεις τι λες; Ε, έπαιξε κάποιος παίκτης ριάλιτι στην τηλεόραση και τι έγινε; Αν πάνε στο θέατρο, θα φύγουν. Εδώ ηθοποιοί που κάνουν πολλή τηλεόραση και όχι θέατρο, όταν πηγαίνουν στο θέατρο έχουν πρόβλημα.

Εσείς δεν έχει τύχει να παίξετε με κάποιον άνθρωπο που βγήκε από ριάλιτι;

Όχι, δεν έχει τύχει, αλλά και πόσοι είναι αυτοί που έχουν έρθει και έπαιξαν; Ο Ντάνος και ποιος άλλος τόλμησε να βγει; Συνήθως τους βάζουν στα πρωινάδικα να μιλήσουν σαν γνωστοί. Και τι με αυτό; Εκμεταλλεύονται απλώς μια πρόσκαιρη δημοσιότητα. Εδώ, ο ηθοποιός κάνει σίριαλ με επιτυχία και μετά από λίγο καιρό ξεχνιέται.