Σασμός: «Σκότωσες τον αδερφό μου! Πώς θα σου έλεγα ότι είμαι έγκυος στο παιδί σου;» - Κρίση στην σχέση Αστέρη και Αργυρώς μετά την αποκάλυψη για τον Πετρή

Μαθαίνει όλη την αλήθεια και παίρνει αποστάσεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σασμός: «Σκότωσες τον αδερφό μου! Πώς θα σου έλεγα ότι είμαι έγκυος στο παιδί σου;» - Κρίση στην σχέση Αστέρη και Αργυρώς μετά την αποκάλυψη για τον Πετρή

Χαμός αναμένεται να γίνει στα επεισόδια της επόμενης 24-28/4 εβδομάδας στην σειρά του ALPHA, Σασμός, καθώς o Αστέρης αποφεύγει επιμελώς την Αργυρώ, ενώ εκείνη κάνει προσπάθειες να του μιλήσει. Μια συνάντηση με τον γιο του θα έχει καλύτερα αποτελέσματα, κανείς όμως δεν μπορεί να ξεφύγει από το άγρυπνο βλέμμα της Καλλιόπης. Στο μεταξύ, ο Αντώνης επιστρέφει στο σπίτι και η Μαρίνα κάνει ξανά όνειρα για το μέλλον τους.

Οι εβδομαδιαίες 24 - 28/4 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

ΔΕΥΕΡΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119

Ο Αστέρης, γνωρίζοντας πια την αλήθεια για τον Πετρή, θα αναμετρηθεί ανοιχτά με την Αργυρώ, η οποία τον περιμένει στο σπιτάκι του βουνού, ανυποψίαστη. «Αυτό το παιδί δεν το έκανες μόνη σου. Τι σκεφτόσουν, αλήθεια, και μου το κράτησες κρυφό, Αργυρώ; Πότε είχες σκοπό να μου το πεις;», τη ρωτάει και εκείνη δεν κρύβεται πλέον. «Λυπάμαι που το έμαθες έτσι, Αστέρη. Λυπάμαι που δεν σου μίλησα εγώ πρώτη, όμως το προσπάθησα πολλές φορές και ήταν αδύνατον να βρω το κουράγιο να σου μιλήσω. Φοβόμουν κιόλας. Ο Αγγελος, που ήταν μισός Σταματάκης και μισός Βρουλάκης, πλήρωσε με τη ζωή του την έχθρα των οικογενειών μας. Δεν θέλω λοιπόν και το παιδί μας να έχει αυτή την κατάληξη. Ούτε να το φαντάζομαι δεν θέλω», είναι τα λόγια της, αλλά εκείνος κάθε δικαιολογία της τη βρίσκει περιττή. Φεύγει αφήνοντάς τη μόνη με τις σκέψεις της.

Τα δάκρυα βγαίνουν αβίαστα από τα μάτια της αφού βλέπει τη σχέση που κατάφερε να χτίσει μαζί του από την αρχή, να γκρεμίζεται σαν κάστρο στην άμμο. Οσο η Καλλιόπη και η Βασιλική καρδιοχτυπούν για τον Μαθιό, θα δεχτούν συμπαράσταση από ένα πρόσωπο χωρίς να το περιμένουν. Η Θοδώρα στριμώχνει με τις ερωτήσεις της τον Λευτέρη, ο οποίος την ίδια στιγμή κάνει προτάσεις στον Ευθύμη που τον βάζουν σε σκέψεις. Ο Παύλος με τον Μανόλη περνάνε χρόνο μαζί στο βουνό, μέχρι που συμβαίνει κάτι και τους αναστατώνει. Ο Δημήτρης προτείνει μια ιδέα στη Μαρίνα για τον Αντώνη, που θα τη βάλει σε σκέψεις, ενώ ο Αστέρης θα μοιραστεί το νέο τής πατρότητας και με άλλους.

ΤΡΙΤΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 120

Συγκεκριμένα, αποφασίζει να μιλήσει για το νέο αυτό που του άλλαξε τη ζωή στον αδελφό του και τη Βασιλική. Και οι δύο πάντως μένουν αποσβολωμένοι με την ιδέα ότι ο Αστέρης έχει παιδί. «Μην τη δικάζεις άδικα, Αστέρη μου», θα του πει η Βασιλική βλέποντάς τον να βασανίζεται και έπειτα θα συνεχίσει: «Από τη στιγμή που γίνεται μια γυναίκα μάνα, της βγαίνουν άλλα ένστικτα. Θέλει να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το παιδί της. Η Αργυρώ είμαι σίγουρη πως αν μπορούσε να σου το πει, θα σου το έλεγε. Ο φόβος της όμως νίκησε κάθε άλλη επιθυμία. Και εδώ που τα λέμε, στα χρόνια αυτά οι οικογένειές σας μόνο προβλήματα ξέρουν να δημιουργούν. Σκέψου να το μάθει η Καλλιόπη, τι θα γίνει», θα του πει τελικά και ο Μαθιός θα συμφωνήσει με τη γυναίκα του. «Αυτό το σενάριο ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω», τονίζει. Ο Αστέρης θα φύγει από το σπίτι τους φανερά προβληματισμένος. Την ίδια ώρα όμως σκέφτεται πως δεν θέλει να χάσει περισσότερο χρόνο από τον γιο του.

Το παιδί που στερήθηκε για δύο χρόνια. Η Στέλλα και η Βασιλική βλέποντάς τον να βασανίζεται αλλά και να απομακρύνεται από την Αργυρώ γιατί δεν ξέρει πώς να της φερθεί, αποφασίζουν με τις κουβέντες τους να του αλλάξουν γνώμη. Την ίδια ώρα η εμμονή της Θοδώρας με την Ελενα τη φέρνει σε σύγκρουση με τον Λευτέρη. «Σταμάτα να ασχολείσαι μαζί της. Εσένα θέλω και σου το λέω συνέχεια, σου το δείχνω. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβεις πως η Ελενα δεν έχει σοβαρή θέση στη ζωή μου», της εξηγεί και η Θοδώρα του λέει ξεκάθαρα πως θέλει να μην τη δει ποτέ ξανά. Η απάντησή του θα φέρει νέα κρίση στη σχέση τους. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το σπίτι του Λευτέρη, στο νοσοκομείο της Κρήτης, ο Αντώνης αρχίζει σιγά-σιγά να θυμάται στιγμές από τη ζωή του, γεγονός που φέρνει αισιοδοξία στη Μαρίνα για πρώτη φορά.

Ο Παύλος και η Καλλιόπη συνεχίζουν τη συμμαχία τους για να κρατήσουν χώρια τον Αστέρη και την Αργυρώ, με την τελευταία να δείχνει χαρούμενη που ο γιος της το τελευταίο διάστημα βλέπει πως δεν φεύγει το βράδυ από το σπίτι για να τη συναντήσει. Ο Μαθιός μαθαίνει ότι ο Παύλος σκοπεύει να ερευνήσει την προέλευση του όπλου, οδηγούμενος όλο και περισσότερο σε απόγνωση. Η Αργυρώ κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μιλήσει στον Αστέρη, το γυαλί ωστόσο μεταξύ τους φαίνεται να έχει ραγίσει οριστικά. «Γιατί μας το κάνεις αυτό, Αστέρη; Γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις και λίγο τη δική μου θέση; Μόλις είχε πεθάνει ο αδελφός μου, εσύ τον είχες σκοτώσει. Πώς θα σου έλεγα ότι είμαι έγκυος στο παιδί σου; Να με καταλάβεις θέλω μόνο και να σκεφτείς», τον ικετεύει.

Διαβάστε επίσης: Το γλυκόπικρο τέλος της σεζόν - «Είναι τιμή μου να γίνω γυναίκα σου!»

ΤΕΤΑΡΤΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 121

Ο Μαθιός προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και να συνέλθει, ενώ η Βασιλική παλεύει ακόμα να καταλάβει τι τον έφερε σε αυτή την κατάσταση. Ο Νικηφόρος εκφράζει στη Νάντια τα συναισθήματά του, ενώ η στάση της Θοδώρας οδηγεί τον Λευτέρη σε αδιέξοδο. Καθώς η επιχείρηση της αστυνομίας προετοιμάζεται, ο Ευθύμης ανυποψίαστος επισκέπτεται τον Αντώνη. Μια τελευταία συνάντηση Σταύρου και Αστέρη στο νοσοκομείο θα ανάψει πάλι φωτιές, που η Αργυρώ δεν ξέρει πώς να σβήσει. Καθώς ο κλοιός γύρω από το μυστικό τού παιδιού σφίγγει, ο Μαθιός ανακαλύπτει το όπλο στα χέρια του Βρουλάκη.

Ο Μήτσος πείθει τον Σταύρο να φύγουν, έστω για ένα μικρό διάστημα από την Κρήτη. Καθώς βλέπει πως ο γιος του έχει ανάγκη να βρεθεί μακριά από την Αργυρώ και όλη αυτή τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους, τον παίρνει μακριά για να τον γλιτώσει από τα χειρότερα. Ο Βαγγέλης λοιπόν αποχαιρετά τον αδελφό και τον πατέρα του που φεύγουν για τα Γιάννενα και μάλιστα αρχίζει να αισθάνεται ελεύθερος αφού θα μπορεί να ασχολείται με τις δουλειές του Ευθύμη χωρίς να αντιμετωπίζει συνεχώς την γκρίνια τους που τον πιέζουν να κρατήσει αποστάσεις από εκείνον.

ΠΕΜΠΤΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 122

Ο Φαρμάκης επισκέπτεται τον Αντώνη στο νοσοκομείο. Η αντίδραση του τελευταίου θ’ αφήσει τόσο τον Ευθύμη όσο και τη Μαρίνα με το στόμα ανοιχτό. Ο Βαγγέλης ζητά βοήθεια για να μπορέσει να γλιτώσει από τους τοκογλύφους, την ίδια στιγμή που η Θοδώρα προσπαθεί να ξανακερδίσει τον Λευτέρη. Ο Παύλος κάνει μια απρόσμενη πρόταση στον Μαθιό, που θα τον αφήσει άναυδο. «Θέλεις να ψάξουμε μαζί από πού προέρχεται αυτό το όπλο; Κάτι περίεργο συμβαίνει, Μαθιό, και νομίζω πως αν συνεργαστούμε, ίσως να σώσουμε κάποιον χωριανό μας», του προτείνει και ο Μαθιός αφού ξεπερνάει το αρχικό σοκ, δέχεται.

Οι εβδομαδιαίες 24 - 28/4 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Η επιστροφή τού Αντώνη στο σπίτι φέρνει μεγάλη χαρά στο σπίτι των Βρουλάκηδων. «Μαρίνα μου, νόμιζα πως δεν θα ερχόταν ποτέ αυτή η στιγμή. Να γυρίσουμε στο σπίτι μας, στην ησυχία μας. Κουράστηκα στο κρεβάτι του νοσοκομείου και με όλο αυτόν τον κόσμο που μπαινόβγαινε στο δωμάτιό μου», της λέει όταν μένουν μόνοι στο δωμάτιό τους και κλείνουν την πόρτα πίσω τους. Η αστυνομική επιχείρηση λαμβάνει χώρα, αλλά τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν κατά το αναμενόμενο. Παράλληλα, η Αργυρώ κανονίζει την πρώτη συνάντηση του Αστέρη με τον μικρό Πετράκη και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Πατέρας και γιος παίζουν και η Αργυρώ σκέφτεται αν μπορεί να κάνει όνειρα πως οι τρεις τους μπορούν να γίνουν έστω και καθυστερημένα μια όμορφη οικογένεια.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται ο πρώτος σασμός στη σειρά - Μαθιός και Παύλος συνεργάζονται!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 123

Μετά τη μεγάλη σύλληψη της χτεσινής νύχτας, ο Λευτέρης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μεγάλες αποκαλύψεις για τη ζωή του. Η Θοδώρα για πρώτη φορά θα μάθει την πραγματική του ταυτότητα και η σχέση τους πλέον θα είναι στα δικά της χέρια. Ο παπάς μοιράζεται με τη Μαρίνα κάτι που έμαθε και αυτό είναι η σχέση του Αστέρη με την Αργυρώ. Μεταξύ άλλων όμως της προτείνει να βοηθήσει την κόρη της και να μη στέκεται εμπόδιο στην ευτυχία των δύο νέων. Η Μαρίνα θα αντιδράσει αλλά θα ακούσει την άποψή του. Τη στιγμή που η Αργυρώ με τη Βασιλική χαίρονται με την έκπληξη που έκαναν στον Αστέρη, η παρουσία της Καλλιόπης θα βάλει τέλος στο ευχάριστο κλίμα. «Απορώ, Βρουλάκαινα, τι λες στο κοπέλι μου πάλι; Δεν έχεις άλλη δουλειά από το να τον απασχολείς από τις δουλειές του; Αλλά και εσύ γιε μου, τι την ενοχλείς; Δεν βλέπεις ότι παίζει με το παιδί της; Τι δουλειά έχεις εσύ κοντά τους;», απορεί η καπετάνισσα και ο Αστέρης με την Αργυρώ κοιτάζονται έντονα.