Σασμός: «Μην φύγεις! Ήθελα να σε προστατεύσω» - Τον χωρίζει παρατώντας τον στα κρύα του λουτρού

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: «Μην φύγεις! Ήθελα να σε προστατεύσω» - Τον χωρίζει παρατώντας τον στα κρύα του λουτρού

Νέα επεισόδια έρχονται για τον Σασμό με την νέα εβδομάδα και παρόλο που την Δευτέρα είναι η πρωτομαγιά, δεν θα γίνει καμία παύση! Θα δούμε, λοιπόν, τον Μανόλη και τον Νικηφόρο να ξεκαθαρίζουν τα συναισθήματά τους για την Τζένη, ενώ τον Ευθύμη από την άλλη να αισθάνεται προδομένος, με τον Βαγγέλη να του αναπτερώνει το ηθικό.

Η Θοδώρα υποφέρει μακριά από τον Λευτέρη, ενώ εκείνος προσπαθεί να ξεμπλέξει από το μπαρ και η Αργυρώ με την Βασιλική προσπαθούν να κάνουν τον Αστέρη να έρθει πιο κοντά με τον γιο του, τη στιγμή που γίνεται η αποκάλυψη για την αληθινή ταυτότητα του Λευτέρη. Στο μεταξύ, ο Παύλος με τον Μαθιό συνεχίζουν να ψάχνουν σε ποιον ανήκει το όπλο και ο Ευθύμης αισθάνεται πιο προδομένος από ποτέ.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις του Σασμού

Δευτέρα 1/5 Επεισόδιο 124

Μετά τη μεγάλη σύλληψη της χθεσινής νύχτας, ο Λευτέρης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μεγάλες αποκαλύψεις για τη ζωή του, ενώ ο Αντώνης με τη βοήθεια της Σοφίας έρχεται όλο και πιο κοντά σε σκοτεινές μνήμες. «Αντώνη, κάνεις πολύ καλή δουλειά. Προσπαθείς πολύ και πιστεύω πως σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Ηδη έχεις επαναφέρει στη μνήμη σου μεγάλο μέρος της ζωής σου και αυτό είναι αξιοθαύμαστο», θα του πει και θα τον κάνει να χαρεί. Περισσότερο όμως χαίρεται η Μαρίνα που καταλαβαίνει ότι δεν έχει πλέον κάτι να φοβάται σε σχέση με την αποκατάσταση της υγείας του. Ο Μαθιός στην προσπάθειά του να μην αποκαλυφθεί το ένοχο μυστικό του, ξεκινάει τη συνεργασία του με τον Παύλο Βρουλάκη και στην αρχή όλα φαίνεται πως βαίνουν καλώς. Στο μεταξύ ο παπάς δεν σταματά να θυμίζει στη Μαρίνα πως πρέπει να αφήσει την κόρη της να ζήσει, ειδικά τώρα που καλυτερεύει ο Αντώνης και η καθημερινότητά της θα επανέλθει στους ρυθμούς της.

Η Αργυρώ και η Βασιλική, μη αντέχοντας να βλέπουν τον Αστέρη να απομακρύνεται από εκείνη και το παιδί τους, αποφασίζουν να του κάνουν μια μεγάλη έκπληξη. Να εμφανιστούν ξαφνικά με το παιδί μπροστά του για να τον ευαισθητοποιήσουν. «Είσαι σίγουρη Βασιλική μου πως θα συγκινηθεί; Φοβάμαι μήπως αποφύγει και εμένα και το παιδί», της εμπιστεύεται η Αργυρώ αλλά τελικά τα πράγματα πάνε όπως τα είχε στο μυαλό της η γυναίκα του Μαθιού. Ο Αστέρης τρελαίνεται από χαρά όταν βλέπει τον μικρό μπροστά του και το μόνο που σκέφτεται είναι να παίξει μαζί του και να τον πάρει αγκαλιά.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Ο Πέτρης φωνάζει τον Αστέρη "μπαμπά" - Η σκηνή που θα "λυγίσει" όλους τους τηλεθεατές!

Τρίτη 2/5 Επεισόδιο 125

Όμως η ξαφνική παρουσία της Καλλιόπης θα χαλάσει σε όλους τη στιγμή αφού θα πάρει τον γιο της άρον-άρον και θα φύγει από το σημείο που βρίσκονται. Δεν θα μείνει όμως εκεί. Θα τον πάρει μαζί της στο σπίτι όπου και θα του εξιστορήσει τους φόβους της και τον πραγματικό λόγο που δεν θέλει να συνεχίσει τη σχέση του με την Αργυρώ. «Μου ζητάς να αφήσω την Αργυρώ, τη γυναίκα που αγαπώ τόσο πολύ για μια κατάρα που έδωσε κάποιος από την οικογένειά μας στην οικογένεια εκείνης;

Δεν νομίζεις πως ο χρόνος έχει γιατρέψει τις πληγές όλων; Είναι χαζό, μάνα, να πιστεύεις ακόμα σε κατάρες μιας άλλης εποχής. Μη ζεις με φαντάσματα», της λέει και την ταράζει ακόμα περισσότερο. «Οι κατάρες, γιε μου, δεν σβήνουν έτσι εύκολα. Δεν θυμάσαι τι έπαθε ο Αγγελος, που ήταν παιδί που προήλθε από έρωτα Σταματάκη με Βρουλάκη;», του θυμίζει αλλά εκείνος δεν είναι διατεθειμένος να πιστέψει στις εικασίες της ότι κάτι κακό θα συμβεί αν η σχέση τους δυναμώσει. Η Καλλιόπη θυμώνει μαζί του και κάνει τον σταυρό της να μη συμβεί τίποτα κακό στην οικογένειά της. Ηδη βασανίζεται από την υπόθεση με το όπλο του Μαθιού που έπεσε από λάθος στα χέρια του Παύλου Βρουλάκη, γεγονός που της δημιουργεί άγχος για το τι θα γίνει αν εκείνος το δώσει στην αστυνομία για να βρει τον κάτοχό του.

Τετάρτη 3/5 Επεισόδιο 126

Η Θοδώρα μαθαίνει την αλήθεια για την ταυτότητα του Λευτέρη και, εξοργισμένη, φεύγει από το σπίτι. «Μη φεύγεις. Ηθελα να σε προστατεύσω. Αν ήξερες πως ήμουν αστυνομικός σε αποστολή, η ζωή σου θα κινδύνευε. Δεν θα άντεχα να σε χάσω από το πλευρό μου», της λέει πριν κλείσει με ορμή την πόρτα πίσω της αλλά δεν της αλλάζει γνώμη. Θα τον αφήσει όσο και αν νιώθει την καρδιά της να κόβεται στα δύο.

Την ίδια ώρα, ο Ευθύμης προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να ανασυνταχθεί, ενώ η Τζένη είναι προβληματισμένη από τη συζήτηση που άκουσε μεταξύ Νικηφόρου και Μανόλη. «Γουστάρεις το κορίτσι μου; Νόμιζα πως θα είχες τη δύναμη να μου το πεις αν συνέβαινε ποτέ κάτι μεταξύ σας», του λέει ο Νικηφόρος και ο Μανόλης τον διαβεβαιώνει πως δεν έχει κάνει τίποτα μαζί της πίσω από την πλάτη του. «Δεν θα το έκανα ποτέ. Εγώ άλλωστε ήμουν εκείνος που προσπαθούσα να σε πείσω να της δώσεις μια ευκαιρία ακόμη.

Όμως δεν θα σου πω ψέματα. Νιώθω ότι έρχομαι κοντά της κάθε μέρα και πιο πολύ. Μόνο αυτό συμβαίνει. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Πάντως απ’ όσο θυμάμαι δεν είναι κορίτσι σου. Πριν λίγο καιρό μετά από την αποκάλυψή της πως δεν είναι έγκυος, αποφάσισες να τραβήξετε χωριστούς δρόμους. Ή μήπως κάνω λάθος;», τον ρωτάει και ο Νικηφόρος δείχνει να το σκέφτεται. Ο Μαθιός συμφωνεί να βοηθήσει τον Παύλο να βρει την προέλευση του όπλου, τα πράγματα όμως δεν θα πάνε όπως τα περίμενε. Δύο απρόσμενες επισκέψεις θα ταράξουν τα σπιτικά τόσο των Βρουλάκηδων όσο και των Σταματάκηδων, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τους Βρουλάκηδες θα επισκεφθεί ο Ευθύμης Φαρμάκης με φιλικό ενδιαφέρον για να διαπιστώσει αν ο αστυνόμος είναι όντως καλύτερα στην υγεία του, ενώ στους Σταματάκηδες θα φτάσει ο Νικολής, ο ανιψιός της Καλλιόπης, ο οποίος και θα ζητήσει το μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων που είχε δανείσει πριν καιρό στον Μαθιό. Η παρουσία του Αστέρη θα δυσκολέψει την κατάσταση αλλά για μια ακόμη φορά η Καλλιόπη θα βρει τρόπο να «μπαλώσει» τις πράξεις του γιου της στα μάτια όλων. Στο μεταξύ και ενώ η πραγματική ταυτότητα του Λευτέρη γίνεται γνωστή, η μετανιωμένη Θοδώρα υποφέρει μακριά του και σκέφτεται πως μάλλον δεν έπρεπε να είναι τόσο σκληρή απέναντι του. Εκείνος από την άλλη ψάχνει να βρει λύση για το μπαρ, το τελευταίο πράγμα που τον συνδέει με τον προδομένο απ’ όλους Φαρμάκη.

Διαβάστε επίσης: Το Μαύρο Νυφικό: Αυτή είναι η νέα σειρά του ALPHA - Θα πάρει την θέση του Σασμού

Ο Αστέρης δέχεται την ιστορία που του λέει η Καλλιόπη για τον ανιχνευτή μετάλλων, ενώ ο Μαθιός μετά από μια ανησυχητική κουβέντα με τον Βρουλάκη για το όπλο, μαθαίνει από τον Αστέρη και για το γράμμα του Τόλη. Τίποτα, όμως, δεν είναι τόσο δυνατό όσο το «μπαμπά» που λέει ο μικρός μπροστά τους και τους πάει στον ουρανό. Η Αργυρώ που έρχεται να τον πάρει κάνει μια απελπισμένη εξομολόγηση που ανοίγει έναν δρόμο στην ελπίδα. Στο μεταξύ, μετά από μια εκρηκτική συνάντησή του με τον Ευθύμη, ο Αντώνης επιτέλους θυμάται.

Πέμπτη 4/5 Επεισόδιο 127

Την ίδια στιγμή ο Ευθύμης καταρρέει ολοένα και περισσότερο που βλέπει γύρω του όλους να εξαφανίζονται, ενώ οι προσπάθειες της Στέλλας να τον κάνει να της ανοιχτεί, αποδεικνύονται μάταιες. Ο Αστέρης παραμένει μπερδεμένος αναφορικά με τη σχέση του με την Αργυρώ από εδώ και μπρος. Η Καλλιόπη κάνει ένα μοιραίο λάθος απέναντι στον Παύλο, γεγονός που εξοργίζει τον Μαθιό. «Βρουλάκη, έμαθα ποιανού είναι το όπλο, μα αν σου το πω θέλω να μου ορκιστείς πως το μυστικό αυτό θα το πάρεις μαζί σου». Εκείνος της το υπόσχεται, ενώ η περιέργεια να μάθει τον κατατρώει. «Ο ανοψιός μου, ο Νικολής ήταν. Μου το είπε ψες ότι βγήκε στο βουνό για κυνήγι, κάθισε κάπου να ξαποστάσει και τα νερά της βροχής παρέσυραν το όπλο που είχε αφήσει εκεί δα, δίπλα του. Μικρό κοπέλι είναι. Να τον συμπαθάς αλλά φαίνεται πως δεν έχει μυαλό στην κεφαλή του για να παρατήσει το όπλο του στη γη», του λέει και ο Παύλος προσπαθεί να σκεφτεί αν κρύβει κάποιο ψέμα η αποκάλυψή της. Μια απρόσμενη άφιξη στο ξενοδοχείο πανικοβάλλει την Αργυρώ και τη Βασιλική, ενώ ο χειρότερος φόβος του Μαθιού σχετικά με το όπλο βγαίνει αληθινός. Ο δρόμος προς την αλήθεια έχει ανοίξει και τα πράγματα μοιάζουν να παίρνουν έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

Παρασκευή 5/5 Επεισόδιο 128

Όσο οι γυναίκες στην καντίνα ετοιμάζουν γλέντι για τον Αντώνη, ο Βαγγέλης παλεύει να τονώσει το ηθικό του αφεντικού του. «Βαγγέλη, τους έχασα όλους! Όλοι φεύγουν από δίπλα μου, μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση πως ήρθε το τέλος μου», του δηλώνει ο Ευθύμης. Ο Μαθιός προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του Νικηφόρου για να μην αποκαλυφθεί το μυστικό του Αστέρη και η Βασιλική έχει μια συνάντηση στο ξενοδοχείο που την αναστατώνει. Και ενώ όλα πάνε καλά με τον Λευτέρη και τη Θοδώρα, συμβαίνει κάτι που τη γεμίζει πάλι αμφιβολίες. Τη στιγμή που ο Αστέρης περνάει όμορφες στιγμές με τον Πετράκη, η εμφάνιση ενός προσώπου θα κόψει απότομα τη χαρά του. Ο Ευθύμης καταρρακωμένος από τις προδοσίες των φίλων του, θα έχει μια επίσκεψη που θα απαλύνει για λίγο τον πόνο του.

Ο Αντώνης επιστρέφει στο τμήμα

Η επίσκεψη του Ευθύμη Φαρμάκη μπορεί να προκαλεί ταραχή στη Μαρίνα αλλά στον Αντώνη λειτουργεί θετικά. Οι κουβέντες του κάνουν τον διοικητή της Άνω Ποριάς να θυμηθεί το παρελθόν τους, ακόμα και τη στιγμή που πυροβόλησε εναντίον του και η σφαίρα βρήκε τη γυναίκα του, Ρέα. Όλα θα περάσουν μπροστά από τα μάτια του σαν flashback και λίγο αργότερα θα αποφασίσει να επιστρέψει στα επαγγελματικά του καθήκοντα που τόσο του έχουν λείψει. Η Ντίνα και ο Μύρωνας τον υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες, εκείνος όμως δεν θα χάσει παραπάνω χρόνο. Θα αρχίσει ξανά τις έρευνες για να ανακαλύψει τελικά ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση εναντίον του. Φυσικά, το πρώτο όνομα που θα του έρθει στο μυαλό θα είναι αυτό του Ευθύμη Φαρμάκη.