Η γη της Ελιάς (23/5): Σπαραγμός με το θάνατο της Μυρτάλης - Η Ιουλία επιτίθεται άγρια στη Μαργαρίτα

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Η γη της Ελιάς (23/5): Σπαραγμός με το θάνατο της Μυρτάλης - Η Ιουλία επιτίθεται άγρια στη Μαργαρίτα

Με νέο επεισόδιο επιστρέφει την Τρίτη 23/5 η σειρά ''Γη της ελιάς'' με τις εξελίξεις να είναι συνταρακτικές μιας και η γυναικοκτονία της Μυρτάλη έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της Μάνης (δείτε εδώ τις σοκαριστικές αντιδράσεις στο twitter).

Οι σημερινές (23/5) εξελίξεις για τη ''Γη της ελιάς''

H Μαργαρίτα βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, ενώ η Ισμήνη μαθαίνει για τον χωρισμό του Χρήστου: «Δεν θέλω να είσαι μόνος σου. Το ξέρεις ότι σε έχω σαν αδελφό μου. Δεν δέχομαι καμία δικαιολογία, θα έρθει να μείνεις μαζί μας», του τονίζει κι επιμένει παρά τις αντιρρήσεις του, να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της.

Στο μεταξύ ο Αλέξης οδηγείται στον ανακριτή και τον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί για τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξε, ενώ η Μαρίνα αποκαλύπτει σε όλους ότι πριν από έναν χρόνο ο Αλέξης είχε απαγάγει τη Μυρτάλη: «Είχε περάσει πολύ μεγάλο σοκ, η Μαργαρίτα το είχε ανακαλύψει, το ήξερε, αλλά παρακάλεσε τη Μυρτάλη να μην πει πουθενά τίποτα και θα φρόντιζε η ίδια να απομακρύνει τον γιο της», τους ομολογεί και όλοι μένουν άναυδοι.

Αργότερα, η Ιουλία έξαλλη πηγαίνει στο σπίτι της Μαργαρίτας, της επιτίθεται και της ζητάει τον λόγο γι’ αυτή τη συγκάλυψη: «Γιατί το έκανες αυτό; Δεν ήξερες ότι ο γιος σου είναι άρρωστος, ότι είναι επιθετικός, ότι απήγαγε τη Μυρτάλη; Γιατί δεν έκανες τίποτα, γιατί τα έκρυβες όλα; Εσύ φταις που πέθανε η Μυρτάλη. Εσύ και κανένας άλλος», της επιτίθεται με οργή. Μέσα σε όλα αυτά, ο Ορέστης πηγαίνει στο καφενείο του Πότη κι εκεί γνωρίζει καλύτερα τη Δήμητρα και από ,ότι φαίνεται αυτή η γνωριμία ίσως να είναι η αρχή για κάτι παραπάνω...

Όσα θα δούμε την Τετάρτη 24/5

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 178

Την ίδια στιγμή η Μαρίνα συγκινείται όταν ο Ισίδωρος της χαρίζει το οικογενειακό δαχτυλίδι της Μυρτάλης. Η ημέρα της κηδείας φτάνει. Ολοι παρευρίσκονται στη νεκρώσιμη ακολουθία που γίνεται σε κλίμα συγκίνησης. Η Μαργαρίτα θέλει να ανοίξει η γη και να την καταπιεί, δεν τολμά να εμφανιστεί πουθενά. Ακόμα και στην κηδεία της Μυρτάλης δεν εμφανίζεται. Περιμένει να φύγουν όλοι από το νεκροταφείο και να πάει μόνη της στον τάφο της κοπέλας.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης εξομολογείται στον Κουράκο λεπτομέρειες: «Το όπλο δεν ήταν δικό μου, ήταν της Μυρτάλης και μου είχε πει ότι το είχε πάρει από τον κύριο Δημοσθένη Καπερνάρο», καταθέτει, γεγονός που παραξενεύει πολύ τη Δήμητρα, η οποία αποφασίζει να το ψάξει. Στο μεταξύ ο Χρήστος μετακομίζει στο σπίτι της Ισμήνης, ενώ η Εύα κάνει απέλπιδες προσπάθειες να του μιλήσει πριν φύγει από τη Μάνη, αλλά εκείνος δεν θέλει να τη δει στα μάτια του. Την ίδια ώρα η Μαργαρίτα επισκέπτεται τον Αλέξη στο κρατητήριο και οι στιγμές που εκτυλίσσονται μεταξύ μάνας και γιου είναι τραγικές.

Οι εβδομαδιαίες 22-26/5 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της ελιάς