Έρωτας Φυγάς (1/6): «Δεν είναι γιος σου!» - Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ιάσονα & Αλεξάνδρα

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Έρωτας Φυγάς (1/6): «Δεν είναι γιος σου!» - Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ιάσονα & Αλεξάνδρα

Mε νέο και πολύ απολαυστικό επεισόδιο επιστρέφει την Πέμπτη 1/6 η σειρά ''Έρωτας φυγάς'' με τις εξελίξεις να κομβικές λίγο πριν το μεγάλο φινάλε του πρώτου κύκλου (δείτε εδώ πως τα πηγαίνει η σειρά σε νούμερα).

Οι σημερινές (1/6) εξελίξεις για τον Έρωτα φυγά

Η οικογένεια Δεμερτζή υποδέχεται όλη την αφρόκρεμα της περιοχής για να ευχηθούν για το νέο μέλος της οικογένειας. Ολα κυλούν ομαλά μέχρι που η Αθηνά εξαφανίζεται και η αποθήκη πίσω από το μικρό αρχοντικό τυλίγεται στις φλόγες. Σαν από μηχανής θεός, η Ελπίδα έρχεται να σώσει τη γιαγιά. Ολη την αναγορεύουν σε ηρωίδα και η Μαργέτα με τον Ιάσονα σκέφτονται να αλλάξουν στάση απέναντί της. «Πρέπει να το κάνουμε για τα μάτια του κόσμου αλλιώς θα φανούμε αχάριστοι», τονίζει η Μαργέτα. Μέσα σε όλα, το τεταμένο κλίμα ανάμεσα στην Ευγενία και τον Μάρκο συνεχίζεται.

Η υπομονή του Μάρκου εξαντλείται. Στέφανος και Νότα προσπαθούν να τον συγκρατήσουν. «Πρέπει να δείξεις κατανόηση. Δεν πέρασε και λίγα. Είναι και οι ορμόνες που την επηρεάζουν. Θα της περάσει. Θα δεις. Δώσε της λίγο χρόνο ακόμα», του λέει η Νότα. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Νάντια βρίσκει στο γραφείο του Μιχάλη ένα σημείωμα της Φωτεινής και αναγνωρίζει τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα με αυτόν της ανώνυμης επιστολής για τον Μήτσο.

Το μεγάλο φινάλε

Το τέλος του πρώτου κύκλου της δραματικής σειράς εποχής του OPEN, Έρωτας φυγάς, είναι απλά καθηλωτικό. Και τι δεν έχει… Απόπειρες δολοφονίας, αλλά και αυτοκτονίας, απειλές, φυλακίσεις, με τους ήρωες να βρίσκονται πλέον στα όριά τους. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και φροντίσαμε να τις μάθουμε με κάθε λεπτομέρεια.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη για το Tv24

Η Ευγενία έχει γεννήσει ένα αγοράκι, τον γιο του Μάρκου, ενώ και η Αλεξάνδρα έχει φέρει στον κόσμο την κόρη του Ιάσονα. Όμως η νεαρή γιατρός, που έχει μάθει για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του άντρα της με την πρώην αγαπημένη του με την οποία έχει επανενωθεί, τυφλωμένη από έρωτα και ζήλια, τους φωτογραφίζει. Το αποδεικτικό υλικό το στέλνει στον Ιάσονα. Εκείνος με τη σειρά του βουτάει την Αλεξάνδρα μπροστά σε όλους και την απομακρύνει από το κτήμα. Η κοπέλα κλαίγοντας τον παρακαλάει:

«Είναι όλα ψέματα. Σε παρακαλώ. Πίστεψέ με. Ασε με κοντά στα μωρά μου», αλλά ο Ιάσονας είναι ανένδοτος. Την πάει σε μια ερημιά και στρέφει το όπλο του πάνω της. Ομως δεν τη σκοτώνει. Την αφήνει μόνη και φεύγει. Εκείνη καταταλαιπωρημένη καταφέρνει να γυρίσει πίσω. Μπαίνει στο σπίτι κρυφά, παίρνει το όπλο του άντρα της και μπροστά σε όλους του λέει: «Κανείς δεν θα με χωρίσει από τα παιδιά μου» και τον πυροβολεί δύο φορές. Η Μαργέτα σπεύδει να καλέσει ασθενοφόρο. Στο νοσοκομείο που ο Ιάσονας χαροπαλεύει, η μητέρα του έχει στήριγμά της τον Στέφανο που δεν φεύγει από κοντά της. Η Αλεξάνδρα συλλαμβάνεται και μπαίνει στη φυλακή. Η Ευγενία νιώθει τύψεις και ο Μάρκος της ζητάει να χωρίσουν. «Δεν μπορούμε πλέον να είμαστε μαζί μετά από αυτό», είναι τα λόγια του.

Έρωτας Φυγάς: Το μεγάλο φινάλε - Τέλος με διπλή αυτοκτονία και φυλακή!

Ο Ιάσονας βγαίνει από το νοσοκομείο και πάει να καταθέσει στη δίκη της Αλεξάνδρας. Εκεί, λόγο στον λόγο, πιάνεται στα χέρια με τον Μάρκο και μπαίνουν και οι δύο στο κρατητήριο. Τη ίδια ώρα η Ευγενία δίνει το παιδί της στη θεία της να το φροντίσει. Όταν εκείνη φεύγει, η νεαρή γιατρός γεμίζει τη μπανιέρα με νερό, μπαίνει μέσα και κάνει το απονενοημένο… κόβει τις φλέβες της. Ομως η Νότα επιστρέφει. Ψάχνει την ανιψιά της σε όλο το σπίτι και όταν τη βρίσκει βγάζει μια κραυγή. Δεν χάνει όμως την ψυχραιμία της και καταφέρνει να τη σώσει. Οταν τελειώνει αυτή η περιπέτειά της, η Ευγενία είναι μαζί με τον Μάρκο κι εκείνος της λέει: «Δεν είσαι κακός άνθρωπος, όμως έκανες κάτι κακό». Τότε εκείνη του απαντάει: «Σε αγάπησα πάρα πολύ. Μη με συγχωρήσεις, αρκεί να μη φύγεις. Δεν θέλω να μείνω μόνη μου». Την ίδια ώρα η Μαργέτα πάει τα παιδιά στη φυλακή για να τα δει η Αλεξάνδρα. Ομως ο Ιάσονας που τη βλέπει, τα παίρνει και τα κρύβει.

Η Νότα επιχειρεί να δολοφονήσει την Αλεξάνδρα

Στη φυλακή οι κρατούμενες παθαίνουν δηλητηρίαση. Η Αλεξάνδρα νοσηλεύεται και η Νότα, που θεωρεί ότι εξαιτίας της η ανιψιά της πήγε να αφαιρέσει με τα ίδια της τα χέρια τη ζωή της και πως είναι η κύρια αιτία της δυστυχία της, μπαίνει στο δωμάτιό της και προσπαθεί να βάλει δηλητήριο στον ορό για να τη δολοφονήσει. Η κοπέλα όμως ξυπνάει, φωνάζει και η Νότα τρομοκρατημένη φεύγει. Αργότερα η Ευγενία επισκέπτεται την Αλεξάνδρα που έχει επιστρέψει στη φυλακή: «Να μείνεις μακριά από τον άντρα μου. Είσαι συνέχεια κοντά του. Εχουμε οικογένεια. Σταμάτα να τριγυρνάς στα πόδια μας», την προειδοποιεί. Εκείνη όμως της απαντάει πλέον χωρίς περιστροφές: «Μ’ αγαπάει ακόμα». «Μην το λες αυτό αλλιώς…», της λέει η Ευγενία.

«Αλλιώς τι θα κάνεις; Θα προσπαθήσεις να με σκοτώσεις όπως η θεία σου;», την ειρωνεύεται. Η κοπέλα σοκάρεται. Φεύγει και βρίσκει τη Νότα με την οποία τσακώνεται. «Πίστεψες αυτή τη γυναίκα που θέλει να σου δηλητηριάσει τη ζωή. Μπράβο σου. Τα κατάφερε. Κι εσύ την πίστεψες σαν ανόητη», της φωνάζει η θεία της παρεξηγημένη. Οταν η Αλεξάνδρα αποφυλακίζεται, ο Μάρκος την παρακολουθεί από μακριά. Η νεαρή γυναίκα πηγαίνει να βρει τον Ιάσονα, αλλά εκείνος συνεχίζει να μην της δίνει τα παιδιά. Η Μαργέτα πλέον έχει αρχίσει να είναι με το μέρος της Αλεξάνδρας αφού έχει αποδεχτεί πόσο κακό της έχει κάνει και προσπαθεί να της σταθεί. Στο μεταξύ η Νότα βάζει λόγια στην Ευγενία λέγοντάς της ότι για να σώσει τον γάμο της η μόνη λύση είναι να βγάλει την Αλεξάνδρα από τη μέση.

Η τελευταία τραγική σκηνή

Το βράδυ η Αλεξάνδρα λαμβάνει μια ειδοποίηση ότι ο Μάρκος την περιμένει στο γνωστό τους σημείο. Εκείνη δεν χάνει την ευκαιρία και πάει να τον συναντήσει. Αντ’ αυτού όμως εμφανίζεται η Ευγενία, η οποία τη σημαδεύει με όπλο. «Αυτή τη φορά θα τον αφήσεις ήσυχο μια και καλή», της λέει και την αναγκάζει να ανέβει σε μια πέτρα. Μπροστά είναι κρεμασμένη μια θηλιά. «Μην το κάνεις αυτό. Σε παρακαλώ. Σκέψου τα παιδιά μας», την παρακαλάει η Αλεξάνδρα. «Εσύ τα σκέφτηκες;», της αντιγυρίζει η Ευγενία. Υπό την απειλή του όπλου η Αλεξάνδρα βάζει το κεφάλι της μέσα στη θηλιά για να κρεμαστεί. Ετσι ο θάνατός της θα φανεί αυτοκτονία και όχι δολοφονία. Η ένταση στη σκηνή είναι μεγάλη κι έτσι θα κλείσει ο πρώτος κύκλος της σειράς, αφήνοντάς μας σε μεγάλη αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι.