Σασμός: Περνούν μία νύχτα πάθους και έρωτα και εξαφανίζεται από το σπίτι και το χωριό - Σπαράζει ο Μαθιός για την Βασιλική

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: Περνούν μία νύχτα πάθους και έρωτα και εξαφανίζεται από το σπίτι και το χωριό - Σπαράζει ο Μαθιός για την Βασιλική

Δύσκολη εβδομάδα έρχεται για τους τηλεθεατές του Σασμού αυτή την εβδομάδα (12-14/6). Η διάθεση της «καπετάνισσας» αλλάζει με το που βλέπει τον μικρό Πετρή στο σπίτι της, γεγονός που φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας σε Αστέρη και Αργυρώ. Ο Μαθιός παλεύει να κρατήσει στο πλευρό του τη Βασιλική και ο Ευθύμης απορρίπτει μια όμορφη πρόταση της Στέλλας.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις (12/6 - 14/6) για τον Σασμό

Η ψυχρότητα της Καλλιόπης απέναντι στον Αστέρη και τον Μαθιό διακόπτεται από μια ευχάριστη έκπληξη και αυτή είναι το παιδί. «Πήγαινε στη γιαγιά σου Πετρή μου, που θέλει τόσο να σε δει», λέει η Αργυρώ στον γιο της και εκείνος δείχνει να την υπακούει. Η «καπετάνισσα» δεν μπορεί να μην ανοίξει την αγκαλιά της στο μικρό παιδί που της χαμογελά διάπλατα. Αυτομάτως ξεχνά τα πάντα, της περνάνε οι πίκρες και οι καημοί που έχει στον νου και το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα ευχαριστήσει τον πρώτο της εγγονό που έχει έρθει σπίτι της για να τη δει. «Κοπελάκι μου, μαζί μου θα περάσεις υπέροχα. Να ήξερες πόσο καιρό σκεφτόμουν το πότε θα γίνω γιαγιά και τελικά ο χρόνος μού έφερε εσένα και τώρα σε κρατώ στην αγκαλιά μου. Ο,τι θες, από εμένα θα το ζητάς. Είμαστε όλοι πολύ τυχεροί που σε έχουμε στη ζωή μας», του λέει αλλά το παιδί δεν καταλαβαίνει καμία από τις κουβέντες της. Μόνο συνεχίζει να της χαμογελά.

Μαζί του χαμογελά όμως και ο Αστέρης, που βλέπει την αλλαγή στη διάθεση της μητέρας του και αισθάνεται πως ίσως τελικά να υπάρχει ελπίδα για τη σχέση του με την Αργυρώ. Τη στιγμή λοιπόν που η Καλλιόπη νιώθει πρωτόγνωρα συναισθήματα δίπλα στο εγγόνι της, στην οικογένεια της Αργυρώς συζητούν για το αν είναι σωστό το παιδί να προστατευτεί και να μείνει μακριά από τον Σταύρο. Ο Παύλος υποστηρίζει πως πρέπει ο μικρός Πετρής να έχει επαφή με εκείνον που γνώρισε αρχικά για πατέρα του, από την άλλη όμως η Μαρίνα δεν συμφωνεί. «Θα γίνει αυτό που ζήτησε η παιδοψυχολόγος. Η ψυχούλα του είναι αγνή και διαμορφώνεται τώρα. Δεν πρέπει να κάνουμε εμείς του κεφαλιού μας και να το φέρνουμε σε επαφή με λάθος άτομα».

Η Θοδώρα ετοιμάζει τον αρραβώνα της

Η Ελενα φτάνει στην Κρήτη και το πρώτο άτομο με το οποίο έρχεται σε επαφή είναι ο Λευτέρης. Συγκεκριμένα, του στέλνει μήνυμα και τον ρωτά με ποιον τρόπο μπορεί να συναντήσει τον Ευθύμη για να κάνει μια σοβαρή συζήτηση μαζί του. Ο Λευτέρης χωρίς να χάσει χρόνο της μιλά. «Ελενα, μείνε μακριά του. Ο άνθρωπος είναι πολύ επικίνδυνος. Δεν το έχει σε τίποτα να σε βγάλει από τη μέση αν του χαλάς τα σχέδιά του», θα της επισημάνει και εκείνη θα του εξηγήσει πως δεν μπορεί να της κάνει κακό γιατί έχει έναν άσο κρυμμένο στο μανίκι της. Και πάλι όμως ο Λευτέρης θα της πει να προσέχει τις κουβέντες που θα έχει μαζί του. Η επικοινωνία του μαζί της θα χαλάσει φυσικά τη διάθεση της Θοδώρας που ετοιμάζει τον αρραβώνα της και θέλει όλα να γίνουν όπως τα έχει ονειρευτεί. «Αγάπη μου, δεν ήρθε για μένα εδώ η Ελενα. Με τον Φαρμάκη θέλει να συναντηθεί για να μάθει πού βρίσκεται ο Οδυσσέας», θα την καθησυχάσει και εκείνη θα δείχνει να ησυχάζει.

Μέχρι όμως ο Ευθύμης να δει ξαφνικά μπροστά του την Ελενα, μια άλλη γυναίκα τον επισκέπτεται και μάλιστα με καλές προθέσεις. Η Στέλλα Καμαριωτάκη που έχει απορρίψει κατ’ εξακολούθηση τις προτάσεις του, εμφανίζεται στο γραφείο του ντυμένη και φτιαγμένη στην πένα. «Κυρία Καμαριωτάκη, σε τι οφείλω την τιμή της επίσκεψής σας;», τη ρωτά και εκείνη με ένα πλατύ χαμόγελο του λέει ότι έφτασε ως την πόρτα του με σκοπό να βγουν οι δυο τους και να μιλήσουν. Προς έκπληξή της όμως, ο Ευθύμης Φαρμάκης είναι αρνητικός. «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ», θα της πει απλά και η Στέλλα θα πάρει την περηφάνια της και θα φύγει από μπροστά του. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα που απασχολεί τη δικηγόρο της Κρήτης. Πίσω στο σπίτι της, οι γονείς της διαπληκτίζονται έντονα για το αν πρέπει η Σοφία να φύγει για τρία χρόνια στη Μασσαλία.

Πιο συγκεκριμένα, η Σοφία αισθάνεται έτοιμη να φύγει για ένα διάστημα από τη χώρα της γνωρίζοντας πως αυτό θα κάνει καλό στην καριέρα της, ενώ ο Τάσος θεωρεί πως δεν είναι σωστό να τους παρατήσει για ένα τόσο μεγάλο διάστημα. Της κρατάει λοιπόν μούτρα και κάθε φορά που η ψυχολόγος προσπαθεί να συζητήσει μαζί του, βλέπει μπροστά της να υψώνεται ένας τοίχος. Για τον λόγο αυτό, αργεί να απαντήσει στο Πανεπιστήμιο της Γαλλίας για το αν θα δεχτεί την πρότασή τους να διδάξει για τρία χρόνια εκεί.

Διαβάστε επίσης: Σούπερ αποκλειστικό: Το τέλος των 10 ζευγαριών - Δυο γάμοι, μια εγκυμοσύνη κι ένας χωρισμός

Ο Αντώνης έτοιμος να κυνηγήσει τον Μαθιό

Η σχέση του Μανόλη με την Τζένη πέφτει σαν κεραυνός στο κεφάλι του Νικηφόρου, παρόλο που έχει παραδεχτεί κατ’ επανάληψη πως δεν τρέφει πλέον ερωτικά συναισθήματα για την πρώην κοπέλα του. Ενώ στην αρχή αποφεύγει και τους δύο, τελικά αποδέχεται τη σχέση τους και συνεχίζουν να ζουν όλοι μαζί και ευτυχισμένοι στο ίδιο σπίτι. Την ίδια ευτυχία πάντως δεν μπορούν να μοιραστούν οι αστυνομικοί της Ανω Ποριάς που έχοντας στα χέρια τους πλέον το όπλο της δολοφονίας του Στεφανή, ανοίγουν ξανά τον φάκελο του και νιώθουν να... πελαγώνουν. Ο Αντώνης είναι σίγουρος για μια ακόμη φορά πως το όπλο κρατούσε ο Μαθιός, όμως δεν έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να το αποδείξει.

Στο μεταξύ, η Βασιλική προσπαθεί να διαχειριστεί το γεγονός πως βιολογικός πατέρας του Νικηφόρου είναι ο Μαθιός. Τα συναισθήματά της έρχονται σε κόντρα με τις κινήσεις της, γεγονός που μπερδεύει όλους. Ο Μαθιός πάντως δεν θα σταματήσει να εμφανίζεται μπροστά της με σκοπό να της μιλήσει. Να της εκφράσει την αγάπη του. Εκείνη αντίθετα για να τον προσγειώσει σε κάθε έκφραση της αγάπης του, του ανακοινώνει πως έχει κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου. «Για ποιο διαζύγιο μιλάς, Βασιλική μου; Δεν γίνεται να χωρίσουμε εμείς. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα, χωρίς την αγάπη σου. Πάρε όσο χρόνο θες αλλά αυτό μην το κάνεις. Αν με αφήσεις θα χαθώ», της λέει σε μια από τις συναντήσεις τους αλλά η Βασιλική δεν συγκινείται από τα λόγια του. Εκείνος μένει συντετριμμένος και μιλά στην Καλλιόπη για να τον βοηθήσει. Η Στέλλα τηλεφωνεί στον Μαθιό και του ανακοινώνει μια λύση που θα τον ανακουφίσει προσωρινά από το θέμα του διαζυγίου.

Η Έλενα εκβιάζει τον Φαρμάκη

Η Καλλιόπη δυσκολεύεται να αποδεχτεί την Αργυρώ ως μελλοντική νύφη της, παρά τις προσπάθειες των γύρω της να την πείσουν. Ο Λευτέρης προειδοποιεί τον Ευθύμη για έναν επερχόμενο κίνδυνο κι εκείνος αντιδρά με απειλές. Δεν πιστεύει ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να ανησυχεί. Η βραδιά του λόγου της Θοδώρας με τον Λευτέρη φτάνει, αλλά μια απρόσμενη είδηση θα πέσει σαν βόμβα στο τραπέζι. Και αυτή είναι η σχέση του Μανόλη με την Τζένη, που φέρνει ταραχή στην οικογένεια Αγγελάκη. Και κυρίως ο Παντελής είναι αυτός που αντιδρά καθώς ξέρει πως η Τζένη υπήρξε κοπέλα του Νικηφόρου για πολλά χρόνια, γεγονός που καθιστά προδότη τον γιο του στα μάτια του. Ο Λευτέρης, που θα πάρει το μέρος του νέου ζευγαριού, θα αλλάξει το κλίμα στο σπίτι της οικογένειας.

«Δεν με περίμενες Ευθύμη, έτσι δεν είναι;», θα του πει η Ελενα που θα εμφανιστεί μπροστά του. «Για να μη χρονοτριβούμε, είμαι εδώ για να μάθω πού είναι ο Οδυσσέας. Ξέρεις, πριν εξαφανιστεί είχε φροντίσει να μου αφήσει ως παρακαταθήκη στοιχεία για τις δουλειές σου, που σε καίνε. Αν δεν μου πεις τι έχει συμβεί, τα στοιχεία αυτά θα καταλήξουν στα χέρια της αστυνομίας. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να θέλεις να τα βρούμε αλλιώς», του επισημαίνει, εννοώντας να της δώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να σταματήσει τις έρευνες. Ο Φαρμάκης αρχικά αντιδρά σπασμωδικά και της λέει πως ο φίλος της έφυγε για το εξωτερικό και μπορεί να γυρίσει από στιγμή σε στιγμή, ενώ για τα χρήματα που του ζητάει δεν κάνει κανένα λόγο.

Την ίδια στιγμή ο Μαθιός πηγαίνει στο σπίτι της Βασιλικής για να της μιλήσει και τα έντονα συναισθήματα που έχουν και οι δυο θα τους οδηγήσουν στο κρεβάτι, ζώντας μια νύχτα πάθους και έρωτα. Ο Μαθιός αποκοιμιέται ήσυχος στην αγκαλιά της θεωρώντας πως η σχέση τους θα βελτιωθεί και εκείνη θα σταματήσει να τον διώχνει από τη ζωή της, όμως κάνει λάθος αφού την επόμενη μέρα που ξυπνάει, η Βασιλική έχει εξαφανιστεί από το σπίτι και το χωριό.

Ο Μανόλης δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη

Ο αδελφός της Θοδώρας ανοίγει την πόρτα και βλέπει μπροστά του τον Λευτέρη. Αρχικά παραξενεύεται βλέποντάς τον και σπεύδει να τον ρωτήσει αν η επίσκεψή του αφορά στη Θοδώρα. Ο Λευτέρης όμως θα φανεί από την αρχή ξεκάθαρος απέναντί του. «Για σένα ήρθα Μανόλη και θέλω να σε παρακαλέσω η συνάντησή μας να μείνει κρυφή. Άνοιξε ξανά ο φάκελος δολοφονίας του Στεφανή και πιστεύω πως υπάρχουν στοιχεία για τα οποία δεν μίλησες ποτέ στις αρχές μετά τον θάνατό του. Γι’ αυτό είμαι εδώ, μήπως θέλεις να συζητήσουμε κάτι», του τονίζει και ο Μανόλης του εξηγεί πως δεν έχει κάτι άλλο να προσθέσει καθώς δεν είχε δει κανέναν ύποπτο πάνω στο βουνό. Μόνο τον Στεφανή, ξαφνικά, νεκρό. Η ταραχή τού νεαρού μάρτυρα κάνει τον Λευτέρη να πιστεύει πως έχει αποκρύψει στοιχεία από την αστυνομία αλλά δεν του λέει κάτι παραπάνω. Απλά πριν φύγει θα του ανακοινώσει ότι είναι στη διάθεσή του όποια στιγμή θέλει για να συζητήσουν.