Έρωτας Φυγάς: Τραγωδία! Η Αλεξάνδρα τρελαμένη πυροβολεί τον Ιάσονα - Το αιματηρό φινάλε

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του OPEN

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έρωτας Φυγάς: Τραγωδία! Η Αλεξάνδρα τρελαμένη πυροβολεί τον Ιάσονα - Το αιματηρό φινάλε

Στα νέα επεισόδια της σειράς Έρωτας Φυγάς, εκεί που όλα δείχνουν ότι η σχέση του Ιάσονα και της Αλεξάνδρας έχει ομαλοποιηθεί, η Ευγενία, ωθούμενη από τη ζήλια της, θα οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα χωρίς καν και η ίδια να μπορεί να φανταστεί τις καταστροφικές συνέπειες των πράξεών της.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του OPEN, Έρωτας Φυγάς

Δευτέρα 19/6 - Επεισόδιο 176

Ο Νικόλας κάνει πρόταση γάμου στη Ρηνιώ. «Το ξέρω πως είναι κάπως βιαστικό αλλά εγώ είμαι σίγουρος. Θέλεις να παντρευτούμε;», τη ρωτάει. Εκείνη δέχεται και είναι πανευτυχείς και οι δύο. Στο μεταξύ το κλίμα μεταξύ Αλεξάνδρας-Ιάσονα κάπως βελτιώνεται, ενώ η σχέση Μάρκου-Ευγενίας ολοένα χειροτερεύει. Παράλληλα η Γεωργία ανακαλύπτει ότι την κλοπή που προ καιρού έγινε σπίτι τους την έκανε ο Στρατής και του επιτίθεται εκτός εαυτού. «Πώς τόλμησες και έβαλες χέρι στο ίδιο μας το σπίτι; Τόσο ξεδιάντροπος είσαι; Και έκανες και πως δεν ήξερες τίποτα και κατηγορούσες τον έναν και τον άλλον. Αντρας είσαι εσύ; Με κάνεις να σε σιχαίνομαι. Φύγε από μπροστά μου να μη σε βλέπω», του φωνάζει. Μέσα σε όλα η Φωτεινή ομολογεί στην εισαγγελέα πως εκείνη έστειλε τα σημειώματα. «Το έκανα για να εκδικηθώ την Ελπίδα. Μου έχει κάνει τη ζωή μου κόλαση. Μου πήρε τον άντρα και με έχει κάνει ρεζίλι σε όλη τη Μεσσήνη», της λέει. Ο Στέφανος πάλι εντοπίζει ύποπτες επαγγελματικές κινήσεις εναντίον της οικογένειας Δεμερτζή κι ενημερώνει τη Μαργέτα. «Νομίζω ότι πρέπει να βρεθούμε και να τα πούμε κοντά. Είναι σοβαρό το θέμα», της εξηγεί. Και δεν φτάνουν όλα αυτά, ο φάκελος με τις ενοχοποιητικές φωτογραφίες που τράβηξε η Ευγενία… φτάνει στον Ιάσονα.

Τρίτη 20/6 - Επεισόδιο 177

Δύο «μυστήριοι» άντρες που ενεργούν για λογαριασμό ξένων εταιρειών, έχουν βάλει στο μάτι τη γη της περιοχής. Ιάσονας και Μάρκος, με προτροπή της Μαργέτας και του Στέφανου, συμμαχούν και αγοράζουν από κοινού ένα εργοστάσιο για να μην πέσει στα χέρια τους. «Ας το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη λύση», λέει ο Ιάσονας και ο Μάρκος συμπληρώνει: «Καλύτερα τον εχθρό που ξέρεις παρά αυτόν που δεν ξέρεις». Ετσι, συγκαλούν μυστική συνάντηση με τα μέλη του επιμελητηρίου για να μην τους πουλήσει κανείς τους. Ο Κοντογιάννης, που έχει δωροδοκηθεί από τους άγνωστους, εμφανίζεται. Η Ευγενία όμως αντιδρά άσχημα στη συνεργασία των δύο οικογενειών και ξεσπά. «Εσύ δεν ήθελες ούτε να τους βλέπεις και τώρα γίνεστε συνέταιροι; Τι έγινε, Μάρκο; Βρήκες τρόπο να είσαι κοντά στην αγαπημένη σου;», του φωνάζει. «Σταμάτα να παραλογίζεσαι», της λέει εκείνος και προσπαθεί να τη συνετίσει εκείνος, αλλά η γυναίκα του δεν ακούει τίποτα. Η Γεωργία με τη σειρά της ψάχνει τρόπο για να βρει τα χρήματα που έχασε ο Στρατής, ενώ η Χαρά δέχεται φραστική επίθεση από άντρες της περιοχής για όσα φεμινιστικά γράφει.

Τετάρτη 21/6 - Επεισόδιο 178

Η Ευγενία συνειδητοποιεί τον απόηχο των πράξεών της, μα είναι ήδη αργά. «Τι έκανα, Θεέ μου! Πώς το έκανα εγώ αυτό;», μονολογεί μετανιωμένη. Οι φωτογραφίες που έστειλε στον Ιάσονα προκαλούν έκρηξη στο σπίτι της οικογένειας Δεμερτζή και η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Οι εργαζόμενες στο σπίτι της οικογένειας παρακολουθούν παγωμένες τις εξελίξεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να τιθασεύσει την οργή του Ιάσονα, η οποία σπρώχνει την Αλεξάνδρα ένα βήμα πριν τον θάνατο. «Τόση κοροϊδία πια; Με ξεφτίλισες και δεν σεβάστηκες ούτε τα ίδια σου τα παιδιά λες και είσαι καμία του δρόμου. Εγώ φταίω που σε μάζεψα εδώ μέσα και σε έκανα κυρία. Κυρία να σου πετύχει. Αλλά μέχρι εδώ ήταν», της φωνάζει και τη σέρνει έξω από το σπίτι. Εκείνη κλαίγοντας του λέει ότι είναι όλα ψέματα και ότι την παγίδευσαν, ενώ τον παρακαλάει να μην την πάρει μακριά από τα παιδιά της. Η Μαργέτα αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια του Στέφανου και μαζί τρέχουν να προλάβουν τα τεράστια δεινά που πρόκειται να βιώσει η οικογένεια εξαιτίας της μανίας του Ιάσονα.

Πέμπτη 22/6 - Επεισόδιο 179

Ο Ιάσονας που έχει δει τις φωτογραφίες της Αλεξάνδρας με τον Μάρκο, την έχει σύρει με τη βία στο δάσος για να τη σκοτώσει. «Ολα σου τα έδωσα αλλά εσύ τα πέταξες και δεν υπολόγισες τίποτα. Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσεις», της φωνάζει και στρέφει πάνω της το όπλο. Ομως δεν τη σκοτώνει. Την εγκαταλείπει ωστόσο μόνη της στην ερημιά για να τα βγάλει πέρα μόνη της. Την ίδια στιγμή ο Μάρκος ψάχνει σαν τρελός για να τη βρει, αλλά δεν τα καταφέρνει. Με όλα αυτά που συμβαίνουν, οι αρραβώνες της Ρηνιώς με τον Νικόλα αναβάλλονται. Δικαιολογούνται στους γονείς του Νικόλα πως η γιαγιά έχει πρόβλημα υγείας. Στο μεταξύ οι τύποι που θέλουν να αγοράσουν γη στο Κιάρι, θα κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν. Ετσι βάζουν μπρος το σχέδιό τους και απάγουν τον Γιωργάκη και τη Μαρίνα ως αντίποινα στα εμπόδια που τους έχουν βάλει ο Ιάσονας με τον Μάρκο. Η Μαργέτα με τη Γεωργία πάνε να τρελαθούν από την αγωνία και όλοι αρχίζουν να ψάχνουν για τα παιδιά. Παράλληλα η Ευγενία παίρνει το μωρό της και ετοιμάζεται να φύγει για την Αμερική. «Είσαι σίγουρη γι’ αυτό που πας να κάνεις;», τη ρωτάει η Νότα και η κοπέλα, αν και δείχνει αμφίβολη, νιώθει πως δεν έχει άλλη επιλογή. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Χαρά δέχεται επίθεση από ακραίους άντρες της περιοχής για τα όσα φεμινιστικά γράφει και μένει αναίσθητη στον δρόμο.

Παρασκευή 23/6 - Επεισόδιο 180 (τελευταίο επεισόδιο)

Ο Ιάσονας, παρά τις προσπάθειες όλων να μαλακώσει, είναι ανελέητος με την Αλεξάνδρα, που περιφέρεται όπου βρει, σε άθλια κατάσταση. «Οπως έστρωσε να κοιμηθεί. Δεν έχει καμία θέση εδώ μέσα. Είχε ευκαιρίες και μάλιστα πολλές αλλά τώρα τελείωσαν», λέει στη Μαργέτα. Η Ευγενία με τη σειρά της τελικά δεν φεύγει. Επιστρέφει, προς το παρόν, με το παιδί, όμως η σχέση της με τον Μάρκο επιδεινώνεται. Γιωργάκης και Μαρίνα εντοπίζονται σώα. Επιπλέον, η Νάντια μαθαίνει έντρομη πως ο πρώην άντρας της την αναζητά και πανικοβάλλεται, ενώ η Χαρά ανακαλύπτει πως ο Αντρέας είναι παντρεμένος και πληγώνεται βαθιά χάνοντας για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη της στους ανθρώπους. Κι ενώ η υιοθεσία της Μαρίνας εγκρίνεται και η Γεωργία πλέει σε πελάγη ευτυχίας, μαθαίνει ότι ο πατέρας τα μικρής, που όπως φημολογείται είναι επικίνδυνος, ψάχνει την κόρη του.

Η Αλεξάνδρα καταταλαιπωρημένη καταφέρνει να γυρίσει πίσω στο Κιάρι. Χωρίς να την καταλάβει κανείς, μπαίνει στο σπίτι κρυφά, παίρνει το όπλο του άντρα της και μπροστά σε όλους τον σημαδεύει. Το ίδιο όπλο που είχε στρέψει εκείνος εναντίον της. Η Μαργέτα την παρακαλεί να το αφήσει κάτω και να συζητήσουν. Εκείνη όμως με σπίθες στα μάτια λέει κοιτώντας τον Ιάσονα: «Κανείς δεν θα με χωρίσει από τα παιδιά μου» και τον πυροβολεί δύο φορές. Η Μαργέτα σπεύδει να καλέσει ασθενοφόρο. Ο γιος της χαροπαλεύει και η Αλεξάνδρα συλλαμβάνεται και μπαίνει στη φυλακή

Δείτε εδώ το μεγάλο φινάλε με αποκλειστικούς διαλόγους!