Η Γη της Ελιάς: «Θα πιστέψει ότι έχει πρόβλημα και θα διακόψει την εγκυμοσύνη! Έτσι χωρίζεις κι είμαστε μαζί» - Το σατανικό σχέδιο στις πλάτες της Μαρίνας

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς: «Θα πιστέψει ότι έχει πρόβλημα και θα διακόψει την εγκυμοσύνη! Έτσι χωρίζεις κι είμαστε μαζί» - Το σατανικό σχέδιο στις πλάτες της Μαρίνας

Στα νέα επεισόδια της σειράς, Γη της Ελιάς, μετά την αθώωσή του για το δυστύχημα, ο Στάθης δεν μπορεί να ξαναπιάσει τιμόνι, ενώ η Ιουλία συνεχίζει να είναι έξαλλη με την Αρετή και να πέφτει στο επίπεδό της. Ο Φίλιππος όλο και επηρεάζεται από τον Μιλτιάδη με αποτέλεσμα να τσακώνεται άσχημα με τη Βασιλική, ενώ η Δήμητρα έρχεται πολύ κοντά με τον Ορέστη, αλλά νομίζει ότι προσβάλλει τη μνήμη του Κίμωνα

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Κυριακή 18/6 - Επεισόδιο 198

Ο Στάθης δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός πως κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του έχασε τη ζωή του ένα νέο κορίτσι: «Δεν πρόκειται ποτέ να το ξεπεράσω, δεν είναι δυνατόν. Ενα νέο κορίτσι είναι νεκρό» λέει και ξαναλέει. Οι τύψεις τον κυριεύουν, ενώ όλοι προσπαθούν να τον παρηγορήσουν: «Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, το ξέρεις ότι δεν έφταιγες, έπεσε πάνω σου, δεν ήθελες να τη σκοτώσεις», του λένε αλλά οι προσπάθειες των οικείων του αντί να τον καθησυχάσουν, τον εξαγριώνουν περισσότερο. Ο Στάθης κλείνεται στο σπίτι, ενώ τη χαριστική βολή στην ψυχολογία του δίνει μια επίσκεψη της μητέρας του νεκρού κοριτσιού που δεν εξελίσσεται όπως θα περίμενε.

Η Δήμητρα βγαίνει για φαγητό με τον Ορέστη και γνωρίζονται καλύτερα. Μιλάνε για τη ζωή τους, τι τους αρέσει, για τα ενδιαφέροντά τους και η βραδιά κυλάει πολύ όμορφα και για τους δύο. Την ίδια στιγμή η Μαργαρίτα που συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τον μεταφυσικό κόσμο, φεύγει για ένα επταήμερο σεμινάριο στη Λάρισα. Στο μεταξύ ο Κουράκος περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα του DNA από το δείγμα αίματος που πήρε από το σπίτι της Ευτυχίας και προς το παρόν η στάση του απέναντί της είναι επιφυλακτική. Παράλληλα η Ασπασία και ο Δημοσθένης κάνουν μια τελευταία κουβέντα για τον χωρισμό τους. Η Ασπασία μάλιστα δείχνει να μην το θέλει και τον προειδοποιεί: «Δημοσθένη, σκέψου καλά αυτό που πας να κάνεις. Να ξέρεις ότι δεν θα έχει γυρισμό».

Δείτε επίσης: «Την πέθανες τη γυναίκα ου να μου χαθείς!» - Οι 5 συγκλονιστικές στιγμές μέχρι το φινάλε

Δευτέρα 19/6 Επεισόδιο 199

Την ίδια ώρα η Στέλλα επεξεργάζεται ένα σατανικό σχέδιο για να απαλλάξει μια και καλή τον Χάρη από την παρουσία της Ρένας. «Ξέρω ότι η Μαρίνα έχει ένα θέμα με την εγκυμοσύνη της. Θα της ζητηθεί να κάνει αμνιοπαρακέντηση. Αν δεν βγει καλή θα αλλάξω τα αποτελέσματα με αυτά της Ρένας. Ετσι η Ρένα θα πιστεύει ότι έχει πρόβλημα και θα πρέπει να διακόψει την εγκυμοσύνη της. Καταλαβαίνεις ότι μετά τη χωρίζεις και είμαστε μαζί», του λέει. Ο Χάρης εκφράζει αρχικά τις αντιρρήσεις του: «Καλά και θα αφήσουμε μια κοπέλα να πιστεύει ότι δεν έχει πρόβλημα, ενώ μπορεί και να έχει;», απορεί, αλλά με τα πολλά, τελικά συναινεί.

Ο Ισίδωρος προσπαθεί να συνετίσει την Ιουλία σε σχέση με τις σπασμωδικές αντιδράσεις της απέναντι στην Αρετή: «Τι είναι αυτά που κάνεις; Εφτασες στο σημείο να πέσεις στο επίπεδο της Αρετής και να τη χαστουκίζεις στην μέση του δρόμου; Πού είναι η αξιοπρέπειά σου», την επιπλήττει, αλλά μάταια, η Ιουλία επιμένει σ’ αυτή τη στάση: «Τέρμα η Ιουλία που ξέρατε. Μας τελείωσε, Ισίδωρε», του απαντάει. Την ίδια ώρα, η Αρετή νιώθει πως ο Στάθης της δίνει σιωπηρά μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς δείχνει ανοχή απέναντί της. Η Ασπασία όμως τη συμβουλεύει: «Επειδή σου φέρεται έτσι, νομίζεις ότι θα γυρίσει πάλι σε σένα; Μην τρέφεις φρούδες ελπίδες Αρετή, δεν υπάρχει περίπτωση και σου το υπογράφω», της επισημαίνει. Ο Πότης από την άλλη, προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει στην Αννα πώς αισθάνεται, ενώ εκείνη οργανώνει την επόμενη μουσική βραδιά.

Στο μεταξύ ο Στάθης ανακουφίζεται κάπως όταν μαθαίνει πως η μικρή Αλεξία έπεσε στις ρόδες του αυτοκινήτου του, κάνοντας απόπειρα αυτοκτονίας: «Κάτι είναι κι αυτό. Τουλάχιστον ξέρω πως δεν φταίω, αλλά να θέλει ν’ αυτοκτονήσει η κοπέλα γιατί;», αναρωτιέται. Λίγο αργότερα ο Ορέστης και η Δήμητρα βγαίνουν βόλτα μόνοι με το φουσκωτό και για πρώτη φορά έρχονται πιο κοντά.

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό! Του αποκαλύπτει πως είναι φόνισσα και τον παρατάει στα σκαλιά της εκκλησίας

Τρίτη 20/6 Επεισόδιο 200

Μια έντονη έλξη και από τις δύο πλευρές αναπτύσσεται έντονα μέχρι που αγκαλιάζονται και δίνουν το πρώτο τους φιλί. Ενα φιλί γεμάτο πάθος, αλλά τρυφερότητα. Η Δήμητρα είναι σαν να την χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Απομακρύνεται απότομα από την αγκαλιά του και μετανιώνει για το φιλί με τον Ορέστη: «Συγγνώμη, αλλά δεν μου είναι εύκολο, χρειάζομαι χρόνο για να μπορέσω να βεβαιωθώ αν μπορώ να προχωρήσω σε μια σχέση. Πιστεύω να με καταλαβαίνεις. Δεν φταις εσύ, εγώ έχω ένα θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσω μέσα μου», ισχυρίζεται.

Ο Στάθης απαλλάσσεται από τυχόν ευθύνες σχετικά με το αυτοκινητικό δυστύχημα, αλλά εξακολουθεί να φοβάται να ξαναπιάσει τιμόνι. Την ίδια στιγμή η Αθηνά προσπαθεί με κάθε τρόπο να «ξεκλειδώσει» τη Φιλιώ και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, αλλά το μικρό κορίτσι παλεύει ακόμα με τους δαίμονές του και δεν μπορεί εύκολα να συνηθίσει τη νέα της ζωή. Στο μεταξύ η Αννα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα μουσική βραδιά, κάνει πρόβες, διαλέγει τραγούδια και ζητάει από τον Πότη να είναι όλα τέλεια. Εκείνος όμως το μυαλό του είναι πώς θα πει στην Αννα τι αισθάνεται γι’ αυτήν.

Ετσι αποφασίζει να της το πει τραγουδιστά: «Θα της αφιερώσω ένα τραγούδι όλο νόημα κι ελπίζω αυτή τη φορά να καταλάβει», μονολογεί. Ο Φίλιππος περνάει δύσκολα στον στρατό και μια νέα κρίση ζήλιας δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της, καθώς ο Μιλτιάδης που έχει «φάει κέρατο» στη ζωή του, του τριβελίζει όλη μέρα το μυαλό ότι η Βασιλική έχει βρει άλλον. Η Βασιλική όμως αυτή τη φορά δεν θα ανεχτεί την προσβολή: «Λοιπόν Φίλιππε, ως εδώ! Δεν ανέχομαι να με προσβάλλεις έτσι. Λες και σου έχω δώσει δικαιώματα ή με έμαθες χθες. Παράτα με, μην με ξαναπάρεις τηλέφωνο», είναι τα λόγια της και του το κλείνει, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να έρθει σε άσχημη ρήξη. Την ίδια στιγμή το σχέδιο της Στέλλας δουλεύει ρολόι και ο γιατρός καλεί τη Μαρίνα και τον Μάνο για να τους μιλήσει: «Επειδή στον υπέρηχο είδα κάτι στο μωρό, θα ήθελα σας παρακαλώ να έρθετε να κάνουμε μα αμνιοπαρακέντηση για να είμαστε εντελώς σίγουροι ότι όλα είναι καλά», τους λέει.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη! Ο Ορέστης έχει την καρδιά του Κίμωνα - «Οι καρδιές μας θα χτυπάνε μαζί»

Τετάρτη 21/6 - Επεισόδιο 201

Μετά από την ένταση, ο Φίλιππος το μετανιώνει και την ξαναπαίρνει τηλέφωνο για να της κάνει ερωτική εξομολόγηση. Αυτή η κίνηση ηρεμεί τα πνεύματα στη σχέση τους, καθώς ξαναθυμούνται όλα όσα τους δένουν. Την ίδια ώρα η Αντωνία έξαλλη από όλα όσα έμαθε ότι της σούρνει η Αρετή, εισβάλλει στο μαγαζί της: «Σου είχα πει να μην τα βάλεις ποτέ μαζί μου», της τονίζει και τα κάνει όλα άνω-κάτω. Η Αλκμήνη ωστόσο ντρέπεται πολύ γι’ αυτό που συμβαίνει και κρατάει μούτρα στην Αντωνία: «Ρεζίλι έχουμε γίνει», της λέει. Την ίδια στιγμή ο Ισίδωρος καλεί την Αμαλία στο σπίτι για φαγητό και ο Μάνος δεν χάνει την ευκαιρία να του κάνει πλάκα: «Ελα Μάνο, άσε τις βλακείες. Απλώς η Αμαλία μού είναι πολύ χρήσιμη στο γραφείο. Είχα ταλαιπωρηθεί όλο αυτόν τον καιρό», δικαιολογείται. Στο μεταξύ η μουσική βραδιά στο καφενείο του Πότη είναι γεγονός και η Αρετή επιφυλάσσει μια έκπληξη σε όλους και περισσότερο στον Στάθη καθώς πιάνει το μικρόφωνο και τραγουδάει ένα τραγούδι όλο νόημα που του το αφιερώνει κιόλας, κάνοντάς τον να νιώθει πολύ άβολα. Η Ασπασία ωστόσο, αποφασίζει να μην πάει στη μουσική βραδιά, γιατί μαθαίνει ότι θα είναι εκεί και ο Δημοσθένης. Καλεί όμως τον Ορέστη σπίτι της για να φάνε μαζί και να μιλήσουν: «Δεν ξέρω παιδί μου, από την πρώτη στιγμή που σε είδα, που μιλήσαμε, σε έβαλα μέσα στην καρδιά μου. Σε βλέπω σαν γιο μου, αισθάνομαι λες και σε ξέρω χρόνια. Να είσαι καλά, μετά τον θάνατο του Κίμωνά μου, η καρδιά μου σφράγισε», του ομολογεί κι εκείνος την κοιτάζει με σεβασμό και συμπάθεια.

Η Δήμητρα εκμυστηρεύεται στην Αλκμήνη ότι έγινε με τον Ορέστη: «Με φίλησε κι εγώ δεν αντιστάθηκα. Μου άρεσε Αλκμήνη, μετά από καιρό το φιλί του με άγγιξε, αλλά δεν μπορώ να προχωρήσω. Εχω τεράστιες ενοχές, νιώθω σαν να προδίδω τον Κίμωνα», παραδέχεται. Στο μεταξύ η φοβία του Στάθη γίνεται πιο έντονη και καθώς προσπαθεί να ανέβει στη μηχανή τον πιάνει κρίση πανικού. Την ίδια ώρα η Ιουλία θέλει να αποδώσει φόρο τιμής στη Μυρτάλη και βρίσκει ένα τρόπο να το κάνει μέσω του Ιδρύματος, ενώ ο Γιώργης διχάζεται, καθώς του έχουν μπει υποψίες για την Ευτυχία, αλλά δεν θέλει να ακυρώσει τον γάμο τους. Ο αστυνόμος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, καθώς δεν μπορεί να φανταστεί τι πρέπει να κάνει αν η Ευτυχία είναι ένοχη: «Οχι, δεν θέλω να το σκέφτομαι καν», μονολογεί.

Πέμπτη 22/6 Επεισόδιο 202

Η Αθηνά φεύγει εσπευσμένα για το Σούνιο προκειμένου να προλάβει τα γενέθλια της Μαρίας. Ακολουθεί και η Χάιδω που δεν θέλει να την αφήσει μόνη, παρά τις γκρίνιες του Λυκούργου. Στο μεταξύ ο Στάθης εξακολουθεί να βασανίζεται από τη φοβία του να πιάσει τιμόνι, ενώ η Δήμητρα συναντά τυχαία τον Ορέστη στον δρόμο και η αμηχανία ανάμεσά τους είναι έκδηλη, καθώς θέλουν να έρθουν κοντά αλλά κάτι τους κρατάει. Η Μαρία χαίρεται πολύ με την έκπληξη της Αθηνάς και της Χάιδως και οι γυναίκες περνούν πολύ ωραία στο Σούνιο. Την ίδια ώρα η Μαρίνα αποφασίζει να μην προχωρήσει με την αμνιοπαρακέντηση: «Δεν πρόκειται να κάνω αυτή την εξέταση, ξέχασέ το. Φοβάμαι για το μωρό, έχω ακούσει ότι είναι δύσκολη και επικίνδυνη», του ξεκαθαρίζει, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Μάνο: «Εσύ ξέρεις, Μαρινάκι μου, όμως για να το λέει ο γιατρός μάλλον ξέρει κάτι παραπάνω», της λέει.

Παρασκευή 23/6 Επεισόδιο 203

Ο Μάνος προσπαθεί με όλους τους τρόπους να πείσει τη Μαρίνα να κάνει την εξέταση και η ένταση μεταξύ τους κορυφώνεται επικίνδυνα: «Σου είπα όχι και σταμάτα να με πιέζεις, μου κάνεις κακό, δεν το καταλαβαίνεις; Ασε με ήσυχη επιτέλους», του τονίζει η Μαρίνα με νεύρα. Ο Μάνος απελπισμένος ζητά τη βοήθεια του Ισίδωρου προκειμένου να την πείσει: «Σε παρακαλώ, ρε πατέρα. Με μένα έχει μουλαρώσει. Πες της κι εσύ κάτι. Εσένα σ’ ακούει», του παρακαλά.

Ενα ατύχημα με το μωρό της Βασιλικής αναγκάζει τον Στάθη να ξαναπιάσει τιμόνι για να βοηθήσει την κόρη του και την εγγονή του. Ετσι η Βασιλική και ο Στάθης πηγαίνουν τη μικρή Στελλίτσα επειγόντως στο νοσοκομείο και η αγωνία τους μεγαλώνει.

Την ίδια ώρα ο Λυκούργος δεν περνάει καθόλου καλά μόνος του στη Μάνη και τα παράπονά του νευριάζουν τη Χάιδω. Η Αναστασία, η οποία είναι μόνη της στο σπίτι της Αθηνάς, καλεί τον Αποστόλη για φαγητό, αλλά η βραδιά δεν εξελίσσεται όπως την περιμένουν, ενώ η Αρετή βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί δημοσίως στον Δημοσθένη επειδή παράτησε την Ασπασία, βγάζοντας έτσι και τα δικά της απωθημένα. Την ίδια στιγμή, η Δήμητρα αναστατωμένη από τα συναισθήματα που έχει αναπτύξει για τον Ορέστη, εξομολογείται όσα έχουν συμβεί στην Ασπασία: «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου συνέβαινε αυτό. Μετά τον Κίμωνα ένιωθα ότι η καρδιά μου δεν θα ξαναχτυπήσει ποτέ», της ομολογεί και η Ασπασία την αγκαλιάζει: «Μην έχεις τύψεις, κοκόνα μου. Και ο Κιμωνάκος αυτό θα ήθελε. Θέλει να σε βλέπει ευτυχισμένη από εκεί ψηλά. Είσαι νέα κοπέλα, σου το έχω πει τόσες φορές, επιβάλλεται να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου», της συμβουλεύει. Τέλος, μια συνάντηση του Μιλτιάδη με τη Βασιλική και ένα τηλεφώνημα που θα ακολουθήσει, δείχνουν πως ο Μιλτιάδης κάτι κρύβει για την οικογένεια Στεφανέα.