Γη της ελιάς: Σπαραγμός και κλάμα - Τα 5 τελευταία επεισόδια της σεζόν πριν προβληθούν στην τηλεόραση

Ένας χωρισμός, μια φωτιά, ένας θάνατος και μια ομηρία

Γη της ελιάς: Σπαραγμός και κλάμα - Τα 5 τελευταία επεισόδια της σεζόν πριν προβληθούν στην τηλεόραση

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα πέσει η αυλαία για τη β΄ σεζόν της σειράς «Η γη της ελιάς» και όλα όσα θα συμβούν θα σας αφήσουν σε αγωνία μέχρι τον Σεπτέμβρη που η αγαπημένη σειρά του MEGA θα επιστρέψει με νέα συνταρακτικά επεισόδια!

Το περιοδικό TiViSirial και η Γιάννα Παπανικολάου μας αποκαλύπτουν, παρακάτω, αποκλειστικά τα 5 τελευταία επεισόδιο της σεζόν!

Γη της ελιάς: Πως γράφεται το τέλος

Βάζουν φωτιά σε Βασιλική & Χάιδω

Κι ενώ το βράδυ η Βασιλική με το μωρό και τη Χάιδω κοιμούνται, μια μεγάλη πυρκαγιά ξεσπάει στο σπίτι τους και οι τρεις κινδυνεύουν να καούν ζωντανές. Η Χάιδω με παροιμιώδη ψυχραιμία καταφέρνει να σώσει τη νύφη και την εγγονή της και την τελευταία στιγμή βγαίνουν από το σπίτι. Η Πυροσβεστική φτάνει εκεί, αλλά το σπίτι καταστρέφεται ολοσχερώς. Ωστόσο Βασιλική και Χάιδω συμφωνούν να μην αποκαλύψουν κάτι στον Φίλιππο: «Θα τρελαθεί το κορώνι μου από την αγωνία του, καλύτερα να του το πούμε όταν έρθει», λέει η Χάιδω που μαζί με την οικογένειά της μένουν προς το παρόν στο σπίτι του Λυκούργου. Ο Φίλιππος με τον Παρασκευά παίρνουν την πρώτη τους άδεια και πηγαίνουν στη Μάνη. Κι ενώ η χαρά τού ανταμώματος είναι μεγάλη, υπάρχει απέραντη θλίψη για την καταστροφή του σπιτιού. Ο Φίλιππος προσπαθεί να δώσει κουράγιο στην οικογένεια, αλλά το σοκ γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν διαβάζουν το πόρισμα της Πυροσβεστικής που μιλάει για εμπρησμό: «Εμπρησμό; Εχουμε άριστες σχέσεις με όλους, δεν έχω να σκεφτώ κάποιον που να θέλει να μας κάνει κακό», απορεί ο Φίλιππος, αλλά η Χάιδω τρομοκρατημένη σκέφτεται ότι η επίθεση που δέχτηκαν μπορεί να έχει να κάνει με εκδίκηση για τον φόνο που διέπραξε πέρυσι.

Ο γάμος Κουράκου και Ευτυχίας διαλύεται

Γη της ελιάς: Σπαραγμός και κλάμα - Τα 5 τελευταία επεισόδια της σεζόν πριν προβληθούν στην τηλεόραση

Δείτε επίσης: Γη της Ελιάς: «Την πέθανες τη γυναίκα ου να μου χαθείς!» - Οι 5 συγκλονιστικές στιγμές μέχρι το φινάλε

Η ημέρα του γάμου της Ευτυχίας και του Κουράκου φτάνει και οι καλεσμένοι έχουν μαζευτεί στην εκκλησία και αναμένουν το ζευγάρι. Την ίδια ώρα, ο Δαμιανός τηλεφωνεί στον Κουράκο και του αποκαλύπτει πως το αποτέλεσμα του DNA έδειξε πως το αίμα στο σπίτι της Ευτυχίας ανήκει στον Ανέστη. Αυτό είναι η αρχή του τέλους για το όνειρο της Ευτυχίας. Η αναβολή του γάμου σοκάρει όλους τους καλεσμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Την ίδια ώρα, ο Κουράκος πάει να βρει την Ευτυχία και απαιτεί όλη την αλήθεια: «Εσύ σκότωσες τον Ανέστη! Εναν χρόνο έκανες την ανήξερη, έμπλεξες μέχρι και μαζί μου που είμαι αστυνομικός, τόσο σίγουρη ήσουν ότι δεν θα έβγαινε η αλήθεια στο φως. Απαιτώ εξηγήσεις τώρα! Με κάθε λεπτομέρεια», είναι τα λόγια του και η Ευτυχία του απαντάει: «Εγώ το έκανα, ναι! Ημουν σε άμυνα! Προσπάθησε να με βιάσει», παραδέχεται και του εξηγεί με λεπτομέρειες όλα όσα συνέβησαν εκείνη τη μοιραία ημέρα. Ο Κουράκος είναι σε απόγνωση και δεν ξέρει τι να κάνει, ενώ ο Δαμιανός του ξεκαθαρίζει πως δεν θα αφήσει την Ευτυχία να γλιτώσει: «Συγγνώμη που θα σου το πω, αλλά δεν θα κάνω τα στραβά μάτια», τον προειδοποιεί. Τότε ο Κουράκος δίνει στην Ευτυχία τη λύση να φύγει μακριά για πάντα!

Κρατούν ομήρους τους Βρεττάκους

Η Ασπασία καταφέρνει να ξεπεράσει τον κίνδυνο και επιστρέφει στο σπίτι της ασφαλής. Ο Δημοσθένης της δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο και της εκφράζει για πρώτη φορά μετά από καιρό πόσο την αγαπάει. Μάλιστα αποφασίζουν να δώσουν άλλη μία ευκαιρία στον γάμο τους. Μπορεί όμως στην Ασπασία να άλλαξε συμπεριφορά, δεν ισχύει το ίδιο για τις παράνομες δουλειές του, καθώς οργανώνει μεγάλο «χτύπημα» στη Μάνη και συγκεκριμένα σε μια χρηματαποστολή προσπαθώντας να συντονίσει κάθε λεπτομέρεια. Την ίδια ώρα, ο Ισίδωρος οργανώνει δεξίωση στο σπίτι του, αλλά η ληστεία στη χρηματαποστολή δεν εξελίσσεται καλά και η γιορτινή διάθεση στους Βρεττάκους μετατρέπεται σε μια αιματηρή ομηρία. Ολη η οικογένεια και οι καλεσμένοι θα βρεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο και τη νέα σεζόν τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο για κανέναν!

Ο Ορέστης αποκαλύπτεται στη Δήμητρα

Ο Ορέστης και η Δήμητρα γίνονται πια ζευγάρι και μάλιστα μαζί επισκέπτονται την Ασπασία, όταν εκείνη επιστρέφει σπίτι της από το νοσοκομείο. «Χαίρομαι που σας βλέπω μαζί! Ταιριάζετε πάρα πολύ, σας συμπαθώ και σας έχω στην καρδιά μου, μακάρι να είστε πάντα έτσι αγαπημένοι», τους εύχεται. Ο Ορέστης προτείνει στη Δήμητρα να πάνε βόλτα με το σκάφος και εκείνη δέχεται. Εκεί εκείνος βγάζει την μπλούζα του για να κολυμπήσει και η αστυνομικός βλέπει την ουλή. «Τι είναι αυτό;», τον ρωτάει και τότε εκείνος αποφασίζει να της αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα: «Εκανα μεταμόσχευση καρδιάς», της ομολογεί και η Δήμητρα αρχίζει να καταλαβαίνει. «Ηρθα εδώ στη Μάνη για να γνωρίσω τον άνθρωπο που μ’ έσωσε, τον Κίμωνα Καπερνάρο», της εξηγεί και η κοπέλα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της από το σοκ!

Θρήνος για την Αθηνά

Κι ενώ οι Βρεττάκοι έχουν το κάλεσμα, που όπως προαναφέραμε καταλήγει σε τραγωδία, η Αθηνά δεν βρίσκεται εκεί καθώς τηλεφωνεί συνεχώς στη Μαρία, αλλά εκείνη δεν απαντά. Η ίδια ανησυχεί μήπως έχει πάθει κάτι και παίρνει το αμάξι να φύγει για το Σούνιο. Οταν φτάνει εκεί οι φόβοι της βγαίνουν αληθινοί, καθώς βρίσκει τη μητέρα της νεκρή! Η Αθηνά χάνει το μοναδικό στήριγμα της ζωής της και ο πόνος της είναι ανείπωτος.