Η Γη της Ελιάς (22/6): Στο νοσοκομείο εσπευσμένα το μωρό της Βασιλικής - Δυστυχώς...

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς (22/6): Στο νοσοκομείο εσπευσμένα το μωρό της Βασιλικής - Δυστυχώς...

Μεγάλη αγωνία θα επικρατήσει απόψε 22/6 στην σειρά Γη της Ελιάς, καθώς το μωρό της Βασιλικής θα οδηγηθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Από την άλλη η Μαρίνα ανησυχεί για την υγεία του αγέννητου παιδιού της.

Οι σημερινές 22/6 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Επεισόδιο 202

Η Αθηνά φεύγει εσπευσμένα για το Σούνιο προκειμένου να προλάβει τα γενέθλια της Μαρίας. Ακολουθεί και η Χάιδω που δεν θέλει να την αφήσει μόνη, παρά τις γκρίνιες του Λυκούργου. Στο μεταξύ ο Στάθης εξακολουθεί να βασανίζεται από τη φοβία του να πιάσει τιμόνι, ενώ η Δήμητρα συναντά τυχαία τον Ορέστη στον δρόμο και η αμηχανία ανάμεσά τους είναι έκδηλη, καθώς θέλουν να έρθουν κοντά αλλά κάτι τους κρατάει.

Η Μαρία χαίρεται πολύ με την έκπληξη της Αθηνάς και της Χάιδως και οι γυναίκες περνούν πολύ ωραία στο Σούνιο. Την ίδια ώρα η Μαρίνα αποφασίζει να μην προχωρήσει με την αμνιοπαρακέντηση: «Δεν πρόκειται να κάνω αυτή την εξέταση, ξέχασέ το. Φοβάμαι για το μωρό, έχω ακούσει ότι είναι δύσκολη και επικίνδυνη», του ξεκαθαρίζει, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Μάνο: «Εσύ ξέρεις, Μαρινάκι μου, όμως για να το λέει ο γιατρός μάλλον ξέρει κάτι παραπάνω», της λέει.

Ο Μάνος προσπαθεί με όλους τους τρόπους να πείσει τη Μαρίνα να κάνει την εξέταση και η ένταση μεταξύ τους κορυφώνεται επικίνδυνα: «Σου είπα όχι και σταμάτα να με πιέζεις, μου κάνεις κακό, δεν το καταλαβαίνεις; Ασε με ήσυχη επιτέλους», του τονίζει η Μαρίνα με νεύρα. Ο Μάνος απελπισμένος ζητά τη βοήθεια του Ισίδωρου προκειμένου να την πείσει: «Σε παρακαλώ, ρε πατέρα. Με μένα έχει μουλαρώσει. Πες της κι εσύ κάτι. Εσένα σ’ ακούει», του παρακαλά.

Ενα ατύχημα με το μωρό της Βασιλικής αναγκάζει τον Στάθη να ξαναπιάσει τιμόνι για να βοηθήσει την κόρη του και την εγγονή του. Ετσι η Βασιλική και ο Στάθης πηγαίνουν τη μικρή Στελλίτσα επειγόντως στο νοσοκομείο και η αγωνία τους μεγαλώνει.

Βάζουν φωτιά σε Βασιλική & Χάιδω

Κι ενώ το βράδυ η Βασιλική με το μωρό και τη Χάιδω κοιμούνται, μια μεγάλη πυρκαγιά ξεσπάει στο σπίτι τους και οι τρεις κινδυνεύουν να καούν ζωντανές. Η Χάιδω με παροιμιώδη ψυχραιμία καταφέρνει να σώσει τη νύφη και την εγγονή της και την τελευταία στιγμή βγαίνουν από το σπίτι. Η Πυροσβεστική φτάνει εκεί, αλλά το σπίτι καταστρέφεται ολοσχερώς. Ωστόσο Βασιλική και Χάιδω συμφωνούν να μην αποκαλύψουν κάτι στον Φίλιππο: «Θα τρελαθεί το κορώνι μου από την αγωνία του, καλύτερα να του το πούμε όταν έρθει», λέει η Χάιδω που μαζί με την οικογένειά της μένουν προς το παρόν στο σπίτι του Λυκούργου.

Ο Φίλιππος με τον Παρασκευά παίρνουν την πρώτη τους άδεια και πηγαίνουν στη Μάνη. Κι ενώ η χαρά τού ανταμώματος είναι μεγάλη, υπάρχει απέραντη θλίψη για την καταστροφή του σπιτιού. Ο Φίλιππος προσπαθεί να δώσει κουράγιο στην οικογένεια, αλλά το σοκ γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν διαβάζουν το πόρισμα της Πυροσβεστικής που μιλάει για εμπρησμό: «Εμπρησμό; Εχουμε άριστες σχέσεις με όλους, δεν έχω να σκεφτώ κάποιον που να θέλει να μας κάνει κακό», απορεί ο Φίλιππος, αλλά η Χάιδω τρομοκρατημένη σκέφτεται ότι η επίθεση που δέχτηκαν μπορεί να έχει να κάνει με εκδίκηση για τον φόνο που διέπραξε πέρυσι.