Μαύρο Ρόδο (5/7): Θρήνος για την Ελισάβετ - Τον βρίσκει κρεμασμένο στο δωμάτιο της με το σκοινί της καμπάνας

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαύρο Ρόδο (5/7): Θρήνος για την Ελισάβετ - Τον βρίσκει κρεμασμένο στο δωμάτιο της με το σκοινί της καμπάνας

Και η σειρά Μαύρο Ρόδο φτάνει στο τέλος της και σήμερα 5/7 θα βγαίνει στον αέρα του MEGA για προτελευταία ημέρα. Ολοκληρώνεται εντελώς καθώς δεν θα βγει άλλος κύκλος, και οι εξελίξεις είναι συγκλονιστικές (δείτε πως τα πηγαίνει σε τηλεθέαση).

Οι σημερινές 5/7 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Επεισόδιο 139

Ο Βίκος μαθαίνει ότι ο Φρέντι συλλαμβάνεται και πως όλα κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν. Ετσι πηγαίνει στο μοναστήρι όπου ζητά καταφύγιο από τη Φιλαρέτη να τον κρύψει και εκείνη δέχεται! Η παρουσία του την πονά, η απουσία της από τη ζωή του, περισσότερο. Ο Φρέντι έχει μια πληροφορία για τον Βίκο που ενδιαφέρει τον Γιαννίκο και τον Καστρινό και είναι έτοιμος να την ανταλλάξει με την ελευθερία του!

Η Αλεξία μαθαίνει επιτέλους όλη την αλήθεια από την Κύρα για την απαγωγή της, αλλά και για τη δολοφονία της Αγγελικής και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της! Πλέον συνειδητοποιεί πως ερωτεύτηκε έναν εγκληματία που την ξεγέλασε! O Θέμης και η Κύρα τοποθετούν κοριό, για να μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις της Αλεξίας. Εκείνη μετά από όσα γίνονται τηλεφωνεί στον Βίκο και εκείνος της λέει πως είναι στη Γερακιανή. Η αρχή του τέλους του έχει αρχίσει…

Αποκλειστικά το τελευταίο επεισόδιο - 2 συγκλονιστικοί θάνατοι που θα σκορπίσουν θρήνο

Μ’ ένα ευτυχισμένο φινάλε θα ολοκληρωθεί οριστικά η αγαπημένη σας σειράς του MEGA «Μαύρο ρόδο», το οποίο θα μεταδοθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου με διπλό επεισόδιο! Οπως είναι γνωστό, δεύτερη σεζόν δεν θα υπάρξει και ήδη οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές έχουν κλείσει τις επόμενες δουλειές τους. Η ιστορία της σειράς, όπως γνωρίζετε, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ελένης Καπλάνη, αλλά εκτός από την κεντρική ιδέα του έρωτα ανάμεσα σ’ έναν νεαρό και μια μοναχή, τίποτα από όλα τα υπόλοιπα που βλέπουμε στη μικρή οθόνη δεν υπάρχουν στο βιβλίο «Μαύρο ρόδο».

Ομως το φινάλε θα είναι όπως στο βιβλίο, με αρκετές βέβαια παραλλαγές και προσαρμοσμένο στη μέχρι τώρα πορεία της ιστορίας. Ετσι την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα δείτε τον Πέτρο με την Ελισάβετ να παντρεύονται και να αποκτούν τη μονάκριβη κόρη τους, την οποία και θα ονομάσουν Αγγελική, όπως τη μητέρα εκείνου. Η οικογένεια θα ζει μόνιμα στο σπίτι του Λευτέρη στη Γερακιανή και τίποτα πια δεν θα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον γάμο και τις ζωές τους. Αλλωστε στο τέλος ο έρωτας όλα τα νικά!

Μαύρο Ρόδο τελευταίο επεισόδιο

Και μπορεί για τον Πέτρο και την Ελισάβετ το τέλος να είναι ευτυχισμένο, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για όλους τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές. Ας δούμε τι ακριβώς θα συμβεί.

Μετά την αυτοκτονία του Γεράσιμου, η θλίψη και το πένθος έχει πέσει ξανά στη Γερακιανή και η Ευτυχία με τον Μανώλη δεν μπορούν να αντέξουν τον μαρτυρικό χαμό του γιου τους, καθώς εκείνος αυτοκτόνησε. Στην αρχή η οργή τούς κατακλύζει καθώς εν μέρει θεωρούν τον Πέτρο με την Ελισάβετ υπαίτιους για όσα έγιναν, αλλά στη συνέχεια οι ίδιοι αλλάζουν εντελώς στάση απέναντί τους.

Από την άλλη, η Ελισάβετ είναι καταρρακωμένη από τον χαμό του καλύτερού της φίλου και ο Πέτρος είναι δίπλα της: «Ξέρω πώς είναι να χάνεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο και πόσο πόνο νιώθεις αυτή τη στιγμή! Είμαι εδώ, δίπλα σου», της λέει και εκείνη αλλάζει στάση απέναντί του.

Στο μεταξύ, η αστυνομία συλλαμβάνει την ηγουμένη, αφού η Πολυξένη «κάρφωσε» την Κασσιανή στο σχέδιο που είχαν με τις κλεμμένες εικόνες κι έτσι το τέλος της είναι πια αυτό που της αξίζει: Η φυλακή! Αυτό φέρνει χαμόγελο στα χείλη των υπόλοιπων μοναχών, ενώ η Φιλαρέτη παίρνει ξανά τη θέση τους. Μόνο που η κατάσταση με τον γιο της δεν την αφήνει να το χαρεί καθώς εκείνος συνεχίζει να κρύβεται στο μοναστήρι, ενώ η Αλεξία που πάει να τον συναντήσει, δεν γνωρίζει πως ο Θέμης με την Κύρα της έχουν βάλει κοριό. «Με φλόμωσες στο ψέμα κι εγώ η χαζή σε πίστεψα! Σκότωσες τη μάνα μου και προσπάθησες να κάνεις το ίδιο και στη γιαγιά μου! Οσα έλεγε ο πατέρας μου για εσένα ήταν αλήθεια! Σε σιχαίνομαι, μακάρι να σαπίσεις στην κόλαση και να μη σε ξαναδώ ποτέ», του λέει και εκείνος χαρακώνεται.

Η Φιλαρέτη βοηθάει τον Βίκο να φύγει κρυφά όταν φτάνει στο χωριό ο Θέμης προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους μια για πάντα. Ο Βίκος νιώθοντας το τέλος για εκείνον να πλησιάζει αποχαιρετά τη μητέρα του και η αναμέτρηση με τον Καστρινό μόλις αρχίζει...