Σασμός (12/7): «Με τούτα τα χέρια θα θάψεις τον Αστέρη» - Μια ανάσα πριν από το αιματοβαμμένο τέλος της σειράς

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός (12/7): «Με τούτα τα χέρια θα θάψεις τον Αστέρη» - Μια ανάσα πριν από το αιματοβαμμένο τέλος της σειράς

Αύριο 12/7 η αυλαία κλείνει για τον Σασμό και ένα βήμα πριν από το μεγάλο τέλος οι ζωές πολλών ανατρέπονται. Τι θα συμβεί όμως με το αγαπημένο ζευγάρι, Αστέρη και Αργυρώ;

Οι σημερινές 12/7 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Επεισόδιο 172

Η Αργυρώ ετοιμάζεται για τη μετακόμιση στο σπίτι της Καλλιόπης, η οποία βασανίζεται από έναν εφιάλτη από το παρελθόν της. Η Ντίνα πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Βαγγέλη, ο οποίος αποφασίζει να αποδείξει την πίστη του στον Ευθύμη, εξοντώνοντας τον Γαλετάκη. Ο Σταύρος ανησυχεί για τον αδερφό του, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τον βοηθήσει.

Δείτε επίσης: Αιματοβαμμένο το φινάλε του 2ου κύκλου - Η τραγική σκηνή που θα καθηλώσει το κοινό

Ο Νικηφόρος μαθαίνει την αλήθεια

Η Καλλιόπη και η Βασιλική συζητούν και μάλιστα η πρώτη θα πει στη νύφη της πως από τον έρωτά της με τον Μαθιό θα πρέπει να γεννηθεί ένα παιδί. «Δεν είμαι σίγουρη πια», θα πει η Βασιλική και θα συνεχίσει: «Γιατί είπες του Μαθιού για την απόπειρα που είχα κάνει τότε; Το ξέρεις ότι μπορεί αυτή να είναι η αιτία που σκότωσε τον Στεφανή;». Ο Νικηφόρος από το διπλανό δωμάτιο κλονίζεται αλλά δεν εμφανίζεται περιμένοντας να μάθει και άλλα. «Η αιτία ήταν η αγάπη του για σένα. Αυτό πρέπει να καταλάβεις Βασιλική και να του το συγχωρήσεις επιτέλους. Να σφίξεις τα δόντια και να ξεπεράσεις τα όριά σου. Ο γιος μου πήρε μεγάλο κρίμα για σένα. Φονιάς εγίνηκε για να σε σώσει και μαζί και το παιδί σου», της λέει.

Δείτε επίσης: «Με αυτά τα χέρια θα σου πάρω την ζωή, χωρίς δισταγμό, με μια ανάσα» - Η ανατριχιαστική στιγμή μεταξύ Καλλιόπης και Βασιλικής

Ο Νικηφόρος μπαίνει μέσα στο δωμάτιο τρομαγμένος. «Τι έκανε λέει;», τις ρωτά αλλά εκείνες σαστίζουν. Μάταια προσπαθούν να τον πείσουν ότι δεν κατάλαβε καλά. Φεύγει σαν σίφουνας και εκείνη τη στιγμή καλεί τον Μαθιό ρωτώντας τον πού είναι. Ο Μαθιός είναι στο μαντρί και του το λέει.

Σασμός Νικηφόρος

Ο γιος της Βασιλικής τρέχει σαν τρελός με το αυτοκίνητο και τελικά φτάνει μπροστά του, μαρσάροντας. «Εσύ είσαι ρε ο φονιάς του πατέρα μου;», τον ρωτά και ο Μαθιός αιφνιδιάζεται. «Μίλα ρε, πες μου την αλήθεια σαν άντρας, εσύ τον σκότωσες;», επαναλαμβάνει και ο Μαθιός βουρκώνει. «Ολο το οικοδόμημα που είχα φτιάξει μέσα μου για σένα κατέρρευσε, κι εγώ μαζί του. Ησουν ο άνθρωπος που ήθελα να μοιάσω μεγαλώνοντας. Ο ήρωάς μου. Και αποδείχτηκες ένας ψεύτης. Πώς μπόρεσες τόσα χρόνια να ζεις μαζί μας; Να με κοιτάς στα μάτια και να μου το παίζεις αθώος ενώ έφαγες τον πατέρα μου για να του πάρεις τη θέση; Να πας στον διάολο, να πεθάνεις όπως πέθανες κι εμένα», του φωνάζει με μίσος. Ο Μαθιός ένα πράγμα καταφέρνει να του πει: «Κάν’ το, Νικηφόρε. Αν πιστεύεις ότι αυτό μου αξίζει, κάν’ το». Το βλέμμα του είναι παγωμένο, δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του και ο ήχος του πυροβολισμού ταράζει τον αέρα της Κρήτης.

Δείτε επίσης: Σούπερ αποκλειστικό - Τα δυο ζευγάρια που χωρίζουν στο φινάλε

Η Βασιλική χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της

Οσο και αν προσπαθούν Βασιλική και Καλλιόπη να σταματήσουν τον Νικηφόρο από τη στιγμή που εκείνος μαθαίνει για το έγκλημα του Μαθιού, δεν τα καταφέρνουν. Το νεαρό αγόρι φεύγει βολίδα με το αυτοκίνητο και ενώ η Καλλιόπη νιώθει να καταρρέει, λέει στη νύφη της να τρέξει για να τον προλάβει πριν γίνει μεγαλύτερο κακό. Η Βασιλική μπαίνει στο αυτοκίνητο και τρέχει σαν τρελή για να φτάσει και εκείνη με τη σειρά της στο μαντρί. Το σημείο που σκοτώθηκε και ο Στεφανής. Το μόνο που βλέπει μπροστά της είναι η σωτηρία του γιου της και του άντρα που αγαπά. Δυστυχώς όμως δεν θα αργήσει να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της στους ανώμαλους δρόμους του χωριού. Χάνει τις αισθήσεις της και πέφτει πάνω στο τιμόνι με αίματα. Το μόνο που ακούγεται είναι η κόρνα του οχήματος που ηχεί παρατεταμένα.

Σασμός Βασιλική