«Του χρόνου καλώς εχόντων των πραγμάτων η Αμαλία...» - Αποκλειστικό spoil από την Νατάσα Εξηνταβελώνη για τον Παράδεισο

«Η Αμαλία είναι ένας φωτεινός χαρακτήρας που διεκδικεί το καλό και γι’ αυτό θα μπορέσει να βρει τον δρόμο της»

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Με το καθαρό της βλέμμα και τη δυνατή της ερμηνεία στην καθημερινή σειρά του ALPHA, «Ο Παράδεισος των κυριών», η Νατάσα Εξηνταβελώνη κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα του κοινού πάνω της και θα συνεχίσει να το κάνει καθώς η παραγωγή θα επιστρέψει τη νέα τηλεοπτική σεζόν με τον δεύτερο κύκλο της.

Η συνέντευξη της Νατάσας Εξηνταβελώνη στο περιοδικό TiViSirial

Και την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Τελικά ο «Παράδεισος των κυριών» αποδείχθηκε… παράδεισος και για το κανάλι αφού κατάφερε να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό. Πού αποδίδετε την τόση μεγάλη επιτυχία;

«Νομίζω ότι η συνεχώς ανοδική πορεία της σχετίζεται με το γεγονός ότι ο κόσμος έχει συναισθανθεί αυτούς τους χαρακτήρες. Το καταλαβαίνω από τα σχόλια που λαμβάνω, τα οποία ενώ στην αρχή αφορούσαν στις εξελίξεις, τώρα έχουν να κάνουν με τους ίδιους τους ήρωες. Φαίνεται πως οι τηλεθεατές βλέπουν κάτι από τον εαυτό τους σε κάποιον άλλον χαρακτήρα κι αυτό τους έχει κερδίσει πολύ. Επιπλέον δεν είναι μια σειρά πρωταγωνιστών. Η πλοκή της μοιράζεται σε πολλούς ήρωες που έχουν εξίσου δυνατές ιστορίες. Υπάρχει ένα μυστήριο γύρω από τους κεντρικούς χαρακτήρες σε σχέση με το παρελθόν και τα μυστικά του, και πολλά ακόμη αναπάντητα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν την επόμενη σεζόν κι αυτό κάνει τη σειρά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Οι σεναριογράφοι ανατρέπουν συνεχώς τα δεδομένα».

Τώρα που έχετε γνωριστεί με την Αμαλία Μπουραντά για τα καλά πώς νιώθετε για την ηρωίδα σας;

«Είναι από τους πονεμένους χαρακτήρες της σειράς γιατί δεν είναι μόνο αυτά που της συνέβησαν τα οποία έχουμε δει σε μεγάλη έκταση από το πρώτο επεισόδιο, αλλά και αυτά που συνεχίζουν να της συμβαίνουν. Οταν μας συστήθηκε δεν είχε ενηλικιωθεί και υπέστη έναν βιασμό. Παρ’ όλα αυτά, είναι ένα κορίτσι πολύ μπροστά σε σχέση με τις διδαχές και το πνεύμα της εποχής γιατί έχει άλλα όνειρα και είναι καλλιτεχνική φύση. Επιπλέον φαίνεται πως είναι ένα παιδί που δεν το νοιάζει τι θα πει ο κόσμος και η κοινωνία. Δεν κάνει τίποτα με γνώμονα τη γνώμη των άλλων κι αυτό είναι αρκετά σπάνιο ειδικά για τις γυναίκες εκείνης της εποχής».

Η Αμαλία είναι από την αρχή στο επίκεντρο για τον έρωτά της με τον Παπακώστα, μετά με τον βιασμό της από τον Πάρη, την αντιζηλία της με τη Μιράντα και τώρα την υιοθεσία της και την αναζήτηση των βιολογικών της γονιών. Εχει μεγάλη διαδρομή.

«Βάλλεται από παντού. Ομως ακόμη και το θέμα της υιοθεσίας δεν το αντιμετωπίζει επιδερμικά, ούτε το βιώνει με θυμό. Θέλει να βρει από πού προέρχεται και ποιες είναι οι ρίζες της. Νομίζω ότι ο λόγος που τόσο έντονα το ψάχνει είναι ότι της φαίνεται ανεξήγητος ο εαυτός της και όλα αυτά που της συμβαίνουν. Ψάχνει την οικογένειά της για να βρει την άκρη του νήματος».

Μετά τον χαμό της μητέρας της, προσκολλήθηκε στον πατέρα της και φαίνεται να τον αγαπάει πολύ.

«Δεν έχουν σπάσει οι δεσμοί με τον Χριστόφορο παρόλο που έμαθε ότι είναι θετός της πατέρας, αλλά ούτε και με τη Βικτώρια. Η Αμαλία είναι ένα πλάσμα που συγχωρεί. Ακόμη κι όταν πέφτουν οι μάσκες και όλα γίνονται δύσκολα, εκείνη επιλέγει να είναι συνδεδεμένη με την οικογένειά της. Δεν το κάνει από ανασφάλεια, αλλά από επιλογή. Και την Αντιγόνη την αγάπησε ως μάνα, αλλά της λείπει έτσι κι αλλιώς μια μητρική φιγούρα. Της έχει κοστίσει πολύ ο θάνατος της θετής της μητέρας και το ότι έχει την ευκαιρία να υπάρξει στη ζωή της ένας ακόμη μητρικός δεσμός για εκείνη είναι πολύ σημαντικό. Είναι σαν να έχει μια δεύτερη ευκαιρία».

Και στο μεγάλο φινάλε για τη φετινή σεζόν η Αμαλία είναι και πάλι στο επίκεντρο μετά το συγκλονιστικό μυστικό που της αποκάλυψε ο πατέρας της… ότι η μητέρα της είναι η Μιράντα.

«Η Αμαλία έχει ένα τεράστιο δίλημμα για το αν θα πει στη Μιράντα ή όχι την αλήθεια πριν τον γάμο, γιατί είναι παιδί της αλήθειας και της ειλικρίνειας και δεν αντέχει το ψέμα αφού την έχει καταστρέψει. Από την άλλη υπάρχει ο Ντίνος, ένας άνθρωπος που λατρεύει. Δεν είναι πια μόνο το ερωτικό της συναίσθημα προς εκείνον. Τελικά δεν το έκανε».

Ο Αγης όμως πλέον είναι δίπλα της σε όλα, γιατί στην αρχή τα δύο αδέλφια δεν είχαν ουσιαστική σχέση.

«Πλέον τους έχουν ενώσει οι δυσκολίες και έχουν αποκτήσει ουσιαστικούς δεσμούς. Δεν νομίζω ότι δεν αγαπούσε ο ένας τον άλλον. Απλά ο Αγης ζήλευε την Αμαλία γιατί στο μυαλό του είχε φτιάξει ένα προϊόν μυθοπλασίας που ήθελε την αδελφή του να είναι η χαϊδευμένη και η καλομαθημένη που η ζωή της τα έφερε εύκολα. Μαθαίνοντας όμως όλα αυτά η ενοχή του χτύπησε κόκκινο».

Πάντως και τη Βικτώρια που έχει μπει στη φυλακή με τόσες κατηγορίες, η Αμαλία φαίνεται να είναι η μόνη που τη συμπονεί.

«Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Στην ουσία η Αμαλία είναι ένας άνθρωπος που στ’ αλήθεια συγχωρεί και δίνει χώρο στους ανθρώπους. Κι επειδή αυτό είναι πηγαίο κι όχι ψεύτικο, αυτός ο χαρακτήρας κάνει συνέχεια υπερβάσεις».

Θα τη δούμε στη δεύτερη σεζόν ευτυχισμένη;

«Του χρόνου καλώς εχόντων των πραγμάτων η Αμαλία, λόγω της νεότητά της και της δύναμής της, φαίνεται ότι είναι ένας χαρακτήρας που μπορεί να ευτυχήσει. Δεν έχει κλείσει τον κύκλο ζωής της. Το σκεφτόμουν κι εγώ. Δεν είναι μια ηρωίδα που πάσχει από κατάθλιψη. Είναι θλιμμένη και έχει κάθε λόγο να της συμβαίνει αυτό που άλλωστε είναι φυσιολογικό. Είναι όμως κι ένας φωτεινός χαρακτήρας που διεκδικεί το καλό και γι’ αυτό θα μπορέσει να βρει τον δρόμο της».

Δείτε εδώ το trailer της β' σεζόν.