Σασμός Γ' κύκλος: «Οι άνθρωποι σμίγουν και είναι λες και δεν πέρασε χρόνος από πάνω τους» - Βρίσκει την κόρη του και...

Δικαίωση!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Σασμός Γ' κύκλος: «Οι άνθρωποι σμίγουν και είναι λες και δεν πέρασε χρόνος από πάνω τους» - Βρίσκει την κόρη του και...

Φωτιές έχει ανάψει το trailer που κυκλοφόρησε για τον Γ' κύκλο της σειράς (δείτε το εδώ). Ο Δημήτρης Μαραθάκης o γιατρός του «Σασμού» που υποδύεται ο Μάνος Πετούσης, ο οποίος εκτός από ηθοποιός και σκηνοθέτης, είναι και αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων του τρίτου κύκλου κάνει τον απολογισμό τού Δημήτρη στο περιοδικό TV24 και την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου, αποκαλύπτοντας πώς θα ήθελε να δει τον ήρωά του προσεχώς...

«Θα ήθελα πολύ να δούμε τον Δημήτρη στον ρόλο του πατέρα», δηλώνει ο γιατρός του Σασμού

Ο Δημήτρης Μαραθάκης είναι ένα πολύ σωστό πρότυπο στην πολύπαθη Ανω Ποριά!

«Είναι! Η συμπεριφορά του, ο τρόπος που αγαπάει και το πώς διεκδικεί γενικά τους φίλους του, δείχνουν το πρότυπο ενός άντρα που πολλές γυναίκες θα ήθελαν να έχουν στο πλευρό τους και πολλοί άντρες για κολλητό. Νομίζω μαζί με τον Αντώνη Φραγκιαδάκη είναι οι πλέον καθαροί ήρωες της σειράς».

Ηταν υπέροχο που πάνω και από τον έρωτά του για την Αιμίλια, εκείνος επέλεξε τη φιλία.

«Δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Είναι άνθρωπος που ενώ παθιάζεται, κάποια στιγμή χρειάζεται ένα ταρακούνημα για να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και να δει πού πραγματικά είναι η ουσία της ζωής και να αφοσιωθεί σε αυτή. Από τη στιγμή λοιπόν που κατάλαβε πως πλέον δεν υπάρχει μέλλον στη σχέση του με την Αιμιλία, νομίζω ότι έκανε το σωστό».

Τα βρήκε και με τον Παύλο…

«Το μόνο που τον έχει ενοχλήσει στη σχέση του μαζί του είναι πως όταν έφυγε δεν το μοιράστηκε μαζί του. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν ήξερε την αλήθεια».

Είναι συγκινητική η στάση του.

«Είναι άνθρωπος με τα σωστά και τα λάθη του, είναι άντρας και είναι και επιστήμονας. Ολα μαζί έχουν βοηθήσει στο να δημιουργηθεί αυτό το οικοδόμημα. Ολα έπαιξαν τον ρόλο τους στη θετική συμπεριφορά».

Λογικά δέχεστε θετικά σχόλια για τη συμπεριφορά του από το τηλεοπτικό κοινό.

«“Ο γιατρός της καρδιάς μας”. Ετσι με προσφωνούν και στον δρόμο αλλά και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Μου κάνει εντύπωση που μια σειρά κατάφερε να μου δημιουργήσει αυτά τα τόσο θετικά συναισθήματα. Το έχω ανάγκη ως άνθρωπος να λαμβάνω την θετική σκέψη του άλλου, να αισθάνομαι πως με αγαπάνε».

Πάντως θεωρούμε πως ο Δημήτρης δεν απέχει πολύ από τον Μάνο!

«Ναι, κάπως έτσι είναι και ο Μάνος. Δίνω ευκαιρίες στους γύρω μου. Αλλά αν δω πως κάτι δεν προχωράει, τραβάω μια γραμμή και λέω “έως εδώ”. Δεν θα κακολογήσω ούτε θα μπω στη διαδικασία να κάνω κακό σε κάποιον. Απλά θα γυρίσω σελίδα. Θέλω να είμαι εντάξει με εμένα και να κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ».

Ας επιστρέψουμε όμως στον γιατρό της Ανω Ποριάς. Περιμέναμε μια έκρηξή του...

Σασμός Γ' κύκλος: «Οι άνθρωποι σμίγουν και είναι λες και δεν πέρασε χρόνος από πάνω τους» - Βρίσκει την κόρη του και...

«Και αυτό είναι ακόμα ένα στοιχείο που έχω κοινό με τον Μάνο. Εκρηξη δεν θα ήταν εύκολο να κάνει γιατί ο ήρωας αυτός ξέρει κάτι που θα πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι. Την ουσία της πραγματικής αγάπης. Το είχε πει και στην Αιμιλία, ότι την αγαπάει αληθινά. Κάθε λέξη που έχει μπει στο σενάριο για τον Δημήτρη, δεν έχει μπει τυχαία».

Θα είναι ευτυχισμένος στον επόμενο κύκλο που θα πάει να μείνει στην Ανω Ποριά;

«Ετσι πιστεύω. Θα πάει να ζήσει στο σπίτι του πατέρα του».

Μοιραία θα υπογράψει και το διαζύγιο με την Αιμιλία; Αφού φεύγοντας από το σπίτι θα χωρίσουν και οι δρόμοι τους.

«Λογικά ναι. Δεν έχω λάβει ενημέρωση. Πρακτικά πάντως ό,τι και να συμβεί, η τριάδα αυτή, Αιμιλία-Δημήτρης-Παύλος, δεν θα χαθεί. Θα ξεκινήσουν από εκεί που είχαν σταματήσει πριν πολλά-πολλά χρόνια, πριν καν ο Παύλος γίνει ζευγάρι με την Αιμιλία».

Δεν θα τους λείπει ο Ευθύμης Φαρμάκης;

«Ο Ευθύμης είχε τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο, το είχε πει μάλιστα ότι δεν τον ενδιέφερε ο δρόμος της υπόλοιπης παρέας, η επιλογή πάντως του είχε δοθεί. Αρα ήταν λογικό να καταλήξει εκεί που κατέληξε. Σίγουρα θα τους λείψει στον επόμενο κύκλο».

Ακόμα και στα παραπτώματα του Ευθύμη, είδαμε τον Δημήτρη να προσπαθεί να τον δικαιολογήσει.

«Ναι, ο Δημήτρης όπως και ο Μάνος πάντα ψάχνουν τρόπο να πιαστούν από κάπου για να δικαιολογήσουν μια κατάσταση. Δεν εξετάζουν αν αυτό που έγινε ήταν θετικό ή αρνητικό».

Στον τρίτο και καθοριστικό κύκλο της σειράς, θα υπάρξει δικαίωση για τον ήρωά σας; Του αξίζει να έρθει κάτι καλό στη ζωή του, όπως ένας έρωτας.

«Θεωρείτε εσείς πως ένας έρωτας θα δικαίωνε αυτόν τον ήρωα; Νομίζω ότι το σύμπαν θα του το ανταποδώσει αλλιώς και όχι έχοντας δίπλα του σύντροφο/σύζυγο. Ισως έχοντας για πάντα δίπλα του ανθρώπους που θα τον νοιάζονται. Μην ξεχνάμε πως έχει και μια κόρη ο Δημήτρης, που ακόμα δεν έχουμε δει όμως...».

Τονίσατε το «ακόμα». Υπάρχει περίπτωση να τη δούμε στον τρίτο κύκλο και να δούμε τον ήρωά σας και ως πατέρα;

«Θα το ήθελα πολύ. Θα είχε ενδιαφέρον να τον δούμε και σε αυτόν τον τόσο σημαντικό ρόλο της ζωής του. Θα ήθελα όμως να βρει την ηρεμία που του αξίζει και τις ρίζες του, τους ανθρώπους δίπλα στους οποίους μεγάλωσε. Εχει περάσει πολλά. Αυτό άλλωστε δεν ζητάμε όλοι μας και στην κανονική ζωή. Να βρούμε τους ανθρώπους που μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία; Ειδικά στην περιφέρεια συμβαίνει αυτό. Οι άνθρωποι σμίγουν και είναι λες και δεν πέρασε χρόνος από πάνω τους».

Να θυμίσουμε στο κοινό του περιοδικού μας πως είστε ταυτόχρονα και αντιδήμαρχος πολιτισμού στον δήμο Χαϊδαρίου. Τι ετοιμάζετε γι’ αυτό το καλοκαίρι;

«Πάντα ετοιμάζουμε πράγματα και δρώμενα για τους δημότες μας. Είμαστε σε συζητήσεις για εκδηλώσεις που θα γίνουν το φθινόπωρο».

Πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σας τίμησε.

«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είχε κανονίσει μια εκδήλωση με την Εφορία Αρχαιοτήτων και με κάλεσαν να τους βοηθήσω σε αυτή. Επειτα με τίμησαν για την προσφορά μου γιατί πολλές φορές έχω σταθεί στο πλευρό τους. Πριν λίγο καιρό με δέχτηκαν και ως μεταπτυχιακό φοιτητή».

Το κοινό θα σας απολαύσει την επόμενη σεζόν στο σανίδι;

«Είχα προτάσεις να αναλάβω τη σκηνοθεσία κάποιων παραστάσεων αλλά τελικά δεν τις δέχτηκα. Τώρα συζητάω για κάποιον ρόλο. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να “βγάλω” κάποια πράγματα από πάνω μου και στη συνέχεια να αναλάβω καινούρια. Και να ξεκουραστώ θα ήθελα... όμως με ξέρω. Τρώγομαι με τα ρούχα μου και ποτέ δεν ησυχάζω. Είναι στη φύση μου».