Ο Χριστόφορος μαθαίνει πως ο Μάρκος είναι ο νεκρός γιος του, ενώ ο Μάρκος ανακαλύπτει πως η Εύα είναι η πραγματική του μητέρα. Την ίδια ώρα, ο Γιάννος κάνει νέα σχέδια εξόντωσης με στόχο τον Χριστόφορο και τη Μαρκέλλα και ο Θέμης θέλει να μάθει αν όντως το παιδί της Λίλιαν είναι δικό του. Τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της σειράς, (22-28/7), Το μυστικό της πεταλούδας
Η Εύα ομολογεί ότι αυτή μαχαίρωσε τον Χριστόφορο, αλλά δεν αποκαλύπτει τον λόγο που το έκανε, ενώ ο Στέφανος με την Ειρήνη προσπαθούν να βεβαιωθούν ότι λέει την αλήθεια. Ο Φίλιππος το λέει στον Χριστόφορο που γίνεται έξαλλος, αφού είχε ζητήσει από την Εύα να μην το κάνει. Η Κρίστια το λέει στον Μάρκο και του ανακοινώνει χαρούμενη ότι θα είναι σύντομα ελεύθερος. Ομως ο Μάρκος αναρωτιέται: «Για ποιο λόγο να του επιτεθεί, τι σχέση μπορεί να έχουν;». Ο Θέμης δίνει το γράμμα που άφησε η Εύα στη Χριστίνα και της λέει τι έγινε και η μητέρα της μαχαίρωσε τον Χριστόφορο.
Δείτε επίσης: Το μυστικό της πεταλούδας: Σούπερ αποκλειστικό – Η Αλεξία νεκρή!
Η Χριστίνα ταραγμένη πάει στο σπίτι που έμενε με τον Αρη για να μείνει μόνη. Ο Νικόλας λέει στον Στέφανο ότι η Αμάλα μπορεί να μείνει στην Κύπρο μέχρι τη δίκη του Δώρου, ενώ η συμπεριφορά της Μαρίνας αρχίζει να παραξενεύει λίγο τον Χριστόφορο. Η Ειρήνη πάει στον Χριστόφορο και τον ρωτάει για ποιο λόγο τον μαχαίρωσε η Εύα: «Η Εύα ομολόγησε ότι εκείνη σε μαχαίρωσε, αλλά η ίδια δεν μας εξηγεί τον λόγο. Μήπως μπορείς εσύ να μας τι συνέβη μεταξύ σας;» και αυτός επιμένει ότι το έκανε ο Μάρκος: «Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο; Ο Μάρκος ήταν εκείνος που με μαχαίρωσε και όχι η Εύα, λέει ψέματα».
Ο Θέμης πάει να δει την Εύα στο κρατητήριο και της λέει να πει στην αστυνομία ότι ο Χριστόφορος είναι ο Κυριάκος. Ο Μάρκος βγαίνει από τη φυλακή, αλλά μαθαίνει κάτι για την Κρίστια που τον εξοργίζει. Ο Αρης πάει να πάρει τα τελευταία πράγματά του από το σπίτι που έμενε με τη Χριστίνα και η Λίλιαν του ζητά εξηγήσεις γιατί αποκάλυψε στη Χριστίνα την εγκυμοσύνη της. Στο μεταξύ, η Χριστίνα τους ακούει άναυδη να μιλάνε. Ο Μάρκος πάει να δει την Εύα και της δίνει πίσω τη φωτογραφία και τη ζωγραφιά που νομίζει ότι του τις έστειλε η Βαγγελιώ και τη ρωτάει πώς έμαθε η Βαγγελιώ ότι στην πραγματικότητα είναι ο Μιχάλης.
Το μυστικό της πεταλούδας: Ο Θέμης ζητά τεστ πατρότητας

Ο Μάρκος έρχεται σε σύγκρουση με τον Χριστόφορο γιατί θέλει να μάθει αν αυτός χτύπησε την Αλεξία. Η Μαρίνα παρακαλεί τον Χριστόφορο να την αφήσει να πλησιάσει τον Αντρέα και να τον κάνει να την αγαπήσει. Εκείνος, όμως, αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί της. Η Λίλιαν πάει στον Θέμη να του εξηγήσει τι έγινε με τον Αρη, αλλά εκείνος είναι ψυχρός μαζί της: «Δεν πιστεύω ότι το παιδί είναι δικό μου! Θέλω να κάνουμε τεστ πατρότητας». Η Χριστίνα είναι καταρρακωμένη που έμαθε ότι ο Αρης τα είχε με τη Λίλιαν και είναι κι αυτός χάλια που πλήγωσε τη Χριστίνα. Η Ειρήνη προσπαθεί να μάθει από τον Φίλιππο πού βρίσκεται ο Κυριάκος Βασιλείου, ενώ ο Χριστόφορος αποφασίζει να στήσει παγίδα στη Μαρίνα για να βεβαιωθεί για τις υποψίες του ότι μπορεί αυτή να σκότωσε την Αλεξία.
Στο μεταξύ, ο Φίλιππος με τον Νικόλα καταστρώνουν σχέδιο για να παγιδέψουν τον Γιάννο, αλλά η Μαρκέλλα τους λέει ότι θα το κανονίσει μόνη της, χρησιμοποιώντας τον Γεωργίου. Δεν ξέρουν, όμως, ότι ο Γιάννος τα ακούει όλα από τον κοριό που έβαλε στο σπίτι της Μαρκέλλας. Ο Αρης πάει στο σπίτι του Θέμη να μιλήσει στη Χριστίνα, αλλά δεν τον αφήνει να τη δει: «Μείνε μακριά της, αρκετά την πλήγωσες, δεν θα σου επιτρέψω να της κάνεις περισσότερο κακό». Η Λίλιαν μαθαίνει για τη σύλληψη της Εύας και κάνει μια προσπάθεια να πλησιάσει τον Θέμη, που πέφτει στο κενό. Η Κρίστια πάει να δει την Εύα στο τμήμα και της λέει ότι θα αναλάβει την υπεράσπισή της, ενώ ο Χριστόφορος, σίγουρος πια ότι η Μαρίνα σκότωσε την Αλεξία, κάνει την τελευταία αποφασιστική κίνηση για να της αποσπάσει μια ομολογία.
Η Σοφία παθαίνει έμφραγμα
Η Ειρήνη μαθαίνει από την Κρίστια ότι η κόρη της Εύας, πέθανε πριν 25 χρόνια στο ίδρυμα που δουλεύει η Ηλέκτρα, ενώ την ίδια στιγμή, στο σπίτι της Ειρήνης, η Σοφία με τον Αρίστο λένε στην Ηλέκτρα ότι ήρθε η ώρα να πουν στην Ειρήνη την αλήθεια. Ο Γεωργίου λέει στη Μαρκέλλα ότι έχει αποδείξεις ότι ο Γιάννος ήταν το καρφί του Χρυσοχόου στο Σώμα και θα της τις δώσει. Ο Φίλιππος ενημερώνει τον Χριστόφορο για τα σχέδιά της και εκείνος κάνει μια προσπάθεια να την πείσει να μην το κάνει γιατί είναι πολύ επικίνδυνο.
Η Ειρήνη πάει στο σπίτι και ρωτάει την Ηλέκτρα μπροστά στον Αρίστο και στη Σοφία, αν ήξερε ότι η Δέσποινα ήταν στο ίδρυμα και πέθανε εκεί. Η Σοφία παθαίνει καρδιακό επεισόδιο και αμέσως μεταφέρεται στο νοσοκομείο, ενώ η Ειρήνη είναι καταρρακωμένη γιατί πιστεύει ότι αυτή φταίει για την κατάσταση της μητέρας της. Παράλληλα, ρωτάει την Ηλέκτρα γιατί δεν της είπε ότι ήξερε ότι η Εύα είναι η Βαγγελιώ κι ότι η Δέσποινα, η κόρη της, πέθανε στο ίδρυμα. Η Ηλέκτρα αναγκάζεται να πει ένα ψέμα για να δικαιολογηθεί.
Ο Χριστόφορος προστατεύει τον Μάρκο
Ο Θέμης γυρίζει σπίτι και δεν βρίσκει εκεί τη Χριστίνα και ανήσυχος τηλεφωνεί στον Αρη, ενώ η Κρίστια πάει στον Μάρκο να του ζητήσει συγγνώμη που δεν είπε στην αστυνομία ότι η Εύα μαχαίρωσε τον Χριστόφορο και ανακαλύπτει ότι ο Μάρκος είναι ο Μιχάλης. Ο Αρης βρίσκει τη Χριστίνα μεθυσμένη και προσφέρεται να την πάει σπίτι της, αλλά δεν θέλει να τη δει έτσι ο πατέρας της. Ετσι πάνε στο δικό του σπίτι. Ο Γεωργίου, που έχει μάθει από τον Γιάννο ότι ο Στέφανος ψάχνει γι’ αυτόν, πάει στο σπίτι του και τον απειλεί μπροστά στην τρομαγμένη Αμάλα, ενώ η Ειρήνη πάει στο Φίλιππο και του λέει για τη Σοφία κι αυτός της αποκαλύπτει κάτι που την ταράζει πολύ. Στο μεταξύ, η Μαρκέλλα περιμένει τον Γεωργίου να της πάει το στικάκι με τις αποδείξεις για τον Γιάννο, αλλά αυτός δεν εμφανίζεται. Μαζί με τον Φίλιππο αναρωτιούνται αν του έκανε κάτι ο Γιάννος:

«Λες να κατάλαβε ο Γιάννος τίποτα και να του έκανε κακό;». Η Κρίστια πάει με την Εύα στον ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ ο Μάρκος διαβάζει το γράμμα της Εύας. Η Εύα γυρνάει με την Κρίστια από τον ανακριτή και δέχεται μια αναπάντεχη επίσκεψη στο τμήμα. Ο Χριστόφορος αναστατωμένος μετά την αποκάλυψη ότι ο Μάρκος είναι ο Μιχάλης, καταθέτει ότι αυτός επιτέθηκε πρώτος στην Εύα με το μαχαίρι: «Δεν φταίει εκείνη, εγώ της επιτέθηκα πρώτος και εκείνη προσπάθησε να αμυνθεί. Δεν είμαι διατεθειμένος να της κάνω μήνυση». Ο Φίλιππος ειδοποιεί τον Χριστόφορο ότι ο Γεωργίου δεν φάνηκε στο σπίτι της Μαρκέλλας. Η Λίλιαν απειλεί τον Αρη ότι αν δεν την αφήσει ήσυχη θα κάνει κακό στη Χριστίνα. Ο Θέμης πάει να δει την Εύα στο τμήμα κι αυτή καταρρακωμένη του λέει πως ο Χριστόφορος κατάλαβε ότι ο Μάρκος είναι ο Μιχάλης. Ο Φίλιππος πάει στο τμήμα να μάθει από τον Στέφανο και την Ειρήνη αν είδαν τον Γεωργίου κι εκεί μαθαίνουν πως βρέθηκε νεκρός.
Ο Γιάννος καταθέτει πως το φονικό έγινε κατά λάθος καθώς δέχτηκε πρώτος επίθεση. Η Ηλέκτρα αφήνει γράμμα στην Ειρήνη και της ζητάει να τη συγχωρέσει. Οταν, όμως, η Ειρήνη το λέει στον Φίλιππο, αυτός υποψιάζεται ότι η Ηλέκτρα είπε ψέματα και ότι μπορεί να κρύβει κάτι άλλο σε σχέση με τη Δέσποινα. Ο Μάρκος απειλεί τον Χριστόφορο για να ομολογήσει ότι αυτός σκότωσε την Αλεξία, όταν μπαίνει ο Φίλιππος και τον αρπάζει. «Μην τον αγγίζεις, άφησέ τον», λέει στον έκπληκτο Φίλιππο. Ο Μάρκος παίρνει τη βάρκα να πάει μια βόλτα και όταν φεύγει, φτάνει η Εύα που πήγε να ευχαριστήσει τον Σάββα εκ μέρους της Βαγγελιώς, που έσωσε τον Μιχάλη. Αρχίζουν ν’ ανησυχούν, όμως, γιατί ο Μάρκος αργεί να γυρίσει με τη βάρκα. Η Μαρκέλλα, ο Νικόλας και ο Στέφανος καταστρώνουν σχέδιο για να παγιδέψουν τον Γιάννο.
Ανακωχή ανάμεσα σε Γιάννο και Χριστόφορο
Ο Χριστόφορος ζητάει από τον Γιάννο να σταματήσει αυτός ο πόλεμος μεταξύ τους και τον αναγκάζει να βγάλει τον κοριό από το σπίτι της Μαρκέλλας. Εκείνος λέει ότι συμφωνεί μαζί του, αλλά φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια. Ο Μάρκος λέει στην Κρίστια ότι έμαθε πως η Εύα είναι η μάνα του και τη ρωτάει αν το ήξερε. Η Μαρκέλλα λέει στον Χριστόφορο: «Εγώ μόνη μου θα κλείσω τους λογαριασμούς που έχω με τον Γιάννο, εσύ μην ανακατευτείς καθόλου». Το ίδιο λέει και ο Φίλιππος στην Ειρήνη. Η Λίλιαν δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο Θέμης ζήτησε την αντικατάστασή της από τον πρύτανη και πάει στο σπίτι του μέσα στη νύχτα να τον ρωτήσει γιατί το έκανε.
Ο Θέμης της ζητάει να πάνε μαζί στον γιατρό της για να βεβαιωθεί ότι το παιδί είναι δικό του. Η Λίλιαν συμφωνεί, αλλά την επομένη που είναι το ραντεβού του, μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τον Θέμη καθώς τη βρίσκει χωρίς τις αισθήσεις της στο πάτωμα και πιστεύει πως έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Ο Μάρκος πάει στο σπίτι της Εύας, αλλά διστάζει να χτυπήσει. Βλέπει, όμως, τη Χριστίνα που βγαίνει κι εκείνη τον αναγνωρίζει και του λέει ποια είναι. Ο Χριστόφορος απειλεί τον Γιάννο να μην πειράξει το παιδί του γιατί θα τον κάνει να το πληρώσει: «Θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκες, αν τολμήσεις να πειράξεις το παιδί μου». Μετά πάει στη Μαρκέλλα και της ζητάει να πει στον Γιάννο ότι θα σταματήσει να ψάχνει γι’ αυτόν. Ο Γιάννος ζητάει από την Ειρήνη και τον Στέφανο να συνεχίσουν την έρευνα για τον θάνατο της Αλεξίας και να βρουν τι έγινε και ποιος τη χτύπησε πριν πέσει το αμάξι της στη θάλασσα. Ο Στέφανος αποφεύγει να απαντήσει στα τηλεφωνήματα του Νικόλα και ο Μάρκος τελικά βρίσκει το κουράγιο να χτυπήσει το κουδούνι της Εύας.
Η Ειρήνη βρίσκει κι άλλα στοιχεία
Η Ειρήνη λέει στον Μάρκο ότι ψάχνει να βρει τον Κυριάκο γιατί πιστεύει ότι έχει σχέση μ’ αυτό που συνέβη με τον Χριστόφορο και την Εύα στο σπίτι στην Ποταμίτισσα. Ο Μάρκος πάει στον Χριστόφορο και τον ρωτάει αν ο Κυριάκος είναι στην Κύπρο. Ο Θέμης αναστατωμένος μετά απ’ αυτό που έγινε με τη Λίλιαν, αποφασίζει να μιλήσει στην Εύα και να της τα πει όλα για την εγκυμοσύνη της. Η Κρίστια μιλάει με την ψυχολόγο της γι’ αυτά που έχει αρχίσει και νιώθει για τον Μάρκο. Ο Δώρος με τη Λουίζα καταφέρνουν να βρουν ποιος είναι ο γιατρός της Λίλιαν και η τελευταία πάει να τον δει μήπως καταφέρει να μάθει πότε ακριβώς έμεινε έγκυος η Λίλιαν.
Στο μεταξύ, εκείνη σε μια τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια να φέρει τον Θέμη κοντά της, τηλεφωνεί στην Κρίστια κλαίγοντας και της λέει ότι ο Θέμης την έδιωξε από τη δουλειά, ενώ ο Γιάννος λέει στην Ειρήνη να φέρει στο τμήμα τη Μαρίνα γιατί θέλει να την ανακρίνει ξανά για το ατύχημα της Αλεξίας. Η Ειρήνη της τηλεφωνεί, αλλά το κινητό της είναι κλειστό. Η Ειρήνη βρίσκει στο γραφείο του Χριστόφορου τη φωτογραφία με τα παιδιά της Βαγγελιώς και διαβάζει το απειλητικό μήνυμα πίσω από τη φωτογραφία. Καταλαβαίνει ότι στην πραγματικότητα είναι ο Χριστόφορος, αλλά ο Φίλιππος της δίνει άλλη εξήγηση γι’ αυτό και η κοπέλα δεν ξέρει τι να πιστέψει. Η Εύα ρωτάει τον Θέμη γιατί έδιωξε τη Λίλιαν από τη δουλειά και αργότερα η τελευταία αποκαλύπτει στη Κρίστια ότι είναι έγκυος από το Θέμη. Η Ειρήνη λέει στη Σοφία για τις υποψίες της ότι ο Χριστόφορος είναι ο Κυριάκος και εκείνη τρομάζει στην ιδέα ότι ο Κυριάκος είναι τόσο κοντά της. Το ίδιο κάνει και ο Φίλιππος, το λέει στον Χριστόφορο κι εκείνος θέλει να μάθει τι έχει σκοπό να κάνει η Εύα γι’ αυτό, ενώ η Λίλιαν μαθαίνει ότι η Λουίζα επισκέφθηκε τον γιατρό της και πάει έξαλλη να της ζητήσει τον λόγο.


">
">
">
">
">
">
">